Προσφυγή στο ΣτΕ για τα Αιολικά Πάρκα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο

Δημοσίευση: 21.02.2014, 20:16

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη στις 15 Ιανουαρίου προς τον αρμόδιο υπουργό, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα όπως η Περιφέρεια υποβάλει μαζί τους ενδιαφερόμενους Δήμους, Άνδρου, Νάξου, Πάρου και Τήνου, αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απόφασης 172568/23-12-2013 του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή Αιολικών Πάρκων σε Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο

Οι περιβαλλοντικοί όροι που εγκρίθηκαν, αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του έργου: “Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 218,5 MW (95Α/Γ) και των συνοδών σε αυτό έργων, που αποτελείται από: “Αιολικό Παρκο ΣΚΟΥΜΠΙ Α.Ε”, ισχύος 9,2 MW, “Αιολικό Πάρκο ΓΚΟΡΑΚΙ Α.Ε”, ισχύος 16,1 MW, “Αιολικό Πάρκο ΚΑΦΟΥΤΣΙ Α.Ε”, ισχύος 27,6 MW, “Αιολικό Πάρκο ΒΟΥΡΛΑΣ Α.Ε”, ισχύος 32,2 MW, “Αιολικό Πάρκο ΔΙΣΤΟΜΟΣ Α.Ε”, ισχύος 36,8 MW, “Αιολικό Πάρκο ΓΟΥΡΛΕΣ Α.Ε”, ισχύος 27,6 MW, “Αιολικό Πάρκο ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε”, ισχύος 23 MW, “Αιολικό Πάρκο ΦΩΛΙΑ Α.Ε”, ισχύος 20,7 MW, “Αιολικό Πάρκο ΓΚΑΓΚΑΡΗ Α.Ε”, ισχύος 25,3 MW, στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο ν. Κυκλάδων και διασυνδετική γραμμή μεταφοράς 150 kV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης, ν. Αττικής”.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά μετά από σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων δημοτικών συμβουλίων των παραπάνω Δήμων στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του παραπάνω έργου.

Επισημαίνεται, ότι η  Περιφερειακή Αρχή δεν είναι αντίθετη στην αξιοποίηση των ΑΠΕ στα νησιά μας, όμως αυτή πρέπει να γίνεται μετά από σχετικές μελέτες στις οποίες θα υπάρχει η κοινωνική συναίνεση και θα λαμβάνεται υπόψη η προστασία του περιβάλλοντος.

Για το λόγο αυτό έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα “Εξειδίκευση του χωρικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη και χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου”, η οποία θα παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι και θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη σωστή αξιοποίηση των ΑΠΕ.
Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Απορίας Άξιο έγραψε: 22/02/2014
Και με τις προθεσμίες τι γίνεται; Αν τώρα αποφάσισε ο δήμος να καταθέσει αίτηση ακύρωσης τότε πότε θα προλάβει; Γιατί δεν ενημερώνει έγκυρα πότε κατέθεσε την προσφυγή;

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 196


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.