Εντολή διακοπής εργασιών στον προβλήτα της Μουτσούνας Νάξου για παράνομες εργασίες

Δημοσίευση: 12.11.2013, 20:37
Τελευταία Ενημέρωση: 13.11.2013, 12:41

Στις 5 το απόγευμα της Τρίτης (12-11-2013), η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορεία Νεότερων Μνημείων), μετά από καταγγελία που δέχθηκε, έστειλε στο Α.Τ Φιλωτίου σήμα διακοπής των εργασιών που εκτελούνται στον προβλήτα της Μουτσούνας Νάξου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου. Έργο επισκευής σπηλαιώσεων είναι και έχουμε πάρει όλες τις εγκρίσεις, δήλωσε στο Naxos News ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, Γιάννης Μαμουζέλος, όμως οι εργασίες, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες, γίνονται πάνω από την υφιστάμενη επιφάνεια του προβλήτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Παρανομίες και κακοτεχνίες και μη αποκατάσταση του μνημείου ως είχε καταγγέλθηκαν αρμοδίως την Τρίτη από το Γιάννη Φλ. Μπαρδάνη για εργασίες που εκτελούνταν στον προβλήτα του λιμένος Μουτσούνας Απειράνθου Νάξου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο προβλήτας είχε κατασκευαστεί και διαμορφωθεί για τη φόρτωση της σμύριδας στα πλοία και σήμερα αποτελεί τμήμα του κηρυγμένου ιστορικού διατηρητέου μνημείου και των εγκαταστάσεων φόρτωσης (Αριθ. ΥΠ.ΠΟ./ΔΙΛΑΠ/2986/49087 Φ.Ε.Κ 869/21-11-1999).

Αξίζει να επισημανθεί, ότι κύρια αρμοδιότητα ελέγχου, πρέπει να έχει το Λιμεναρχείο Νάξου.

Χωρίς ούτε ένα αυλάκι προς τη θάλασσα για να φεύγουν τα νερά θα σαπίσουν οι βάσεις των γερανώνΌπως είναι φανερό ήταν όλα έτοιμα να θάψουν ανάμεσα σε τσιμέντο τις ράγες και τους γερανούς χωρίς να σκεφτούν ότι αν δεν υπάρχει αυλάκι διαφυγής του νερού θα λιμνάζουν τα νερά της θάλασσας και θα καταστραφούν ολοσχερώς.Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Νικολαος Μουστακης έγραψε: 22/01/2015
Το μονο που θα μπορουσα να πω ειναι πως στη Ναξο η καταστροφη της πολιτιστικης κληρονομιας (με την ευρεια εννοια) ειναι καθημερινο φαινομενο. Συγχαρητηρια σε οσους αντιστεκονται στην κακοποιηση και τον ευτελισμο του νησιου.

Ο αναγνώστης: Ιωάννης Φλώρου Μπαρδάνης έγραψε: 16/01/2014
Οι κακές γλώσσες κύριε η κυρία Μίκλη ,δεν είναι τίποτα άλλο αυτή τη χρονική στιγμή ,παρά μόνον κακές γλώσσες ,με ότι αυτό συνεπάγεται. Το δικό μου ίδιον όφελος [από το σταμάτημα των παράνομων και καταστροφικών εργασιών στην παράνομη προβλήτα της Μουτσούνας ] ,δεν ήταν άλλο όφελος ,εκτός από το ότι θέλω την πολιτιστική μου κληρονομιά χωρίς εισαγωγικά ,χωρίς αλλοιώσεις και καταστροφές ,έτσι ώστε να βλέπω ξεκάθαρα τη διαδρομή μου διά μέσου των αιώνων πάνω σ ’αυτό το νησί που σήμερα λέγεται Νάξος και στο οποίο ζω σ ’αυτήν τη ζωή μου. Αν ολοκληρώνονταν αυτά τα «έργα» στο δάπεδο της προβλήτας όπου υπάρχει ο μηχανολογικός εξοπλισμός που φορτωνότανε η σμύριδα στα πλοία ,θα ήταν καταστροφικά για αυτόν και όχι «κατασκευαστικά», όπως γράφεις. Αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι συμβεί θα είναι το Δ.Λ.Τ. Νάξου και οι συνεργάτες του διότι πριν εγκριθεί και δημοπρατηθεί η μελέτη αυτού του έργου ,έπρεπε να έχουν παρθεί οι εγκρίσεις από τις υπηρεσίες που εκ των υστέρων σταμάτησαν αυτό το έργο. Όσον αφορά την επικινδυνότητα που επικαλείσαι από τις ράγες [πάνω στις οποίες κυλούσαν ,βαγόνια ,φορτωμένα με γεμάτους και άδειους «κουβάδες» σμυρίγλι] και οι οποίες τώρα ευρίσκονται πεταμένες μεταξύ προβλήτας και αιγιαλού του Αγίου Ιωάννη ,θα πρέπει το Δ.Λ.Τ. Νάξου να ζητήσει τη άδε

Ο αναγνώστης: Ιωάννης Φλώρου Μπαρδάνης έγραψε: 16/01/2014
Τέλος δε ,αναρωτιέσαι που ήμουν και εγώ όταν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης σμύριδος στην Μουτσούνα ,δεχότανε χιλιάδες τόνους σμύριδος παραπάνω απ ’ότι έπρεπε [με την ανοχή και πιθανόν την εντολή των υπηρεσιών του Υπουργείου βιομηχανίας] κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να επέλθουν μεγάλες φθορές στον μηχανολογικό εξοπλισμό τους. Η μεταφορά της σμύριδος στις αποθήκες της Μουτσούνας μετά το σταμάτημα της λειτουργίας του Εναέριου ,κάπου το 1978 ,άρχισε να γίνεται με φορτηγά αυτοκίνητα και με ότι αυτό συνεπάγεται για το σταθμό αποθήκευσης ,που ήταν κατασκευασμένος να δέχεται τη σμύριδα βαγονέτο –βαγονέτο (κουβά-κουβά). Τότε ήμουν περίπου εικοσιοκτώ (28) χρονών και είχα κάποιες άλλες προτεραιότητες στην ζωή μου. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν τα χρόνια εκείνα δεν ήμουν τόσο ενεργός πολίτης ,όσον αφορά τα κοινά του τόπου μου και ζητώ μια ειλικρινή συγνώμη που ήμουν απών. Τέλος δε κύριε η κυρία Μίκλη θα πρέπει να ξέρετε ότι το μνημείο αυτό χαρακτηρίσθηκε προστατευόμενο το έτος 1989 ,αλλά ήδη στον σταθμό αποθήκευσης της Μουτσούνας είχαν επέλθει όλες σχεδόν οι ζημιές που βλέπουμε σήμερα. Αυτά ,δεν στα λέω για να απολογηθώ ούτε για να κριθώ από εσένα η άλλους. Στα λέω για να σκεφθείς τι έκανες εσύ μέχρι τώρα και τι θα κάνεις από ‘δω και πέρα για την ζωή και το μέλλον αυτού του τόπου. Το ίδιο ελπίζω και εύχομαι να κάνουν και όσοι μας διαβάζουν και μας παρατηρούν.

Ο αναγνώστης: Ιωάννης Φλώρου Μπαρδάνης έγραψε: 16/01/2014
Όσον αφορά την επικινδυνότητα που επικαλείσαι από τις ράγες [πάνω στις οποίες κυλούσαν ,βαγόνια ,φορτωμένα με γεμάτους και άδειους «κουβάδες» σμυρίγλι] και οι οποίες τώρα ευρίσκονται πεταμένες μεταξύ προβλήτας και αιγιαλού του Αγίου Ιωάννη ,θα πρέπει το Δ.Λ.Τ. Νάξου να ζητήσει τη άδεια από τη Ε.Ν.Μ.Α. και να τις μεταφέρει μέσα στον χώρο των αποθηκών σμύριδος ,μέχρι να επανατοποθετηθούν στην σωστή τους θέση. Η ευαισθησία μου για τον ανθρώπινο πολιτισμό και την προστασία του ,μπορεί να στεναχωρεί κάποιους ,αλλά συμβάλει σε μια ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μου ,την οποία όλοι θα έπρεπε να επιδιώκουμε. Να ξέρεις κύριε η κυρία Μίκλη ότι είμαι από τους ανθρώπους που δεν αποποιούνται τις ευθύνες τους ,για το ότι ο κόσμος μας είναι τόσο άσχημος ,αν και δεν συμμετείχα σε υπηρεσιακά δικαστικά και διοικητικά πόστα εκτός από εκείνα τα καθαρά κοινωνικά όπως π.χ του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου των Φαναριών ,σαν απλό μέλλος αυτά τα τρία τελευταία χρόνια και σαν αναπληρωματικός πρόεδρος [που δεν χρειάστηκε] της Π.Ε.ΚΙ.Ν. αυτόν τον χρόνο που μας πέρασε. Επειδή αναρωτιέσαι που ήμουν όταν τα γραφεία της Διεύθυνσης των Σμυριδορυχείων στην Μουτσούνα «χρησιμοποιούνταν ως χώρος για την εκτροφή διαφόρων ζώων και πουλιών» έχω να σου πω ότι το μόνο που έχω δει εγώ στα γραφεία της Διεύθυνσης ,ήταν ένα λαλίστατο καναρίνι μέσα στο διάδρομο. Το κτήριο αυτό εξ ’άλλου δεν είναι μέσα στα κηρυγμένα τμήματα του μνημείου.

Ο αναγνώστης: ΑΠ έγραψε: 20/12/2013
Το "Μίκλη" σαν ιντερνετικό παρατσούκλι υπονοεί θηλυκό όνομα; Αν είναι έτσι τότε μεγάλε δεν παριστάνεις καλά το θηλυκό, αφού σου ξέφυγαν μερικά σε "-ος". Πέραν αυτού όμως θα σχολιάσω μόνο το εξής: Λες ότι ο κ. Μπαρδάνης Γιάννης του Φλώριου είναι υπεύθυνος για τη διακοπή των εργασιών. Και μάλιστα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνος!!! Είσαι με τα καλά σου; Δηλαδή δε φταίει ούτε η Αρχαιολογία που εξέδωσε την εντολή διακοπής, ούτε το Λιμεναρχείο, ούτε το Λιμενικό Ταμείο που δημοπράτησε έργο ΧΩΡΙΣ τις απαραίτητες ΑΔΕΙΕΣ; Φταίει ΜΟΝΟ ο Μπαρδάνης; Ωραία λογική. Με την ίδια λογική για το ότι σκοτώθηκαν τόσοι στην κατοχή, φταίνε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι Έλληνες που αντιστάθηκαν το 1940 και όχι οι Γερμανοί κατακτητές. Το ίδιο "αποκλειστικό" φταίξιμο έχουν και οι Έλληνες του 1821 που σουβλήστηκε ο Αθανάσιος Διάκος. Ακους εκεί να επαναστατήσουν κόντρα στο επικρατούν σύστημα του Σουλτάνου! Προφανώς φίλε είσαι από αυτούς που όταν πέσουν επάνω σε κολώνα επειδή δεν την είδαν τους φταίει η κολώνα... Περαστικά και γρήγορα γιατί έρχονται και εκλογές και ανησυχώ με ψηφοφόρους σαν και του λόγου σου.

Ο αναγνώστης: Μίκλη έγραψε: 28/11/2013
Οι κακές γλώσσες, κύριε Μπαρδάνη, για να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα, λένε ότι είχατε ίδιον όφελος. Εγώ απλώς αναρωτιέμαι κι ανησυχώ….

Ο αναγνώστης: Μίκλη έγραψε: 27/11/2013
Με αφορμή τη διακοπή των κατασκευαστικών έργων στη Σκάλα της Μουτσούνας, θα ήθελα να επισημάνω στον κύριο Μπαρδάνη Γιάννη του Φλώριου, αποκλειστικά υπεύθυνο για τη διακοπή των εργασιών, τα εξής: Καταρχήν, κατανοώ βαθύτατα την ευαισθησία του περί «πολιτιστικής κληρονομιάς», την οποία, άλλωστε, συμμερίζομαι κι ο ίδιος. Επικαλούμενος, όμως, αυτόν τον λόγο, σταμάτησαν οι εργασίες στο συγκεκριμένο λιμάνι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παντού κατεστραμμένα παλιοσίδερα, άκρως επικίνδυνα για τον οποιονδήποτε. Πόσω μάλλον για τα παιδιά! Το σωστό, κύριε Μπαρδάνη, θα ήταν να προτείνετε και μια λύση, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος που ελλοχεύει στη Σκάλα, η οποία, ως γνωστόν, συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας. Θα είχα την απαίτηση, κύριε Μπαρδάνη, η ευαισθησία σας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό να επεκτείνεται και στο έμψυχο κομμάτι του, τον ίδιο τον άνθρωπο. Δεν θα θέλατε, άλλωστε, να θεωρηθείτε ηθικά υπεύθυνος για τον τραυματισμό κάποιου, που μάλλον είναι αναπόφευκτο να συμβεί. Τέλος, κύριε Μπαρδάνη, αναρωτιέμαι γιατί στο παρελθόν, όταν τα γραφεία της Δ/νσης της Μουτσούνας χρησιμοποιούνταν για εκτροφή λαγών, ορνίθων, περδικιών, κατσικιών κι άλλων συναφών ζώων, γιατί δεν είχατε αντιδράσει τόσο ενεργά. Κι αυτό πολιτιστικό μνημείο είναι! Και το σπουδαιότερο: Πού ήσασταν, αλήθεια, όταν καταστρεφόταν από τη μεγάλη ποσότητα σμύριδας ο Εναέριος (Προαύλιο), ένα πραγματικό μνημείο πανελλήνιου χαρακτήρα και μακραίωνης ιστορίας, όπου οι παππούδες και οι πατεράδες μας δούλεψ

Ο αναγνώστης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ έγραψε: 19/11/2013
Kύριοι όλοι εσείς που τίποτα δεν σας αρέσει και όλα τα βρίσκεται χάλια, μήπως δεν φταίνε όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι σε αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κάνουν κάτι.Μήπως μέσα σας νοιώθετε χάλια και τα βλέπετε όλα χάλια...

Ο αναγνώστης: Α.Π. έγραψε: 18/11/2013
"...όταν κάποιοι σε εμποδίζουν να κάνεις τη δουλειά σου"; Ε, όχι! Όταν μετά από τόση συζήτηση επιμένεις ότι αυτό που έκανες στη Μουτσούνα είναι..."η δουλειά σου",τότε λυπάμαι πολύ γιατί φαίνεται ότι όχι μόνο δεν ξέρεις αλλά και δε θες να μάθεις να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η χώρα κατάντησε έτσι. Και η Μουτσούνα είναι διαλυμένη γιατί κάποιος εργολάβος σαν και εσένα το 1970-κάτι, πίστευε με έπαρση ότι έκανε καλά τη δουλειά του. Και το αεροδρόμιο είναι τα χάλια του γιατί οι μελετητές και ο εργολάβος έκαναν "καλά" τη δουλειά τους.Και οι ΒΙΟΚΑ, και ο ΧΑΔΑ και, και, και... Και κανένας δεν κατήγγειλε τίποτα τότε... Και ιδού τα αποτελέσματα. Να σας χαιρόμαστε...

Ο αναγνώστης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ έγραψε: 18/11/2013
A.Π. σ' ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σου!Μένω υπόχρεος!Για τις καταγγελίες μην βιάζεσαι όλα στην ώρα τους.Σε σένα θα λογοδοτήσω για ότι έχω κάνει? Ωραία πότε θέλεις να συναντηθούμε? Το έργο έχει γίνει προς το παρόν με δικά μου χρήματα.Όταν πληρωθώ και αν πληρωθώ θα σε ενημερώσω. Σαφώς και είναι προσωπικό το θέμα, όταν κάποιοι σε εμποδίζουν να κάνεις τη δουλειά σου. Για φόβο ρώτα τους Απεραθίτες με τον συντοπίτη τους κ. Μπαρδάνη. Μίσος δεν έχω για κανένα, λύπη μόνο...

Ο αναγνώστης: Α.Π. έγραψε: 18/11/2013
Πρώτον στα δύο τελευταία μηνύματα λειτούργησα ως δικός σου συνήγορος και όχι του κ. Μπαρδάνη, αφού απ' τη μια σε προστατεύω από αντιμηνύσεις και ανταγωγές του όποιου αποφασίσεις να "μηνύσεις" και απ' την άλλη σου πρότεινα πως να διεκδικήσεις τα διαφυγόντα σου κέρδη χωρίς να κινδυνέψεις. Επομένως αν με το τελευταίο σου μήνυμα εννοείς και εμένα ως συνήγορο του κ. Μπαρδάνη, έχεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης. Δεύτερον αφού τα μεγάλα λόγια πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις, δώσε το παράδειγμα και τράβα κατείγγειλε τα όσα υπονοείς για αυτούς που τα υπονοείς και φαίνεται να ξέρεις. Τρίτο και σημαντικότερο: Εδω πέρα δε συζητάμε για το αν εσύ ως "Σουσούνης" ή τα μέλη του ΔΣ του ΔΛΤ Νάξου έχετε αυθαίρετο σπίτι. Συζητάμε αν κάνατε παράνομο ΔΗΜΟΣΙΟ έργο με ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Μην προσπαθείς λοιπόν να το μετατρέψεις σε προσωπικό θέμα, καλλιεργώντας μίσος και φόβο ανάμεσα στους Ναξιώτες για τους οποίους τάχα μου νοιάζεσαι περισσότερο από όλους μας. Δημόσιο έργο έκανες και όσοι ασχολούνται με τα δημόσια λογοδοτούν για αυτά. Εκτός και αν νομίζεις ότι ο Δήμος και το Δ.Λιμενικό Ταμείο είναι το...σπίτι σου...Αν είναι έτσι τότε...συγγνώμη που δε χτυπήσαμε την πόρτα πριν μπούμε...

Ο αναγνώστης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ έγραψε: 18/11/2013
K.συνήγοροι του κ.Μπαρδάνη εσείς που σκίζετε τα υμάτια σας υπέρ της νομιμότητας και βλέπετε στους άλλους όλο παρανομίες, αυθαιρεσίες και λαμογιές.θα ήθελα να γνωρίζω τα σπίτια που μένετε είναι απολύτως νόμιμα. Έχετε πάρει όλες τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις? Έχετε τακτοποιήσει ακόμη και το παραθυράκι του μπάνιου? Πολύ θα ήθελα να ελέγξω τα σπίτια σας? Αυτοί που βλέπουν τα ελαττώματα ή τα λάθη των άλλων ποτέ δεν βλέπουν τα δικά τους ελαττώματα ή λάθη.Συνήθως οι πιο παράνομοι καταγγέλουν τους λιγότερο παράνομους.Γι' αυτό όλοι εσείς οφείλετε να κάνετε και μία καταγγελία στον ίδιο σας τον εαυτό για να μας αποδείξετε ότι είσαστε απόλυτα νόμιμοι.Τα μεγάλα λόγια πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις...

Ο αναγνώστης: Α.Π. έγραψε: 18/11/2013
Όσο για το Λιμεναρχείο και τη μήνυση, την πρόσεξες τη λέξη "ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ" που γράφει ο κ. Μπαρδάνης; Ξέρεις τη σημαίνει; Αν θες τη γνώμη μου άρχισε να ψάχνεις τα "διαφυγόντα σου κέρδη" στο Δημοτικό Λιμενικό και αυτό μόνον αν μπορείς να αποδείξεις ότι σε ξεγέλασε. Γιατί αλλιώς μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος και ως "συνένοχος" για δαπάνη Δημοσίων Πόρων σε παράνομο λιμενικό έργο και χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις. Δεδομένου μάλιστα ότι ήσουν ο μοναδικός "διαγωνιζόμενος"...τα πράγματα σε μία δικαστική εξέλιξη (την οποία δε σου εύχομαι) θα είναι δύσκολα. Κατάλαβες τώρα γιατί ως "σχετικός", δεν έρχομαι στους διαγωνισμούς που με ρώταγες σε προηγούμενο σχόλιό σου (14/11/2013); Αν δεν κατάλαβες αυτό, ελπίζω τουλάχιστον να κατάλαβες ότι ο πολύς "τσαμπουκάς" δεν είναι υπερ σου και ότι για να τρομοκρατήσεις με μηνύσεις τους "αγράμματους επαρχιώτες" ως "σπουδαγμένος στο Ε.Μ.Π.", πρέπει να ξέρεις και εσύ, και όχι να εκμεταλλεύεσαι την άγνοιά των συντοπιτών σου.

Ο αναγνώστης: Α.Π. έγραψε: 17/11/2013
Ε, τελικά είσαι..."ασύλληπτος"! Λοιπόν επειδή προκοπή δε βλέπω με εσένα και επειδή, από ότι κατάλαβα, όπου δε σε βολεύει δεν απαντάς (βλ. εμένα, την κα. Κάλλη Π., τον XR κ.λπ.), επίτρεψέ μου να σου δώσω και εγώ μερικές συμβουλές: Πρώτον ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΥΣΗ για να πάρεις λεφτά. ΑΓΩΓΗ κάνεις!! Δεύτερον την ΑΓΩΓΗ, δεν την κάνεις σε αυτόν που "κατήγγειλε" το έργο σου γιατί ΘΑ ΤΗ ΧΑΣΕΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ! Την κάνεις σε αυτόν που ΣΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ το έργο, δηλαδή στην ΕΝΜΑ (εν προκειμένω). Δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά η ΕΝΜΑ αποκλείεται να πει ότι "δεν απαιτείται έγκριση για το έργο". Στην καλύτερη περίπτωση για εσάς (ΕΣΕΝΑ και το Λιμενικό Ταμείο) να σας δώσει παράνομα εκ των υστέρων "έγκριση" για να μην ξεφτυλιστεί τελείως το Λιμενικό Ταμείο και για να μην μπλέξετε με εισαγγελίες περισσότερο. Και λέω παράνομα γιατί εκεί ο προβλήτας δεν είναι νόμιμος. Και όπως έπρεπε να ξέρεις σαν μηχανικός, δεν επιτρέπεται σε παράνομο έργο η συντήρηση. Ξέχασες τι γίνεται στο χωριό σου; Χρειάζεται να σου θυμίσω ότι το ΔΛΤ δε συντηρεί το επίσης ετοιμόρροπο παράνομο λιμάνι του Απόλλωνα, ακριβώς επειδή είναι...παράνομο; Ή μήπως πάλι δεν είσαι αρμόδιος;

Ο αναγνώστης: Παναγιώτης Σ. Δελλαμάνης έγραψε: 17/11/2013
Μετά το παραλήρημα το κ Ι.Σουσούνη κατά όλων εμάς που δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε από το να τρώμε τσάμπα το δημόσιο χρήμα ή τα κομμάτια μας και τον χρόνο μας από τον καναπέ μας,για να βγάλουμε σκάρτους τους δήθεν ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες αυτού του παρακράτους και της ρεμούλας, δεν έχω κάτι άλλο να πω .Επειδή δεν σας ήξερα ποιος είστε κ Σουσούνη, προσπάθησα να κρατήσω τους τόνους χαμηλούς σάμπως αναγνωρίσετε τα λάθη σας και προβείτε στην διόρθωσή τους, χωρίς περαιτέρω αντιπαραθέσεις και εκφράσεις. Δυστυχώς για εσάς δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο,δημόσια,όχι μόνο με το να μην δέχεστε τα λάθη σας και τις αυθαιρεσίες σας αλλά και με το ότι αντί να απαντάτε στα ερωτήματά μας αρχίσατε να κατηγορείτε και ανθρώπους ,ενεργούς πολίτες που απλά ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι χασομεράκιδες,όπως μας αποκαλείτε, που κρατάν και πολεμάν επώνυμα τα αίσχη σας και τις αυθαιρεσίες σας. Στην συζήτηση έχω μπει γιατί εγώ προσωπικά με καταγγελία μου στην προσωπική μου σελίδα κατήγγηλα το αίσχος στην Μουτσούνα το συζήτησα με τον Γιάννη και προς τιμή του ο Γιάννης Μπαρδάνης το έτρεξε και το κατήγγειλε. Έπρεπε να φύγω για αυτό δεν το έτρεξα μαζύ του. Η δράση μου ανά την Ελλάδα ως φωτορεπόρτερ είναι η ίδια με του Γιάννη στην Νάξο.Μετά την ανάρμοστη συμεριφορά σας θα χαρώ να ακούσω την καταδίκη σας όπως και κάθε υπευθύνου που εμπλέκετε σε τέτοιου είδους καταστροφές μνημείων μιας και δεν καταλαβαίνετε αλλιώς εσείς και οι όμοιοί σας.

Ο αναγνώστης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ έγραψε: 17/11/2013
K.Μπαρδάνη γνωρίζεται πολύ καλά ότι όταν ένα έργο δημοπρατηθεί, υποτίθεται ότι έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς και να είναι έτοιμο να ξεκινήσει.Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει το έργο σύμφωνα με την μελέτη και τις υποδείξεις της τεχνικής υπηρεσίας.Για ποιο λόγο λέτε λοιπόν ότι πρέπει γίνει μήνυση και στον ανάδοχο? Να γνωρίζεται ότι εάν πεί η ΕΝΜΑ ότι δεν απαιτείται έγκριση γι' αυτό το έργο θα σας κάνω μήνυση για διεφυγόντα κέρδη. Εξάλλου έχετε χρήματα απ' ότι φαίνεται... Επίσης θα ήθέλα να σας ρωτήσω τι δουλειά κάνετε?Γιατί ακούω από πολλούς συναδέλφους ότι κάνετε καταγγελίες σε όλα τα έργα δημόσια και ιδιωτικά και αν δεν καταφέρετε να τα σταματήσετε στεναχωριέσται. Αυτό το γνωρίζετε ότι δεν θεωρείται επάγγελμα? Μπορείτε να μου εξηγήσετε την εμμονή σας αυτή? Μήπως πρέπει να αφήσετε τις καταγγελίες και να κοιτάξετε λίγο τον εαυτό σας... Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα γίνει το φράγμα? Γιατί άκουσα ότι το ΚΑΣ έδωσε έγκριση. Μήπως κ.Μπαρδάνη θα έπρεπε να περνάνε από εσάς όλα τα έργα για να τα εγκρίνετε? Είμαι σίγουρος ότι δεν θα δίνατε καμία έγκριση... Θα ήθελα να μου απαντήσετε, αν ο εναέριος γινόταν τώρα πόσες καταγγελίες θα κάνατε για να σταματήσει το έργο? Έτσι από απορία...

Ο αναγνώστης: Ιωάννης Φλώρου Μπαρδάνης έγραψε: 17/11/2013
Ως γνωστόν η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής(Ε.Ν.Μ.Α) και το Λιμεναρχείο Νάξου,ως αρμόδιοι φορείς του κράτους,εξέδωκαν σήματα διακοπής εργασιών πρός το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου για τις εργασίες που εκτελούσε στον προβλήτα της Μουτσούνας Νάξου. Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι αυτές οι εργασίες ήταν παράνομες με ότι αυτό συνεπάγεται. Πιθανότατα δε να ήταν και καταστροφικές για τον μηχανολογικό εξοπλισμό φόρτωσης της σμύριδος, που βρίσκεται επί της προβλήτας,εάν αυτές είχαν ολοκληρωθεί. Σε πρώτη φάση λοιπόν η Ε.Ν.Μ.Α και το Λιμεναρχείο Νάξου,από την στιγμή που δεν υποβλήθηκε σ'αυτούς εκ μέρους του Δ.Λ.Τ Νάξου η μελέτη αυτού του έργου προς έγκριση πριν αρχίσει να εκτελείτε αυτό,πρέπει αυτεπάγγελα να έχουν υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου κατά παντός υπευθύνου που είναι κατ'εμέ όλα τα μέλη του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ. Νάξου, ο ανάδοχος του έργου και οι επιβλέποντες της μελέτης και του έργου. Σε δεύτερη φάση λοιπόν αφού αυτή η μελέτη ελεγχθεί ,τροποποιηθεί,συμπληρωθεί και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, να υλοποιηθεί χωρίς κίνδυνο καταστροφής του μνημείου, αλλά αντίθετα να το αναδείξει.

Ο αναγνώστης: XR έγραψε: 16/11/2013
Κύριε Δελλαμάνη, υπάρχει μελέτη και για το χερσαίο τμήμα και για την προβλήτα, συνταγμένη από λιμενολόγο του Ε.Μ.Π. Γιατί λοιπόν το Δ.Λ.Τ. δεν την δημοσιοποιεί από την στιγμή που έχει προκληθεί τόσος θόρυβος επί του θέματος; Για να δούνε όσοι γνωρίζουν, κατά πόσο εφαρμόζεται; Δεν τολμάνε κ. Δελλαμάνη γιατί άλλα προβλέπουν οι μελέτες, άλλα κάνουν οι εργολάβοι και άλλα παραλαμβάνουν οι τεχνικές υπηρεσίες. Είναι ντροπή μας, να κάνουμε πως δεν βλέπουμε τα παράλογα και τα παράνομα και να περιμένουμε κάποιον "Μπαρδάνη" (που δεν έχει τι να κάνει) να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Ο αναγνώστης: Κάλλη Π. έγραψε: 15/11/2013
Επίσης σαν πολίτης οφείλατε να καταδικάζετε και όχι να υμνείτε τις τοπικιστικές συμπεριφορές της Διοίκησης και πελατειακές σχέσεις μεταξύ Δημάρχου - πολιτών, λέγοντας πως : "...ούτε τώρα θα γινόταν αν δεν ήταν από 'κει ο δήμαρχος...". Τέλος δε σας τιμά σαν άνθρωπο να απαξιώνετε με αυτόν τον προκλητικό τρόπο τον καθόλα άξιο κ. Μπαρδάνη λέγοντάς του ότι: "ευαισθησία και σεβασμό έχει αυτός που πάει να συντηρήσει ένα έργο για να το παραλάβουν οι επόμενες γενεές και όχι αυτός που σταματάει την προσπάθεια αυτή." Εν ολίγοις επιτίθεστε εναντίον όλων, διεκδικόντας το αλάθητο απλώς και μόνον επειδή σπουδάσατε στο Ε.Μ.Π., γεγονός που κατά τη γνώμη μου, δείχνει ότι δεν αρκεί ένα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για να αποκτήσει κάποιος παιδεία, κουλτούρα, κοινωνική και πολιτική συνείδηση και ορθές επιστημονικές πρακτικές. Φιλικά.

Ο αναγνώστης: Κάλλη Π. έγραψε: 15/11/2013
Δεν είχα σκοπό να παρέμβω δεύτερη φορά. Οφείλω όμως να το κάνω, σαν απάντηση στα όσα αλαζονικά, ενίοτε και χυδαία ή ρατσιστικά σχόλια του κ. Σουσούνη. Κύριε Σουσούνη δεν είστε ο μόνος που έχει τελειώσει το Ε.Μ.Π. και να θυμάστε ότι τη συζήτηση την παρακολουθούν και άλλοι συνάδελφοί σας, οι οποίοι για λόγους ίσως υγένειας ή και συναδελφικότητας -αν θέλετε- να αποφεύγουν να θίξουν ότι δεν απαντήσατε στον κ. Α.Π. σχετικά με το πόσα "ανοίγματα αποστράγγισης" χρειάζονται τελικά. Δε σας τιμά επίσης σαν επιστήμονα το γεγονός ότι αδιαφορείτε επιδεικτικά για τις λοιπές επιστημονικές ειδικότητες (αρχαιολογία κ.λπ.), οι οποίες θα έπρεπε να έχουν λάβει γνώση και να εγκρίνουν τη μελέτη ώστε να βγει μία "συνισταμένη παρεμβάσεων", λέγοντας αλαζονικά ότι "...δεν γίνεται για ένα μικρό έργο αποκατάστασης να πρέπει να πάρεις εγκρίσεις από τρία υπουργεία, τα οποία δεν γνωρίζουν ούτε που πέφτει η Μουτσούνα". Τέλος δε σας τιμά σαν πολίτη που θέλει να ζει σε μία δημοκρατία (εκτός και αν δε θέλει) να λέει ότι "Στον εισαγγελέα θα πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που απασχολούν ολόκληρες υπηρεσίες με τις καταγγελίες τους γιατί δεν έχουν να κάνουν τίποτα στην ζωή τους.", τη στιγμή που το δικαίωμα της αναφοράς στις Αρχές, τους το δίνει ο νόμος και το Σύνταγμα της χώρας μας.

Ο αναγνώστης: Παναγιώτης Σ. Δελλαμάνης έγραψε: 15/11/2013
Κ Ι. Σουσούνη κανένας μας δεν κατέκρινε ούτε εσάς ούτε τον Δήμαρχο για την μελέτη και τα έργα αποκατάστασης της σπηλαίωσης και για τον κρηπιδότοιχο έμπροσθεν της καφετέριας ο οποίος ήταν στον αέρα. Μπράβο σας αν και δεν είμαι άξιος να αξιολογήσω το έργο σας. Απ ότι διαβάζετε σε όλα τα σχόλια όλοι μιλάμε για τα έργα πάνω στην προβλήτα. Εκεί είναι οι ενστάσεις μας. Σίγουρα κ Α.Π. δεν είναι λύση η αστυνομία και η φυλάκιση. Προτιμότερο θα ήταν να ξανακάτσουν πάνω στο κομπιούτερ τους και αντί να σπαταλούν ώρες με το να δικαιολογούνται για σφάλματα που δεν τους καταλογήσαμε , να κάνουν μια καινούργια μελέτη για την σωστή συντήρηση αυτών που έχουμε τις ενστάσεις. Όσο τον αν δεν θα γίνονταν έργα, αν δεν ήταν ο αγαπητός συγχωριανός μας κ Μαργαρίτης Δήμαρχος, προσωπικά με φοβίσατε για το μέλλον του χωριού μου και αν θα πρέπει κάποιοι αναγκαστικά να τον ξαναψηφίσουν. Καλύτερα κ Σουσούνη κατά την ταπεινή μου γνώμη να μην γίνονται έργα, αν αυτά υποβαθμίζουν - καταστρέφουν την ιστορία και την ιδιομορφία του τόπου. Όλοι θέλουμε το έργα ....αλλά έργα όχι προχειροδουλειές. Το έργο πρέπει να συνεχιστεί,αλλά με μελέτη και σεβασμό. Δεν σας ξέρω αλλά πιστεύω πως μπορείτε, με τις γνώσεις που λέτε ότι πήρατε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την ευαισθησία που λέτε ότι διακατέχεστε. Dum spiro spero. Ουτοπία????

Ο αναγνώστης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ έγραψε: 15/11/2013
A.Π.εγώ δεν κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία μου άλλοι κρύβονται. Τα λεφτά του Δημοσίου άλλοι τα σπαταλούν, οι οποίοι παίρνουν την σύνταξη από το σμυρίγλι στα 50 και δεν ξέρουν που είναι τα ορυχεία.Στον εισαγγελέα θα πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που απασχολούν ολόκληρες υπηρεσίες με τις καταγγελίες τους γιατί δεν έχουν να κάνουν τίποτα στην ζωή τους. Όποιος δεν εργάζεται κάθεται και περιεργάζεται...

Ο αναγνώστης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ έγραψε: 15/11/2013
K.Δελλαμάνη ακριβώς κάτω από την δεύτερη μπίγα υπήρχε μία σπηλαίωση ύψους 1,00 μ και βάθους 2,00 μ η οποία αποκαταστάθηκε.Ο κρηπιδότοιχος απέναντι ακριβώς, έμπροσθεν της καφετέριας ο οποίος ήταν στον αέρα αποκαταστάθηκε στο παρά πέντε.Είμαι περήφανος για το έργο αυτό και για άλλα πολλά παρόμοια έργα.Τα υπουργεία δεν δίνουν δεκάρα για την Μουτσούνα εκτός αν την μεταβιβάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ.Να είστε σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει τίποτα στην περιοχή,ούτε τώρα θα γινόταν αν δεν ήταν από 'κει ο δήμαρχος...

Ο αναγνώστης: Α.Π. έγραψε: 15/11/2013
Αγαπητέ Παναγιώτη σωστά τα λες εκτός από το ότι στο τέλος φαίνεται να ελπίζεις ότι οι ασυνείδητοι που έχουν μάθει να σπαταλούν τα λεφτά του Δημοσίου και να παριστάνουν πως κάνουν έγρα πνοής, θα γίνουν συνειδητοποιημένοι. Όπως βλέπεις όμως οι τύποι δε βάζουν μυαλό. Για αυτό λοιπόν ξαναρωτάω: Γιατί η αστυνομία δεν πάει να συλλάβει ως οφείλει με τη διαδικασία του αυτοφόρου τον κ. εργολάβο που κάθεται μπροστά σε έναν υπολογιστή δύο ημέρες τώρα; Αν δεν κάνω λάθος σήμερα είναι η τελευταία μέρα και ο κύριος δεν κρύβεται. Ας πάει λοιπόν να πει αυτά που γράφει, στον κ. Εισαγγελέα. Φαντάζομαι πως θα τον βραβεύσουν κιόλας για την προσφορά του...

Ο αναγνώστης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ έγραψε: 15/11/2013
K.Δελλαμάνη ακριβώς κάτω από την δεύτερη μπίγα υπήρχε μία σπηλαίωση ύψους 1,00 μ και βάθους 2,00 μ η οποία αποκαταστάθηκε.Ο κρηπιδότοιχος απέναντι ακριβώς, έμπροσθεν της καφετέριας ο οποίος ήταν στον αέρα αποκαταστάθηκε στο παρά πέντε.Είμαι περήφανος για το έργο αυτό και για άλλα πολλά παρόμοια έργα.Τα υπουργεία δεν δίνουν δεκάρα για την Μουτσούνα εκτός αν την μεταβιβάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ.Να είστε σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει τίποτα στην περιοχή,ούτε τώρα θα γινόταν αν δεν ήταν από 'κει ο δήμαρχος...

Ο αναγνώστης: Παναγιώτης Σ. Δελλαμάνης έγραψε: 15/11/2013
Αν θα θέλατε να συντηρήσετε ένα έργο που θα τιμούσε το όνομά σας κ Σουσούνη , τον επαγγελματισμό σας και τον σεβασμό σας προς τα μνημεία του τόπου μας για να το χαίρονται οι επόμενες γενιές, σίγουρα ξέρετε καλύτερα απ όλους εμάς τι θα έπρεπε να γίνει , που δεν έγινε, γιατί απλά δεν υπάρχουν κονδύλια για να καλύψουν συγκροτημένες μέλετες και έργα για την συντήρηση αυτών των μοναδικών μνημείων. Οι δουλειές αυτές που χαρακτηρίζονται λαϊκιστή του ποδαριού, δεν αρμόζουν σε αυτούς τους χώρους. Σε περίπτωση καταστροφής των από κακή διαχείρηση θα αποβεί μοιραία για τον τόπο και την ιστορία του. Δεν πρέπει να μπαλώνουμε, αλλά να διορθώνουμε με μεράκι και υπομονή. Δεν είναι ένα έργο ρουτίνας αλλά ένα έργο συντήρησης που όπως καλά είπατε θα πρέπει να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές και συμπληρώνω διορθωμένο από τα λάθη και την ανευθυνότητα αυτών που το παρέλαβαν και το άφησαν να έρθει στην σημερινή κατάσταση. Δεν μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας περισσότερο ευαισθητοποιημένο από κάποιους άλλους. Δεν νομίζω ότι οι λεκτικές επιθέσεις και αντιπαραθέσεις θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.Σίγουρα το έργο δεν μπορεί να σταματήσει μιας που άρχισε,αλλά πρέπει να γίνει σωστά.Αυτό τον σκοπό έχει και το δικαίωμα του κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη να επεμβαίνει με καταγγελίες στα κακώς κείμενα.Με μια καλή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων που θα πρέπει να μάθουν που βρίσκεται η Μουτσούνα,όλα μπορούν να γίνουν σωστά γιατί σίγουρα κανείς δεν θέλει να μείνει γιαπί η προβλήτα.

Ο αναγνώστης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ έγραψε: 14/11/2013
Φίλε ΧR η επισκευή των σπηλαιώσεων έγινε με άοπλο σκυρόδεμα.Οι κρηπιδότοιχοι ήταν στον αέρα με κίνδυνο να ανατραπούν όπως του Κουφονησίου. Κ.Δελλαμάνη δεν θα θαβόταν τίποτα αλλά δεν γίνεται για ένα μικρό έργο αποκατάστασης να πρέπει να πάρεις εγκρίσεις από τρία υπουργεία, τα οποία δεν γνωρίζουν ούτε που πέφτει η Μουτσούνα. Η μελέτη έλεγε βιομηχανικό δάπεδο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που έχετε αναρτήσει, με αρμούς συστολής-διαστολής ανα 5 μ. Α.Π. όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!Αν μπορείς και συ μπορείς να δώσεις εξετάσεις να μπεις στο ΕΜΠ αλλιώς στο ΜΙΤ που είναι του επιπέδου σου. Κ.Μπαρδάνη ευαισθησία και σεβασμό έχει αυτός που πάει να συντηρήσει ένα έργο για να το παραλάβουν οι επόμενες γενεές και όχι αυτός που σταματάει την προσπάθεια αυτή.

Ο αναγνώστης: Κάλλη Π. έγραψε: 14/11/2013
Παρακολουθώντας τη συζήτηση, εγώ θέλω απλώς να πω συγχαρητήρια για το ψυχικό σθένος του κ. Μπαρδάνη. Θα συμφωνήσω επίσης ότι η κοινωνία μας είναι πλέον γεμάτη από ασυνείδητους, οι οποίοι κ. Σουσούνη δυστυχώς υπάρχουν και μέσα στα Υπουργεία που αναφέρετε και για αυτό έχει καταντήσει η χώρα μας και η Νάξος όπως περιγράφετε. Η λύση όμως δεν είναι να κάνει το λιμενικό ταμείο και οι εργολάβοι του κεφαλιού τους. Η λύση είναι να καταγγελθεί επίσημα, εγγράφως και αρμοδίως αυτή η ανευθυνότητα των Δημοσίων λειτουργών, ακόμα και στα Υπουργεία, ώστε και αυτοί να αναλάβουν της ευθύνες τους. Η λύση δηλαδή προκύπτει από εμάς τους πολίτες, οι οποίοι καθημερινά πρέπει να ελέχουμε αν το Κράτος κάνει καλά τη δουλειά που του έχουμε αναθέσει.Είναι ευκαιρία μετά από αυτό το περιστατικό να απαιτήσουμε όλοι από το Υπουργείο τη σωστή επισκευή αυτού του πανέμορφου μνημείου.

Ο αναγνώστης: Α.Π. έγραψε: 14/11/2013
Για αυτό σου λέω Σουσούνη. Πήγαινε στο χωριό σου που τα έχετε κάνει όπως τα έχετε κάνει (Και μη βγάζεις την ουρά σου απ' έξω ως Κωμιακίτης: Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι). Και επειδή δεν μπορώ άλλο να συνομιλώ σε τέτοιο επίπεδο, ας πάει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η αστυνομία ή το λιμεναρχείο (αφού το ΔΛΤ συνεχίζει το παράνομο "λιμάνι" της Μουτσούνας να το αποκαλεί "λιμάνι") να συλλάβει τον εργολάβο και τους επιβλέποντες με τη διαδικασία του αυτοφόρου ως οφείλει κατά τον Νόμο. Οι κύριοι βλέπετε ότι δεν κρύβονται. Έχουν το θράσσος να γράφουν και σχόλια στο internet για να υπερασπίζουν τις παράνομες μελέτες που κάνει το ΔΛΤ και που αυτοί τις υλοποιούν. Τα αστυνομικά όργανα δε γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι ευθεία παράβαση καθήκοντος; Για πόσο καιρό ακόμα οι Αρχές θα επιτρέπουν την καταστροφή του νησιού μας από ασυνείδητους.

Ο αναγνώστης: Α.Π. έγραψε: 14/11/2013
Συμφωνώ απόλυτα με τους τέσσερεις προηγούμενους. Όσο για αυτά που λες κ. Σουσούνη δε θα κάτσω να ασχοληθώ πολύ μαζί σου. Θα πω μόνο τα εξής: Πρώτον επειδή ξέρω πολύ καλά τι εστί Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα υπενθυμίσω στον απλό τον κόσμο, ότι από αυτό το ίδρυμα και μάλιστα από τη σχολή των Πολιτικών Μηχανικών, έχει αποφοιτήσει και ο γνωστός σε όλους μας (για την εξυπνάδα του και κυρίως την κουλτούρα του)...Γιώργος Λιάγκας. Μήπως ήταν συμφοιτητής σου; Όσο για την επιστημονικότητά σου, σου απάντησε ήδη ο Παναγιώτης Σ. Δελλαμάνης: Δεν έχετε μάθει (εσύ και οι όμοιοί σου στο Δήμο) να σέβεστε τους Νόμους και τις διαδικασίες γιατί προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε την ουσιαστική και επιστημονική σημασία τους και το αντιμετωπίζετε απλώς σαν "γραφειοκρατία". Με τα μυαλά που καβαλέτε σας έχω ικανούς σε λίγο να καταργήσετε και τα σχέδια και να τα κάνετε όλα "επί τόπου" και με το μάτι, αφού έτσι και αλλιώς θα είστε έμπειροι. Προσθέτω μάλιστα, ότι διαχώρισες τους αρμούς συστολοδιαστολής από τα ανοίγματα αποστράγγισης, μόνον αφού σου το θύμισα εγώ. Μου αρέσει που λες μάλιστα ότι "...θα γίνονταν όσοι χρειάζονταν"! Μπα; Τι έγινε; Αυτό δεν το λέει η μελέτη; Και ποιος θα αποφασίσει πόσοι χρειάζονται; Ο μπακάλης έξω από το Δήμο;

Ο αναγνώστης: Ιωάννης Φλώρου Μπαρδάνης έγραψε: 14/11/2013
Το να καταγγέλει κάποιος τις παρανομίες των διοικητικών οργάνων του κράτους [Κυβέρνησης-Περιφερειών-Δήμων και Κοινοτήτων]αλλά και ιδιωτών,σε κάθε περίπτωση που αλλοιώνεται και καταστρέφεται η πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό περιβάλλον,είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε πολίτη,σύμφωνα με τους Ελληνικούς-Ευρωπαϊκούς νόμους και το Σύνταγμα. Το να καταγγέλει κάποιος της παρανομίες του κράτους δεν χρειάζεται παρά μόνον ελάχιστο χρόνο.Απεναντίας χρειάζονται πάρα μα πάρα πολλά χρόνια και ίσως δεν είναι αρκετό το διάστημα μιάς ζωής,για να κατανοήσουμε τις λαμογιές του κράτους,αλλά και γιά να αποκτήσουμε την απαιτούμενη ευαισθησία και σεβασμό,απέναντι στο φυσικό και πολιτιστκό περιβάλλον της νήσου Νάξου.

Ο αναγνώστης: Παναγιώτης Σ. Δελλαμάνης έγραψε: 14/11/2013
Κ Ιωάννη Σουσούνη ,με την δικαιολογία ότι δεν έρχονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συντηρήσουν το μνημείο, τότε ας τα θάψουμε όλα, ΜΠΡΑΒΟ σας για την επιστημονική σας κατάρτηση. Προσωπικά πιστεύω ότι η μελέτη δεν περιελάμβανε καμία κατασκευή αρμών ανά πέντε μέτρα και αυτό διότι δεν είναι δυνατόν . Από που θα γίνονταν οι αρμοί. Ανάμεσα στα μέταλα απ τις ράγες??? Ή δίπλα στον γερανό και στον μηχανισμό ??? Και ποιος μας εγγυάται ότι αυτοί οι αρμοί δεν θα γέμιζαν σκουπίδια και άμμο με αποτέλεσμα να μην γίνεται η ροή των υδάτων ??? Μήπως στην μελέτη υπήρχε και η πρόσληψη καθαρίστριας??? Τόσο δύσκολο και τόσο μεγάλο έξοδο ήταν να βγάλετε τις ράγες να καλουπώσετε να τσιμεντώσετε και μετά να τις επαναφέρετε και να τις βιδώσετε για να μην τις πάρουν τα κύματα??? Τόσο δύσκολο ήταν στο καλούπωμα, για να μην επιβαρύνεται χρηματικά το έργο, να κάνατε μόνο τους αρμούς των γερανών με μεγάλα αυλάκια και προς τις δύο κατευθύνσεις δεξιά και αριστερά; Μην εμπλέκεστε με δικαιολογίες διότι δικαιολογίες δεν υπάρχουν στην απλή λογική των εμάς μη σπουδαγμένων στα Πανεπιστήμια που σπουδάσατε εσείς.

Ο αναγνώστης: Παναγιώτης Σ. Δελλαμάνης έγραψε: 14/11/2013
Αν όλοι αυτοί οι ειδικοί επιστήμονες που αναφέρατε παρακάτω έκαναν ένα συμβούλιο για κάθε έργο ή συντήρηση που γίνεται απανταχού στην Ελλάδα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Οι καταγγελίες πρέπει να γίνονται σάμπως καταλάβουν κάποιοι, που αυθαίρετα κάνουν ότι κάνουν και χωρίς καμία μελέτη και σεβασμό στα νεώτερα μνημεία του τόπου , ότι δεν πάει άλλο αυτή η αναλγησία. Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι άλλοι που τους τρώει το κεφάλι τους, (όπως απειλεί ό ΔΕ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΩ , με το ότι θα τους το ξύσει), οι οποίοι με το να ασχολούνται με τις βρωμιές του καθενός βρωμίζουν και οι ίδιοι εξωτερικά αλλά όχι μέσα τους. Αμ τι άλλο αυτοί είναι που φροντίζουν για την καθαριότητα του τόπου. Αυτούς τους αποκαλώ σκουπιδιάρηδες με κοινωνικό έργο, των δικών σας πνευματικών αποβλήτων. Μήπως θέλει και το δικό μου ξύσιμο και θέλεις να μου το ξύσεις; Εφ όσον κ "ΔΕ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΩ" δεν έχεις τον ανδρισμό να τα λες με τ όνομά σου, σε περιμένουμε εμείς που ξυνόμαστε , αν τον βρείς, όταν θα έρθεις να μας τ.... ξύσεις. Φιλάκια έτσι για να υπάρχει και αίσθημα προτού μας αποδείξεις πόσο άνδρας είσαι.

Ο αναγνώστης: XR έγραψε: 14/11/2013
Μελέτη για το έργο υπάρχει και αναφέρει επισκευή σπηλαιώσεων. Με ποιό ακριβώς τρόπο γίνεται η επισκευή των σπηλαιώσεων κατά την μελέτη; Με χώμα, με τσιμέντο, με μπάζα; Στην προβλήτα οι σπηλαιώσεις θα επισκευαστούν με το επιφανειακό μπετό;

Ο αναγνώστης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ έγραψε: 14/11/2013
Όπως το είπες επιστήμονας φίλε ΑΠ. Του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Σχολή Πολιτικών μηχανικών.Πες μας και 'συ τι έχεις τελειώσει?Η μελέτη έλεγε αρμοί συστολής-διαστολής ανα 5 μ. Αρμοί για να φεύγουν τα νερά θα γίνονταν όσοι χρειάζονταν.Για τους βόθρους στον Απόλλωνα και στην Κωμιακή δεν είναι αρμοδιότητα μου.Θεωρώ τον εαυτό μου Ναξιώτη και δεν διαχωρίζω σε Κωμιακίτες,Απεραθίτες κλπ.Την μελέτη δεν την έχω κάνει εγώ αλλά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου.Όσο για τον δήμαρχο γιατί δεν του λες να σου κάνει και σένα μία απευθείας ανάθεση γιατί φαίνεται από αυτά που λες ότι είσαι πολύ σχετικός με το αντικείμενο.Οι δημοπρασίες είναι ανοικτές και μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε. Μπορείς να έρθεις και 'συ στην επόμενη.Δεν είναι αρμοδιότητα του ανάδοχου να ενημερώσει κανένα αλλά ο κύριος του έργου.Όσο γι' αυτό που λες ότι όλα είναι ΣΚΑΤΑ πες μας εσύ τι έχεις κάνει στη ζωή σου, εκτός από το να κρίνεις τους υπόλοιπους.Που ήταν τόσα χρόνια το Υπουργείο Βιομηχανίας,Ναυτιλίας και Πολιτισμού? Το Υ.Βιομηχανίας που του ανήκει γιατί δεν αντικαθιστά τις ράγες που έχουν καταστραφεί αφού έχει καινούριες. Γιατί δεν συντηρεί τις οξειδωμένες ράγες?Γιατί δεν φτιάχνει το ερειπωμένο κτίριο ιδιοκτησίας του στην Μουτσούνα?Το ναυτιλίας γιατί δεν κάνει ένα κυματοθραύστη για να μην καταστρέφεται το λιμανάκι της Μουτσούνας από τις σπηλαιώσεις.Το Υ.Πολιτισμού,αφού είναι ιστορικό διατηρητεό μνημείο όλος ο εναέριος, ποιες είναι οι ενέγειες τους για να το συντηρήσουν?

Ο αναγνώστης: ΑΠ έγραψε: 14/11/2013
Α, καλά εσύ είσαι εργολάβος επιστήμονας! Έχεις αποφασίσει μόνος σου ότι οι αρμοί διαστολής ανά 5μ αρκούν για την αποστράγγιση ε; Τι ωραίοι που είστε εσείς οι Κωμιακίτες ρε; Δεν κοιτάτε ρε που τα έχετε κάνει σκατά με τους βόθρους σας στον Απόλλωνα και στην Κωμιακή, θέλετε να μας κάνετε και τους έξυπνους! Δε μαζέυεσαι λέω εγώ παλικαρά που ειρωνεύεσαι κιόλας ότι έχετε κάνει καλή μελέτη; Για πες μας πόσες απ' ευθείας αναθέσεις σου έχει δώσει ο Δήμαρχος, και σε αυτόν το διαγωνισμό ποιοι άλλοι συμμετείχαν; Μόνος σου ήσουν και βγήκες...πρώτος! Όσα για αυτά που εσείς οι "ημιμαθείς" τα ονομάζετε "έργα" (τρομάρα σας) να ενημερώνετε τις Αρχές που υποχρεούστε να ενημερώσετε πρώτα (βλ. εδώ Αρχαιολογία) και μετά να κάνετε τα "μπαλαμουτο-έργα" σας. Αλλά βέβαια ξέρετε ότι ΟΛΑ όσα κάνετε είναι ΣΚΑΤΑ, όπως όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι βόθροι που έχετε φτιάξει. Για αυτό τα κάνετε στη ζούλα και για αυτό μετά θέλουν "αναβάθμιση - επέκταση". Και μετά σας φταίει ο κάθε Μπαρδάνης. Η αρχαιολογία σας σταμάτησε. Όχι ο Μπαρδάνης. Αλλά πού μυαλό για να καταλάβετε τη διαφορά... Κράτα γερά Μπαρδάνη! Η ανοησία σε αυτή τη χώρα δε θα νικήσει!

Ο αναγνώστης: ΔΕ. ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΩ έγραψε: 13/11/2013
Είναι βέβαιο οτι αυτού του είδους οι καταγγελείες ειναι και απερίσκεπτες φιλε Γιάννη. Διστυχώς αυτοί οι ξύπνιοι λειτουργούν ετσι. Δεν έχει βρεθεία ακόμα ο δάσκαλος τους να μπούν στη θέση τους. Αλλα πού θα πάει... αφού τον τρώει το κεφάλι του όποιος είναι αυτός, συντομα θα βρεθεί κάποιος να του το ξύσει.

Ο αναγνώστης: Ανδρέας έγραψε: 13/11/2013
Σε αυτό το νησί που λέγεται Νάξο,πάντα θα υπάρχει κάποιος ΜΠΑ,ΚΑΤ,ΣΟΥΛ,ΜΟΥΛ για να σταματά ενα έργο.Και μιτη άλλο λιμάνι.Ειται αυτό λέγεται ΑΓ.ΑΝΝΑ,ΚΑΛΑΝΤΟΣ,ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ακόμα και της χώρας Ναξου.

Ο αναγνώστης: ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε: 13/11/2013
Πριν δεν οξειδώνονταν οι ράγες? Τώρα με το αυλάκι θα οξειδωθούν οι ήδη οξειδωμένες ράγες? Οι ράγες που έχουν εγκιβωτιστεί στο βιομηχανικό δάπεδο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οξειδώθηκαν περισσότερο ή προστατεύθηκαν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.Εξάλου στην μελέτη προβλέπεται αρμός συστολής-διαστολής ανά 5 μ. Θα γίνονταν με τον αρμοκόφτη αρμοί για να φεύγουν τα νερά. Τον κίνδυνο να πιάσει ένας σορώκος και να πετάξει τις ράγες στην θάλασσα, όπως έκανε και με τις ράγες που φαίνονται στην φωτογραφία παραπλεύρως της σκάλας,ο καταγγέλοντας δεν γνωρίζει? Πρέπει πρώτα να ενημερώνονται για τα έργα και ύστερα να προχώρουν σε διακοπή των έργων που μόνο σκοπό έχουν να ωφελήσουν παρά να βλάψουν.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.