Υποψηφιότητες... Ποια ονόματα έχουν “κλειδώσει”

Δημοσίευση: 24.08.2010, 13:19
Τελευταία Ενημέρωση: 14.09.2010, 16:29

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι επικεφαλής υποψηφίων συνδυασμών. Όχι μόνο σε γάμους και πάσης φύσεως εκδηλώσεις, αλλά και για να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους υποψηφίους που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό τους. Βλέπεις, δεν αρκεί να επιθυμεί κάποιος να ηγηθεί συνδυασμού. Πρέπει και να τον στελεχώσει. Αγώνα δρόμου λοιπόν έχουν ξεκινήσει γι αυτό οι επικεφαλής υποψηφίων συνδυασμών, αν και συνεχίζονται οι συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη ο αριθμός των υποψηφίων συνδυασμών.
Bookmark and Share


 
 
Ακόμη και μεταξύ των κ.κ. Μαργαρίτη Μανώλη και Λιανού Δημήτρη, επιχειρούν κάποιοι να υπάρξει σύγκλιση.
Είναι αρκετοί εκείνοι που δεν θέλουν η Νέα Δημοκρατία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, να πάει διχασμένη στις δημοτικές εκλογές. 
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Στέφανος Φρατζέσκος, είναι ένας από εκείνους και επιθυμεί διακαώς την από κοινού κάθοδο των δυο και στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτό, μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα μεταφέρει το ενδιαφέρον του ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση που θα κρατήσουν τα μέλη της δημοτικής παράταξης “Νάξος Μαζί για το Αύριο”, αφού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αναδείχθηκε δεύτερος σε ψήφους συνδυασμός.
Βέβαια, ήδη έχει ανακοινωθεί από τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη ότι ο κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος, ο κ. Αργύρης Ανεβλαβής, ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης και ο κ. Αντώνης Μανιός (πρόεδρος σήμερα του δημοτικού συμβουλίου Δρυμαλίας), θα είναι υποψήφιοι μαζί του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη, φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος και ο σημερινός αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου, κ. Φώτης Μαυρομμάτης,  ο κ. Γιάννης  Μαργαρίτης, αλλά και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συνδυασμού του κ. Νίκου Βενιέρη κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, κ. Γιάννης Δρυμαλίτης, που φαίνεται ότι αναλαμβάνει τον ίδιο ρόλο τώρα και για τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη.
Ο κ. Δρυμαλίτης με τις καταγγελίες και τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα για τη διαχείριση στον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Νάξου, είναι “δυνατό” χαρτί για το συνδυασμό “Στροφή στο Μέλλον”.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη, φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιοι, ο κ. Βασίλης Κρασσάς (Φιλώτι), ο κ. Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος, δικηγόρος (Δαμαριώνα), ο κ. Μανώλης Μπουγιούκας, ο κ. Λευτέρης Ελευθερίου και η κυρία Κατερίνα Πρωτονοταρίου  (Απείρανθος).
Είναι γεγονός, ότι ευκολότερα είναι τα πράγματα για τους επικεφαλής υποψηφίων συνδυασμών για υποψηφίους από τους τόπους καταγωγής τους.
Όπως πληροφορούμαστε, συναντούν ακόμη δυσκολίες να έχουν “δυνατούς” υποψηφίους σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα, ιδιαίτερα σ’ αυτά απ’ όπου κατάγεται επικεφαλής αντίπαλου συνδυασμού.
Από την πλευρά του κ. Δημήτρη Λιανού, μια ανακοίνωση μέχρι στιγμής έχει γίνει για υποψηφιότητα με το συνδυασμό του, αυτή του κ. Μιχάλη Μαστρογιανόπουλου.
Όσον αφορά το άλλο μέτωπο με δυο και πάλι υποψήφιους συνδυασμούς, του κ. Νίκου Μαράκη και του κ. Θανάση Γρυλλάκη, λίγο ως πολύ είναι γνωστά τα βασικά στελέχη που τους πλαισιώνουν.
Παρ’ όλο που και σ’ αυτήν την περίπτωση  κάποιοι ήλπιζαν αρχικά, ότι μπορεί να μην ευοδωθεί η προσπάθεια του κ. Γρυλλάκη, μάλλον όσο περνάει ο καιρός, απογοητεύονται.
Υπενθυμίζουμε, ότι ο σημερινός δήμαρχος Νάξου έχει λάβει τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά αναμένεται και η επικυρωμένη από το Εθνικό Συμβούλιο απόφαση, που θα ανακοινωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.
Με το συνδυασμό του κ. Νίκου Μαράκη, ως νέα υποψηφιότητα έχει ανακοινωθεί αυτή του κ. Ιάκωβου Γιακουμή με ανακοίνωση του ιδίου, ενώ στη naxos news ο κ. Στάθης Αγγελής είχε δηλώσει το ενδιαφέρον του να μεταπηδήσει από τη “Νέα Πορεία”, που τέλειωσε τη διαδρομή της στα δημοτικά δρώμενα, στη “Συμπαράταξη” του σημερινού δημάρχου.
Ο Νίκος Βλησίδης από το Χαλκί, πρώην πρόεδρος και αντιδήμαρχος στο δήμο Δρυμαλίας και η πρώην Αντιδήμαρχος (επί δημαρχίας Γιάννη Τζουάννη) Παρασκευή Βιτζηλαίου, θα είναι υποψήφιοι με το Νίκο Μαράκη. Την υποψηφιότητά του με τη "Συμπαράταξη", ανακοίνωσε ο Νικηφόρος Χωριανόπουλος από την Κωμιακή.
Με το συνδυασμό του κ. Θανάση Γρυλλάκη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο πρώην δήμαρχος Δρυμαλίας και δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας σήμερα, ο κ. Νικόλας Βασιλάκης. Ακόμη, φαίνεται να έχουν σφραγίσει την υποψηφιότητά τους με τη “Συμπολιτεία” οι κ.κ. Βαγγέλης Κουκουζής, Μιχάλης Καλαϊτζής (δημοτικός σύμβουλος Δρυμαλίας από το Δαμαριώνα), Γιάννης Βιτζηλαίος (Κωμιακή), Δημήτρης Καλογείτονας (Αγερσανί) και οι κυρίες, Κυριακή Μαρινάκη και Κυριακή Καπούνη. Όπως ανακοίνωσε στη naxos news στις 13 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Δονούσας, Γιάννης Πράσινος, θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό "Συμπολιτεία". 
Η μάχη όμως για τους υποψηφίους των συνδυασμών δεν τελειώνει στη Νάξο, αφού με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση υποψηφίων και από τις Μικρές Κυκλάδες.
Ο νέος διευρυμένος-πολυνησιακός δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων άλλωστε, αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα στην εφαρμογή του “Καλλικράτη” σε νησιωτικό επίπεδο.
Γι αυτό και οι πιθανοί υποψήφιοι από τα νησιά της Δονούσας, της Σχοινούσας, του Κουφονησιού και της Ηρακλειάς, είναι επιφυλακτικοί και αναποφάσιστοι με ποιον να συμπλεύσουν.
Αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα και τι θα γίνει με την πρόταση για “εναλλακτικό ψηφοδέλτιο”, ενώ όλα δείχνουν ότι το ΚΚΕ θα κατεβάσει υποψήφιο συνδυασμό.
Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσουν οι Ενεργοί Πολίτες Νάξου, που μετά τη χθεσινή ανακοίνωσή τους, ξεκαθαρίζεται ότι θα βρεθούν απέναντι από τη σημερινή δημοτική πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές.
Το ζητούμενο που παραμένει είναι αν θα κινηθούν ως σύνολο ή ως μεμονωμένα άτομα. 
Αν δηλαδή θα υποστηρίξουν μια από τις υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις με κοινή ανακοίνωση των μελών τους, αν θα δημιουργήσουν αυτόνομα ή από κοινού με άλλες δυνάμεις έναν υποψήφιο συνδυασμό ή αν θα δούμε να πλαισιώνουν συνδυασμούς κατά βούληση όσοι από τα μέλη τους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Η αρχή αυτόβουλης δράσης -πρώην πια- μέλους των Ενεργών Πολιτών,  έγινε από το Μανώλη Λυκουρόπουλο που συντάχθηκε με το συνδυασμό "Στροφή στο Μέλλον" και θα είναι υποψήφιος στο πλευρό του Μανώλη Μαργαρίτη.
 Οι Ενεργοί Πολίτες, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, μάλλον δεν θα προχωρήσουν σε κάποια συνεργασία για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεργαστούν τελικώς με το συνδυασμό του Δημήτρη Λιανού, "Δημοτική Δράση".  
Η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων", ανακοίνωσε την κάθοδό της στις εκλογές με επικεφαλής την Ευδοκία Ψαρρά.
 
 
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Aria Fragou έγραψε: 25/08/2010
Για τον υποψηφιο του συνδυασμου του Μανωλη Μαργαριτη στον Δαμαριωνα, μαλλον εννοείτε τον Στελιο Μαυρογιαννοπουλο τον Δικηγόρο και όχι Μιχαλη...

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.