Π.Ρήγας: Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ονομαστική ψηφοφορία για το Νοσοκομείο Νάξου;

Δημοσίευση: 22.11.2013, 12:55
Τελευταία Ενημέρωση: 22.11.2013, 17:53

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία, που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, για την τροπολογία που περιλαμβάνει το θέμα της διοικητικής και λειτουργικής αυτονομίας του Νοσοκομείου της Νάξου μαζί με τη διάταξη που προβλέπει τη μείωση της τιμής πώλησης των φαρμάκων για την οποία όμως διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στιγμή που και τα δυο θέματα τίθενται μαζί σε ψηφοφορία, είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Πάντως, ήδη ο εκπρόσωπος τύπου, Π.Σκουρλέτης, διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την τροπολογία για τις τιμές των φαρμάκων. Σχετικό και το ερώτημα που θέτει δημόσια ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας. Άλλωστε δεν ήταν καθόλου τυχαία η πρόταση του ΠΑΣΟΚ...

... να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη την Τετάρτη 20/11 η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού υγείας για το θέμα της μείωσης της τιμής 6.000 φαρμάκων, "προκειμένου να αποκαλυφθούν οι βουλευτές που δεν θέλουν μείωση της τιμής των φαρμάκων".

Υπενθυμίζεται, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε κατά τη συζήτηση, ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να χαράσσει τιμολογιακή πολιτική στα φάρμακα, ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας με μόνο κριτήριο την περιστολή των δαπανών και ζήτησε μείωση σε όλα τα φάρμακα, αφού η μείωση που προτείνεται αφορά το 70% όσων φαρμάκων κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας και τη συνολική διευθέτηση του ζητήματος της τιμολόγησης μέσω ολοκληρωμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Πάντως, την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει, την επόμενη Τετάρτη στη Βουλή, την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας την Παρασκευή 22/11 σε σχετικό ερώτημα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας ότι είναι σε βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών.

«Εμείς προτείναμε οριζόντια μείωση 15% με 20% στα φάρμακα εγχώρια και εισαγόμενα. Αντ’ αυτού έχουμε πριμοδότηση φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας εις βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών» δήλωσε, επισημαίνοντας πως 20.000 άνθρωποι απασχολούνται στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και 2.000 απασχολούνται στους πλασιέ φαρμάκων.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πρότεινε την ονομαστική ψηφοφορία, "προκειμένου να αποκαλυφθούν οι βουλευτές που δεν θέλουν μείωση της τιμής των φαρμάκων", όπως επισήμανε στη Βουλή, όμως το θέμα έχει και άλλη όψη, αφού στην ίδια ψηφοφορία περιλαμβάνεται και το ζήτημα του Νοσοκομείου Νάξου.

Δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσει την τροπολογία για τα φάρμακα, καταψηφίζει ταυτόχρονα και την τροπολογία για το Νοσοκομείο Νάξου.

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, είχε διερωτηθεί για τη στάση που πρόκειται να κρατήσει για το Νοσοκομείο Νάξου ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την ονομαστική ψηφοφορία όταν ρωτήθηκε,  από το Naxos News, σχετικά με ανακοίνωσή του στην οποία έλεγε ότι το το Νοσοκομείο Νάξου επανέρχεται στη διοικητική και λειτουργική του αυτοτέλεια μετά από δική του παρέμβαση προς τον υπουργό, ενώ παράλληλα διέψευσε ότι συζητήθηκε η σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τη σειρά του ανακοίνωσε ότι "μετά από τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ τα Νοσοκομεία Σύρου και Νάξου επανέρχονται στο προ της πλήρους διασύνδεσης καθεστώς λειτουργίας".

Ο κ. Ρήγας επανέρχεται σήμερα, μετά και τη δήλωση Σκουρλέτη, στο θέμα της ψηφοφορίας, θέτοντας εκ νέου το ερώτημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και την αλήθεια θα έρθει για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα θέμα που αφορά τις Κυκλάδες.

Συνεχίζοντας, ο κ. Π.Ρήγας, αναφέρει:

"Μετά την άρνησή του να στηρίξει –πριν από λίγο καιρό- το Νεώριο της Σύρου στο θέμα της επισκευής των δεξαμενών του πολεμικού Ναυτικού, ήρθε η ώρα της απόφασης για τον διαχωρισμό των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για την υπουργική τροπολογία που περιλαμβάνει το θέμα της διοικητικής και λειτουργικής αυτονομίας του Νοσοκομείου της ΝΑΞΟΥ  μαζί με την διάταξη που προβλέπει την μείωση της τιμής πώλησης των φαρμάκων.

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ  με την συγκεκριμένη ψηφοφορία;

Θα ψηφίσει υπέρ του διαχωρισμού των νοσοκομείων Σύρου-Νάξου και υπέρ της μείωσης της τιμής των φαρμάκων ή η στήριξή του προς τους φαρμακοβιομήχανους θα «κάψει» και την Νάξο;
Τετάρτη ………… κοντή γιορτή.
   
Τα προβλήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει ήδη ενώ είναι στην αντιπολίτευση.
Το τι έχει να γίνει αν κάποτε έλθει στη Κυβέρνηση μπορεί ο καθένας να το φανταστεί", καταλήγει ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Ληγμένα!!! έγραψε: 23/11/2013
Αριστεροί που υπερασπίζονται φαρμακοβιομήχανους με το αζημίωτο βέβαια! Άμα είναι χορηγοί στο κόμμα, στην Αυγή και στο Κόκκινο, όλα επιτρέπονται. Για την ταμπακιέρα Συρμαλένιε θα μας πεις; Τι θα κάνεις την Τετάρτη με το Νοσοκομείο της Νάξου; Θα ψηφίσεις αρνητικά ή θα την κάνεις μ ελαφριά πηδηματάκια; Σας την έφερε ο Ρήγας. Την Τετάρτη κλαίνε....

Ο αναγνώστης: lv έγραψε: 23/11/2013
20% η συμμετοχή των γενόσημων στην ελ. αγορά φαρμάκου (του οποίου η δαπάνη είναι κάτω από το 60% του ευρωπαϊκού μέσου όρου). Αυτό λοιπόν πρέπει ν' ανέβει και θα γίνει με εισαγωγές από Ινδία, Πακιστάν κλπ κλπ σε βάρος των καλών και δοκιμασμένων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας (θέσεις εργασίας, συμμετοχή στο ισοζύγιο ......)........ Σαΐνια στην απάτη οι ακροδεξιοί (άδωνις), οι εκπρόσωποί τους στις Κυκλάδες (ρήγας) και οι ακόμα κολλητοί τους (μτ)!

Ο αναγνώστης: Μανώλης Τριανταφύλλου έγραψε: 22/11/2013
Απροδεξιός ο Ρήγας; Είσαι "αξιοθρήνητος", όπως θα έλεγε και ο αρχηγός σου. Όσο για τα γενόσημ ( με ένα ν, λεβέντη μου), έχεις μπλεχτεί. Δεν είναι καλά φάρμακα μόνο τα πρωτότυπα. Μάθε τη διάκριση,διάβασε σχετικά με τις πατέντες και σε τι ποσοστό χρησιμοποιούνται τα γενόσημα στα νοσοκομεία. Μήν παίζεις, άθελα έστω, το παιχνίδι συμφερόντων, βιομηχανιών, γιατρών και φαρμακοποιών. Παίζονται τελευταία πολλά τέτοια παιχνίδια και μεταξύ των κομμάτων.

Ο αναγνώστης: ΛΒ έγραψε: 22/11/2013
για να ενημερώνεται και η σύνταξη, όχι για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για τις μςθόδους αποδόμησης της κοινωνίας από τους εκπροσώπους των τοκογλύφων: ..................... Ο αναγνώστης: λβ έγραψε: 21/11/2013 Μειώνουν την τιμή 6000 γεννόσημων, όχι όλων των φαρμάκων, ώστε να είναι μεγαλύτερη η διαφορά της τιμής ανάμεσα στα γεννόσημα και στα πρωτότυπα τα οποία προτιμούνται κυρίως στην Ελλάδα. Τη διαφορά της τιμής την χρεώνεται πλέον, με πρόσφατο νόμο που ψήφισε φυσικά ο κύριος βουλευτής, ο ασφαλισμένος. Επομένως το υπουργείο κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται ώστε να έχουν φθηνά και ποιοτικά φάρμακα όσοι τα χρειάζονται. Θέλει απλώς να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα από τη διαφορά της τιμής η οποία εκτοξεύεται και μεγαλώνει. Εκεί είναι όλο το ζουμί. Δεν πρόκειται για «μείωση της τιμής των φαρμάκων» αλλά για αύξηση της επιβάρυνσης και της συμμετοχής όσων επιλέγουν ένα πρωτότυπο, δλδ καλό φάρμακο. ................Σαϊνια στην απάτη οι ακροδεξιοί και οι εκπρόσωποί τους στις Κυκλάδες!

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 169


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.