Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για τα αιολικά πάρκα στη Νάξο κατέθεσε η Πε.Κι.Ν.

Δημοσίευση: 23.02.2014, 22:05
Τελευταία Ενημέρωση: 23.02.2014, 23:57

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου, συνεπής στις θέσεις που ανέπτυξε, πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα δυο αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στο νησί από την εταιρεία DAMCO συμφερόντων Κοπελούζου. Την αίτηση που κατατέθηκε την περασμένη βδομάδα συνυπογράφουν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Πολιτιστική-Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου - Μύλων Νάξου «Παναγία η Φλεριώτισσα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας», ενώ πολλοί ακόμα κάτοικοι του νησιού συμμετέχουν σαν φυσικά πρόσωπα.

 Είναι γεγονός ότι ακόμα περισσότεροι ήθελαν να συμμετάσχουν στην αίτηση ακύρωσης αλλά χρονικοί και δικονομικοί  περιορισμοί δεν το επέτρεψαν.

Είναι γνωστό στη ναξιακή κοινωνία ότι εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου έχει κινητοποιηθεί ενάντια στην κατασκευή μεγάλων ιδιωτικών αιολικών σταθμών και έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε χωριά του νησιού (Κωμιακή, Χαλκί, Φιλώτι).

Εκτιμώντας ότι οι δυο αιολικές βιομηχανικές ζώνες με τις 30 ανεμογεννήτριες ύψους 113 μέτρων μαζί με τη συνοδή οδοποιία μήκους 22χλμ, τόσο στην περιοχή των Μελάνων όσο και στο Κανάκι και βορειοανατολικά της Αγιασού, θα προκαλέσουν υποβάθμιση και σοβαρή καταστροφή του περιβάλλοντος της Νάξου μόνο και μόνο για την κερδοφορία μιας ιδιωτικής επιχείρησης, η Πε.Κι.Ν καλεί τα μέλη της και όλους όσοι ενδιαφέρονται να αντισταθούμε στα σχέδια βιομηχανοποίησης και να υπερασπιστούμε το μοναδικό ναξιακό τοπίο.

Η Πε.Κι.Ν συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αγώνα ενάντια στα Αιολικά Νάξου η οποία σαν πρώτο βήμα ξεκινάει την έγκυρη, με βάση τη μελέτη του έργου, πληροφόρηση σε χωριά και συλλόγους.

Ήδη η Κίνηση παρευρέθηκε στο Κουρουνοχώρι μετά από πρόσκληση του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου την περασμένη Κυριακή σε μαζική συγκέντρωση των κατοίκων προς ενημέρωση και κινητοποίησή τους.
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Στέλιος Ευριπιώτης έγραψε: 26/02/2014
Μπράβο στην ΠΕΚΙΝ για την πρωτοβουλία της να υποβάλλει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης των τεράστιων αυτών αιολικών πάρκων. Ευχαρίστως θα συμμετείχα κι εγώ , ατομικά αλλά και ως εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Νάξου, αν είχαμε ενημερωθεί. Ευχαριστώ.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 129


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.