Οι λογιστές της Νάξου συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του κλάδου

Δημοσίευση: 07.03.2014, 17:49
Τελευταία Ενημέρωση: 08.03.2014, 02:22

Ο Σύλλογος Λογιστών Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων συμμετείχε την Παρασκευή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Λογιστών με δυο εκπροσώπους του, μέλη του συλλόγου, στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου παρευρέθησαν έξω από την Εφορία Νάξου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εφαρμογή της δαιδαλώδους φορολογικής νομοθεσίας...

Οι λογιστές, κατέθεσαν Ψήφισμα στη Δ.Ο.Υ Νάξου με κοινοποίηση σε όλους τους καθ΄ύλην αρμόδιους.
   
Το Δ.Σ. του συλλόγου, ευχαριστεί όλα τα μέλη για τη συμμετοχή τους καθώς και τους επαγγελματικούς συλλόγους της Νάξου που ενώθηκαν μαζί μας και συνυπέγραψαν  το κατατεθέν ψήφισμα διαμαρτυρίας .
 
Το ΨΗΦΙΣΜΑ                                                                  
 
Πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.
 
"Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσα σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, δεχόμαστε ένα καταιγισμό απαράδεκτων φορολογικών νόμων, οι οποίοι για να γίνουν λειτουργικοί απαιτούν πλήθος υπουργικών αποφάσεων, που εκδίδονται με σημαντική καθυστέρηση και πολλές φορές με αναδρομική ισχύ.
 
Παρά τις αντίξοες συνθήκες οι λογιστές - φοροτεχνικοί συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους με συνέπεια και στόχο την εφαρμογή - μετάδοση της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας και την αύξηση της φορολογητέας ύλης.
 
Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον με κύρια χαρακτηριστικά την υπερφορολόγηση, την γραφειοκρατία, το υψηλό κόστος δανεισμού και ενέργειας, την έλλειψη ρευστότητας και εμπιστοσύνης στις συναλλαγές. 
 
Από την εφαρμογή της νέας φορολογικής νομοθεσίας προκύπτει ραγδαία αύξηση του όγκου εργασιών, που συνδυάζεται με ασφυκτικές καταλυτικές ημερομηνίες και εξαντλητικά πρόστιμα. Παράλληλα πολλές διατάξεις χρήζουν ερμηνείας (ειδικότερα το άρθρο 60 Ν.4174), δημιουργώντας σύγχυση σε επιχειρήσεις, λογιστές και φορολογούμενους. Πλέον το κράτος δεν αναγνωρίζει το ανθρώπινο λάθος και αντιμετωπίζει κάθε επιχειρηματία ως φοροφυγά.
 
Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια απλοποίησης, εξυγίανσης και εξορθολογισμού του ασφαλιστικού και φορολογικού μας συστήματος και σύμμαχοι στην δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής. 
 
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε τα πρόστιμα άδικα και σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε αναστολή εφαρμογής των σχετικών διατάξεων.

Σας καλούμε σε ένα ειλικρινή διάλογο με στόχο: 
 
1. Τα πρόστιμα να είναι αναλογικά με την βαρύτητα της κάθε παράβασης.
 
2. Να καθοριστεί διαδικασία, που θα ελέγχεται από την φορολογική αρχή, βάσει της οποίας θα διαχωρίζεται το ανθρώπινο λάθος και η αιτιολογημένη αδυναμία, από την πρόθεση, την συνέργεια και το δόλο.
 
Τέλος ζητούμε την έγκαιρη έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων, στις οποίες θα υπάρχει πρόβλεψη για τον απαιτούμενο χρόνο εμπέδωσης των αλλαγών και προσαρμογή των εμπλεκομένων.
 
Το παρόν ψήφισμα κοινοποιείται στο Γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομκών κ. Χάρη Θεοχάρη, τους Βουλευτές Κυκλάδων και τα Μέσα Ενημέρωσης.
 
Με εκτίμηση
 
Φρατζέσκος Στέφανος, Πρόεδρος  Συλλόγου Λογιστών Νάξου Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων
Στρατούρης Ευάγγελος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νάξου   
Μαργαρίτης Ιωάννης, Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Νάξου
Παπαδόπουλος Ιωάννης, Πρόεδρος Συλλόγου Μαζικής Εστίασης 
Κάβουρας Γεώργιος, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Νάξου
Γρύλλης Στέφανος, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Νάξου
 
 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 55


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.