Δήμαρχος Αμοργού προς Άδ.Γεωργιάδη: "Έπρεπε να διακομιστεί ο τραυματίας στη Νάξο με καΐκι;"

Δημοσίευση: 12.07.2013, 15:21
Τελευταία Ενημέρωση: 12.07.2013, 21:01

Επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Αμοργού, Νικήτας Ρούσσος στον υπουργό υγείας, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη διακομιδή του ασθενή, που είχε τραυματιστεί σοβαρά την Τετάρτη 3 Ιουλίου μετά από πτώση του αυτοκινήτου του σε βάθος αρκετών μέτρων από το δρόμο, περιστατικό, που έφερε στη δημοσιότητα το Naxos News. Ο κ.Ρούσσος, καλεί τον υπουργό υγείας να απαντήσει, γιατί, παρά την επιμονή του γιατρού για τη σοβαρότητα του περιστατικού και την ανάγκη άμεσης διακομιδής του σε νοσοκομείο της Αθήνας, έπρεπε να διακομιστεί ο τραυματίας στη Νάξο με καΐκι, ώστε τελικά να μεταφερθεί από εκεί στην Αθήνα με ελικόπτερο.
Ο δήμαρχος Αμοργού, Νικήτας Ρούσσος (Φωτογραφία: Naxos News)

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

στις 3/7/2013 ζητήθηκε, έγκαιρα, από το Κ.Υ. Αμοργού η διακομιδή βαρέως τραυματισμένου ατόμου, από αυτοκινητιστικό ατύχημα, με ελικόπτερο. Παρά την επιμονή του γιατρού για τη σοβαρότητα του περιστατικού και την ανάγκη άμεσης διακομιδής του σε νοσοκομείο της Αθήνας, το κέντρο του ΕΚΑΒ αρνήθηκε επιμόνως την αποστολή ελικοπτέρου με αποτέλεσμα ο τραυματίας να παραμείνει για οκτώ (8) και πλέον ώρες χωρίς ουσιαστική βοήθεια και τελικά να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο-Κ.Υ. Νάξου όπου και εκεί διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του με αποτέλεσμα να διακομισθεί την επόμενη (4/7/2013) από τη Νάξο με ελικόπτερο στο ΚΑΤ Αθηνών.

Το περιστατικό μας δίνει την ευκαιρία για άλλη μία φορά να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τέτοια επείγοντα περιστατικά στο νησί μας αλλά και στα άλλα νησιά, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Ακόμα διερωτώμεθα:

- Έπρεπε να διακομιστεί ο τραυματίας στη Νάξο με καΐκι και με κακές καιρικές συνθήκες (8 μποφόρ) που θα επιβάρυναν την ιδιαιτερότητα του τραυματισμένου (αυχένας, σπονδυλική στήλη) για να μεταφερθεί από εκεί στην Αθήνα με ελικόπτερο;

- Άραγε αυτό προβλέφθηκε με κάποιο «επιστημονικό» κριτήριο από το κέντρο του ΕΚΑΒ; Εξυπηρετείτο κάποια «σκοπιμότητα»;

Θέτουμε αυτά τα ερωτήματα γιατί υπάρχουν στα χείλη του ντόπιου πληθυσμού που και σε άλλα παρόμοια περιστατικά βλέπει την απαξίωση της ζωής των νησιωτών. Επί πλέον η διακομιδή αυτή είχε διπλάσιο κόστος. Κυρίως όμως διακυβεύεται η ζωή του ασθενούς η οποία φαίνεται να μην μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα.

Για όλα αυτά Κύριε Υπουργέ, επικαλούμενοι και την ευαισθησία σας για τέτοια θέματα, σας ζητάμε να εξετάσετε την περίπτωση για να μην βρεθούνε ξανά οι κάτοικοι των νησιών μας μπροστά σε τέτοιους κινδύνους για τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρά τραυματισμένος κρατήθηκε 8 ώρες στο Κ.Υ. Αμοργού!

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 116


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.