Διεθνής βράβευση ιατρών από τη Νάξο!

Δημοσίευση: 21.03.2014, 18:13
Τελευταία Ενημέρωση: 23.03.2014, 20:28

Για τη συμβολή τους στην καρδιολογία και ειδικότερα στην κατανόηση της Aρρυθμιογόνου Mυοκαρδιοπάθειας βραβεύθηκαν, κατά τη διάρκεια διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου, οι ιατροί-ερευνητές, Νίκος Πρωτονοτάριος και Ανταλένα Τσατσοπούλου.
Οι δυο επιστήμονες, Ν.Πρωτονοτάριος και Ανταλένα Τσατσοπούλου (Εικόνα από την εκπομπή "Γκρίζες Ζώνες" του Mega)

Το συνέδριο με θέμα: «Αρρυθμιογόνος Μυοκαρδιοπάθεια & Αιφνίδιοι Θάνατοι Νέων από Καρδιολογικά Αίτια: Πρόσφατες Εξελίξεις» πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Μαρτίου, στο ιστορικό Πανεπιστήμιο Palazzo del Bo της Πάντοβα της Ιταλίας και έλαβαν μέρος επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, έγινε παρουσίαση του μέχρι σήμερα ερευνητικού έργου των δύο σπουδαίων ιατρών στον τομέα της Aρρυθμιογόνου Μυοκαρδιοπάθειας. Από τον Kαθηγητή Καρδιολογίας του University College London της Μεγάλης Βρετανίας, Δρ. William J. McKenna, τονίσθηκε ιδιαίτερα «η σημασία της έρευνας που ξεκίνησε το 1985, από δύο νέους κλινικούς γιατρούς, σε μια μικρή και απομονωμένη από τον ελληνικό πανεπιστημιακό χώρο επαρχία της Ελλάδας, και συνεχίστηκε με προσωπικές προσπάθειες που δημιούργησαν και έφεραν το Ιατρικό Κέντρο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ" να αναφέρεται ισότιμα δίπλα στα μεγαλύτερα κέντρα Μυοκαρδιοπαθειών όλου του κόσμου».


(Εικόνες από την εκπομπή Γκρίζες Ζώνες του Mega)

Η ομιλία προς τιμήν τους εκφωνήθηκε από τον Καθηγητή Καρδιαγγειακής Παθολογοανατομίας του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, Δρα Gaetano Thiene, ο οποίος μεταξύ άλλων διθυραμβικών σχολίων, ανέφερε:

«Ο Δρ. Jeffrey Saffitz (Καθηγητής Καρδιακής Παθολογοανατομίας του Πανεπιστημίου του Harvard των ΗΠΑ), ο Δρ. William J. McKenna και ο ομιλών πήραμε την πρωτοβουλία να τιμήσουμε το θεμελιώδη ρόλο που ο Νίκος Πρωτονοτάριος και η Ανταλένα Τσατσοπούλου διαδραμάτισαν στην κατανόηση κλινικών και γενετικών στοιχείων της Αρρυθμιογόνου Μυοκαρδιοπάθειας.
Η παρούσα τιμητική πλακέτα είναι υπογεγραμμένη από 24 διακεκριμένα μέλη της διεθνούς ιατρικής κοινότητας που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τη σημαντικότατη συνεισφορά τους».

Η αξία, η προσφορά και η διεθνής αναγνώριση των δύο γιατρών δεν θα μπορούσε να εκφρασθεί πιο εμφατικά από τα πραγματικά συγκινητικά λόγια με τα οποία ο Καθηγητής Gaetano Thiene έκλεισε την παρουσίαση του: «Εκ μέρους της επιστημονικής κοινότητας και από τις δύο μεριές του Ατλαντικού ωκεανού, της κοινότητας που μοιράστηκε μαζί τους την έρευνα και μελέτη της Αρρυθμιογόνου Μυοκαρδιοπάθειας, είναι μεγάλη μου χαρά να απονείμω στον Νίκο Πρωτονοτάριο αυτή την τιμητική πλακέτα. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά του στους ασθενείς και για την προσφορά του στην πρόοδο της ανθρωπότητας, ως ένα άξιο τέκνο του πολιτισμού και της επιστήμης της Αρχαίας Ελλάδας.»

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Αναστασία Φιλιοπούλου-Χατζηπέτρου έγραψε: 22/03/2014
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΠΕΡΑΘΙΤΕΣ!! Μας τιμάτε ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!

Ο αναγνώστης: Βασίλης Κατεινάς έγραψε: 22/03/2014
Συγχαρητήρια !! Η διεθνής αναγνώριση της σπουδαιότητας των ευρημάτων της έρευνας σας,έφερε την δίκαιη επιβράβευση σας. Εύχομαι ανάλογη συνέχεια με υγεία και μακροημέρευση,για το καλό το δικό σας και των συνανθρώπων μας. με εκτίμηση Β.Ι.Κατεινάς Πολ/κός Μηχ/κός

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 161


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.