Πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα στο ΔΣ του Απεραθίτικου συλλόγου "Τα Φανάρια"

Δημοσίευση: 15.06.2013, 15:17
Τελευταία Ενημέρωση: 15.06.2013, 16:08

Δείτε ποια θέματα, πολιτιστικά και φυσικού περιβάλλοντος, συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοκητικού συμβουλίου του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου"Τα Φανάρια" και τι αποφασίστηκε. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι για σειρά σχετικών ζητημάτων, κατά πλειοψηφία, τα μέλη του συμβουλίου αποφάνθηκαν αρνητικά, όπως και στην πρόταση για ενδελεχή διερεύνηση της ανατίναξης των "μαουνών" που μετέφεραν τη σμύριδα στο πλοίο που έγινε πρόσφατα στη θέση "Καμπί" της Απειράνθου...
Ότι απέμεινε από την ανατίναξη στις μαούνες μεταφοράς σμύριδας στο πλοίο (Φωτογραφία: Μανώλης Μανωλάς)

Του Ιωάννη Φλ. Μπαρδάνη*

Απείρανθος 13-6-2013

Στο συμβούλιο του Απεραθίτικου πολιτιστικού συλλόγου των Φαναριών, στο οποίο ήταν παρόντα πέντε (5) μέλη και συνήλθε στο πολιτιστικό κέντρο την Τρίτη 11-6-2013 με ενημερωμένα και τα οκτώ (8) μέλη του (μιας και ένα μέλος έχει παραιτηθεί) και με γνωστοποιημένα τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα στα θέματα που έθεσα ως μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου και ως έφορος επί των πολιτιστικών και φυσικού περιβάλλοντος θεμάτων.

Θέμα 1ο: Να μην εκφράζει ο πρόεδρος του συλλόγου τις προσωπικές του απόψεις και θέσεις ως απόψεις και θέσεις του Δ.Σ. του Α.Π.Σ.: "ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ".

Το θέμα αυτό ψηφίστηκε θετικά με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων.


Θέμα 2ο.: Να έχουμε στο επόμενο συμβούλιο αναλυτική παρουσίαση των οικονομικών του συλλόγου.

Το θέμα αυτό ψηφίστηκε θετικά με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων.

Θέμα 3ο.: Να στείλουμε ένα έγγραφο προς το υπουργείο οικονομικών (κτηματική υπηρεσία) με σκοπό να πιέσει το λιμεναρχείο Νάξου να υλοποιήσει την απόφαση την υπ. αριθμ. πρωτ.: 1164/25-9-2012 προς λιμεναρχείο Νάξου, που αναφέρεται στην κατεδάφιση του παράνομου προβλήτα που έχει κατασκευασθεί στην περιοχή του Μαραθίτη, εντός του θαλάσσιου χώρου και την ταυτόχρονη φυσική αποκατάσταση του χώρου.

Το θέμα αυτό ψηφίστηκε αρνητικά με σχετική πλειοψηφία.

Θέμα 4ο.: Να στείλουμε ένα έγγραφο προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις μέχρι και το υπουργείο δημόσιας τάξης για την εγκληματική ενέργεια της ανατίναξης των "μαουνών" που θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή ανυποψίαστων ανθρώπων, στο Καμπί, και το ίδιο έγγραφο να σταλεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α./ γενική γραμματεία πολιτισμού/ Ε.Ν.Μ.Α. για να εξακριβωθεί επίσης αν οι "μαούνες" ανήκουν στο μηχανολογικό εξοπλισμό του εναέριου και των εγκαταστάσεων φόρτωσης που προστατεύονται από την Υ.Α.: ΥΠ.ΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/2986/49087, ΦΕΚ: 869/Β21/11/1989.

Το θέμα αυτό ψηφίστηκε αρνητικά με σχετική πλειοψηφία.


Θέμα 5ο.: Να στείλουμε ένα έγγραφο στην 2η Ε.Β.Α. (εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων) για τις παράνομες εργασίες που έγιναν στο ναό του ¶η Λιά στο νέο κοιμητήριο Απεράθου, παρά την απόφαση υπ. αριθμ. πρωτ.: 2225/14-5-2012 της 2ης Ε.Β.Α. που υποδείκνυε πώς πρέπει να γίνουν οι εργασίες αναστήλωσης του ναού.

Το θέμα αυτό ψηφίστηκε αρνητικά με σχετική πλειοψηφία.

Θέμα 6ο.: Μπήκε για δεύτερη φορά (επειδή στο προηγούμενο συμβούλιο της 7-6-2013 δεν είχαν ενημερωθεί όλα τα μέλη) το θέμα να σταλεί από το σύλλογο μια αίτηση προς την υπηρεσία δόμησης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στην οποία θα ζητάμε να μας χορηγήσει στοιχεία οικοδομικών κατασκευών ακινήτου (με ανεμόμυλο κ.λ.π.) στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Απεράθου Νάξου.

Και πάλι όμως το θέμα αυτό ψηφίστηκε αρνητικά με σχετική πλειοψηφία.

Θέμα 7ο.: Να δημοσιοποιούνται οι αποφάσεις του Α.Π.Σ.: "Τα Φανάρια" στην ιστοσελίδα του.

Το Θέμα αυτό ψηφίστηκε αρνητικά με σχετική πλειοψηφία.

*Ο κ. Ιωάννης Φλ. Μπαρδάνης είναι Έφορος ανάδειξης τοπικών μνημείων και θεμάτων οικολογικής και περιβαλλοντικής προστασίας του διοικητικού συμβουλίου του Α.Π.Σ. "Τα Φανάρια"

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: 1984 έγραψε: 24/06/2013
Όσο για την τοπική αυτοδιοίκηση, κύριε περιθωριακέ, η επιλογή ή όχι ενός δημάρχου για το νησί κρύβει βλέψεις για την πάρτη του καθενός, όχι πάντα απαραίτητα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε συλλογικό, κοινοτικό κ.α. Κι εσείς, κύριε περιθωριακέ, αν ψηφίσατε στις εκλογές, κάτι προσωπικό θα είχατε στο μυαλό σας, ακόμα κι αν αυτό ήταν να δείτε στο δρόμο τη νέα δήμαρχο και να της σφίξετε το χέρι με ικανοποίηση που ανέτρεψε το κατεστημένο δίπολο. Την ίδια ικανοποίηση όμως θα λάβετε και όταν περάσετε από το στάδιο της χειραψίας σε αυτό του φασκελώματος, και στην πορεία του αυτοφασκελώματος, για τους εκλεγμένους πάντοτε αντιπροσώπους μας… Όσο για τα παρακάλια των υποψήφιων δημάρχων προς τον Φρατζέσκος Απείρανθος, τι δεν κατάλαβες περιθωριακέ;;; Κατάλαβες ότι συνομιλεί; Γιατί εγώ κατάλαβα ότι αρνείται να συνομιλήσει. Μου φαίνεται ότι κι εσύ διανύεις μια διανοητική σύγχυση για χάρη της δημοσιότητας και της διάθεσης για προσωπική προσβολή, υποτίμησης και δυσφήμισης του προέδρου του συλλόγου, που δεν γνωρίζει με ποιον «δήθεν περιθωριακό» έχει να κάνει...

Ο αναγνώστης: 1984 έγραψε: 24/06/2013
ΑπΆ την άλλη, το λάθος του κου Μπαρδάνη ήταν που έθεσε ταυτόχρονα 5-6 καυτά θέματα σε ένα προφανώς ανέτοιμο για τέτοιες αποφάσεις και με οριακή απαρτία συμβούλιο, που ίσως αν καταθέτονταν μεμονωμένα, το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Εκμεταλλεύθηκε την εμπειρία του για να θίξει την απειρία των μελών του συλλόγου, αρκετά από τα οποία είναι πρωτοεμφανιζόμενα μέλη, χωρίς ανάλογη εμπειρία, με μικρή θητεία στο Δ.Σ. και με άλλους αρχικούς στόχους για το σύλλογο, διαφορετικούς από τον κ. Μπαρδάνη. Το συμβούλιο προφανώς συζήτησε, ψήφισε και αποφάσισε και το αποτέλεσμα που προέκυψε, σωστό ή λάθος, δεν το σεβάστηκε ο κύριος Μπαρδάνης, γιατί επέλεξε να προχωρήσει το θέμα προσωπικά, προσβάλλοντας όμως ταυτόχρονα τις επιλογές της ομάδας, δηλαδή του συλλόγου (σύλλογος = οργανωμένη ομάδα ατόμων, που επιδιώκει με κοινή δράση να πετύχει έναν ορισμένο κοινό σκοπό). Αν ήθελε να προχωρήσει κι άλλο το θέμα, θα έπρεπε να το χειριστεί διαφορετικά, προτείνοντας ίσως τη σύγκληση γενικής ή λαϊκής συνέλευσης, όπως έχει κάνει ο σύλλογος για ανάλογα θέματα και κατά το παρελθόν (ΧΑΔΑ Απειράνθου κ.α.).

Ο αναγνώστης: 1984 έγραψε: 24/06/2013
Η Δημοκρατία πάντως μια χαρά λειτουργεί στο σύλλογο, μιας και α) τα συμβούλια είναι ανοιχτά προς το κοινό, β) οι αποφάσεις παίρνονται κατά πλειοψηφία, γ) εκλογές διεξάγονται κάθε χρόνο, όπου κρίνεται το έργο του εκάστοτε συμβουλίου, δ) συγκαλείται τουλάχιστον σε κάθε θητεία λαϊκή συνέλευση για τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων του χωριού. Δημοκρατία λοιπόν και πολυφωνία υπάρχει στο συμβούλιο και δεν καταλύεται όταν κάποιες προτάσεις δεν ψηφίζονται. Βρείτε λοιπόν καλύτερα καμιά άλλη καραμέλα να γλύψετε... Απλούστατα, κάθε χρόνο η σύνθεση του συμβουλίου αλλάζει και είναι λογικό άλλοτε το Δ.Σ. να είναι μετριοπαθές και άλλοτε περισσότερο επαναστατικό. Το λάθος λοιπόν των κοινωνιών μας είναι ότι κρατάμε την επανάσταση για την πάρτη μας και όσοι έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό, αποφεύγουν τη συμμετοχή τους στα κοινά και κάθονται στον καναπέ τους και κρίνουν απλώς, όπως κι εσείς κύριε περιθωριακέ, που νομίζετε ότι με την ψήφο σας στις εθνικές και δημοτικές εκλογές και με την ανώνυμη επίθεσή σας σε έναν δραστήριο, κατά τΆ άλλα, σύλλογο επιτελέσατε το χρέος σας στον τόπο.

Ο αναγνώστης: 1984 έγραψε: 24/06/2013
Προφανώς όμως αυτή η έκθεση ιδεών, για λόγους δημοσιότητας και απόκρυφων κινήτρων, για το ποιόν ενός ανθρώπου που όπως ομολογείτε δεν γνωρίζετε, αλλά προλάβατε να διαμορφώσετε μια ολοκληρωμένη άποψη γιΆ αυτόν μέσα από τρεις παραγράφους, θα μπορούσε να αναρτηθεί μόνο ανώνυμα. Τυπάκια σαν εσάς, ζουν ΜΕ τις κολοτούμπες που τους προσφέρει η δύναμη της ανωνυμίας τους και δεν έχω λόγο να μην πιστεύω ότι εσείς είστε που «ταυτόχρονα "συνομιλείτε με" ή "χειροκροτάτε", τους πραγματικά περιθωριακούς που σήμερα καταστρέφουν την οικονομία, την κοινωνία και τη Δημοκρατία στη χώρα σας».

Ο αναγνώστης: 1984 έγραψε: 24/06/2013
Περιθωριακέ (προς το παρόν), που γουστάρετε να παίζετε με την ανωνυμία σας μετατρέποντας τα ζητήματα του συλλόγου σε προσωπική κόντρα με τον Φρατζέσκο Απείρανθος, πλατιάζετε υπερβολικά (δεν το έχω ξανασυναντήσει στο naxos-news – πού ήσασταν όλα τα χρόνια; – περνάτε καμιά ερωτική απογοήτευση;) και γίνεστε κι εσείς συμμέτοχος της «αντιπαράθεσης της λάσπης» που δεν κολλάει σε κανέναν τοίχο. Καταρχήν ξεκινάτε με κολοτούμπες. Τι σημαίνει περιθωριακός προς το παρόν;;; Στο παρελθόν δεν ήσασταν; Στο μέλλον;;; Ή μήπως είστε απλά ένας καιροσκόπος της σειράς, που ενδιαφέρεται δήθεν για τα κοινά, αλλά παρΆ όλη τη δύναμη που τους δίνει η θέση τους στην κοινωνία (άνθρωπος με γνώσεις φαίνεστε, η καλλιέργεια σας λείπει) κρύβονται όταν πρέπει (για λόγους προσωπικού συμφέροντος άραγε;), πίσω από το δάχτυλό τους (διαλέξτε όποιο θέλετε, θα σας πρότεινα το μέσο). Θα τρίζουν τα κόκαλα του Νεύτωνα, του Γαλιλαίου και του Χριστού που μπήκατε στη διαδικασία να συγκριθείτε μαζί τους. Τουλάχιστον ο Γιάννης Μπαρδάνης εκφράζεται επώνυμα και είναι γνωστές οι θέσεις και οι απόψεις του…

Ο αναγνώστης: περιθωριακοι Δρυμαλιας έγραψε: 23/06/2013
Φρατζέσκος Απείρανθος που εισαι; αυτομαστιγωνεσαι;αυτοτρολαρεσαι;

Ο αναγνώστης: 'Ενας Απε(ι)ρα(ν)θίτης έγραψε: 22/06/2013
Η ανωνυμία μου οφείλεται στό γεγονός ότι ήδη έχουν καθυβρισθεί κατά τα 2/4 οι ρίζες μου από ανώνυμη και προφανώς... "σοάτη" αναγνώστρια... και θά πάμε προφανώς στό... 4/4 !!! Να σας υπενθυμίσω επ΄αυτού τούς όρους χρήσεως πού καθορίζει ο πάροχός σας: "O Πελάτης συμφωνεί ότι δεν θα δημοσιεύσει: - Υλικό που είναι ρατσιστικού περιεχομένου. - Υλικό δυσφημιστικό, που προσβάλλει δικαιώματα τρίτων, προσβάλλει την ιδιωτικότητα ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. - Υλικό που απειλεί, υποτιμά, παρενοχλεί, είναι χυδαίο, απρεπές ή παράνομο, ή συνιστά ποινικό αδίκημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις η Εταιρία έχει το δικαίωμα, χωρίς προειδοποίηση, να απενεργοποιήσει άμεσα το λογαριασμό του Πελάτη..." Σχετικά με τά καταγγελλόμενα: Είναι γνωστό πως μιά μικρή μερίδα Απε(ι)ρα(ν)θιτών προσπαθεί να μετατρέψει τό ιστορικό χωριό μας σε Νέα Ζωνιανά, με καταπατήσεις, διαρρήξεις, αρπαγές ιερών εικόνων, "γδικιωμούς", διακίνηση δυναμίτιδας κλπ. Όσο δέ οι "αρμόδιοι" συνεχίζουν, σκόπιιμα, να κωφεύουν, θά συνεχίζεται αυτό το φάλτσο βιολί...

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
6. Είπες: Και βγάλτε επιτέλους τις ''κουκούλες'' να δει ο κόσμος τα αληθινά σας πρόσωπα. Γιατί κρύβεστε με ψευδώνυμα; Αγόρι μου είσαι στα συγκαλά σου; Έχεις δει ότι ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΥ υπογράφεις με ψευδώνυμο; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Michael Jackson που επειδή στο ψευδώνυμο έχεις (μάλλον) γράψει το μικρό σου όνομα και "ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ" μετά από ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ να μας πεις ότι έχεις βγει τρεις φορές Πρόεδρος του Συλλόγου σημαίνει ότι είπες ποιος είσαι; Σου ξαναλέω: Αν σε ξέρει το χωριό σου σε ξέρει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ. Ναξιώτης είμαι και ήμουν περήφανος και για το χωριό σας, μέχρι που ανακάλυψα τη βαρβαρότητά και τη διαπλοκή σας. Αν θες λοιπόν να μιλάς για κουκούλες να τη βγάλεις πρώτα εσύ γράφοντας ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι σε πιστεύω κι όλας, αφου πρακτικά δεν μπορείς ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ -μέσα από εδώ- να αποδείξεις αντικειμενικά ότι είσαι αυτός που λες ότι είσαι. Αυτό βέβαια από ό,τι φαίνεται είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις... Λυπάμαι και πάλι για λογαριασμό σου και για όλα όσα έχεις γράψει εδώ πέρα.

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
5. Είπες: "Με παρακαλούν ήδη οι νέοι υποψήφιοι Δήμαρχοι των επόμενων Δημοτικών εκλογών, να τεθώ υποψήφιος τους..." Και αυτό το λες για καλό καμάρι μου; Εγώ θα ντρεπόμουν και να το πω. Το ότι σε παρακαλούν ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι, επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς που είχα γράψει: Ότι δηλαδή εσύ "συνομιλείς με" αυτούς που καταστρέφουν την οικονομία, την κοινωνία και τη Δημοκρατία στη Χώρα σου. Έχεις πολύ πλάκα πάντως. Από τη μία "έκανες λάθος" που ψήφισες τους Απεραθίτες Δημάρχους, από την άλλη γράφεις με ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ το ότι οι "λάθος επιλογές σου" σε..."ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΗΔΗ" να συμπορευθείς μαζί τους. Ειλικρινά απορώ: Έχεις συνειδητοποιήσει σε τι σύγχυση βρίσκεσαι ως προς τη θέση και στάση σου απέναντι στα κοινά; Μήπως πριν ξαναβάλεις υποψηφιότητα για οπουδήποτε να κάτσεις λίγο να τα ξανασκεφτείς όλα, ώστε να είσαι λίγο πιο σταθερός σε αυτά που πιστεύεις; Όσο για το "πάθος" που έχεις για τον τόπο σου...σε πληροφορώ ότι αυτό σε καταστρέφει. Σε καταστρέφει και σε οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές επιλογές γιατί από "πάθος" έχει μετατραπεί σε τυφλό φανατισμό. Και ο φανατισμός αν μη τι άλλο -όπως ξέρεις- δεν παραπέμπει στη Δημοκρατία....ούτε καν σε αυτή που έχει απομείνει και με την οποία ΕΣΥ - όπως λες- είσαι ευχαριστημένος (Δε θες παραπάνω "Δημοκρατία" φαίνεται).

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
4. Είπες: "Προσωπικά καταγγέλω τις πέργκολες,τις ανατινάξεις,τους μόλους και όλα τα άλλα αίσχη που συμβαίνουν και προσβάλλουν τον απεραθίτικο πολιτισμό αλλά σαν Σύλλογος,νομίζω πως δεν έχω το δικαίωμα." Μπά, μπα; Τώρα καταγγέλεις τις πέργκολες προσωπικά; Δηλαδή (σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό στο πρώτο σχόλιο), προσωπικά είσαι "Ασφαλίτης"; Όπως και να το σκεφτώ η κωλοτούμπα σου δε μου βγαίνει. Για να στο πω λιανά: ΛΑΘΟΣ και ΚΑΚΩΣ, ΚΑΚΙΣΤΑ νομίζεις ότι ο Σύλλογος δεν έχει το δικαίωμα να καταγγέλει τα αίσχη που συμβαίνουν και προσβάλλουν τον ΝΑΞΙΑΚΟ (και όχι μόνο απεραθίτικο) πολιτισμό. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα: Αυτά τα "αίσχη" όπως τα λες, ακριβώς επειδή αφορούν όλη την κοινωνία και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, έπρεπε ο Σύλλογος ΠΡΩΤΟΣ να μπαίνει μπροστάρης και να τα καταγγέλει, ακριβώς ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ και επειδή δεν πρέπει να πάρουν προσωπικό χαρακτήρα. Δυστυχώς όμως τα μέλη του Συλλόγου (όπως φαίνεται) κοιτάζουν την "προσωπική" τους πάρτη και όχι τι θα έπρεπε να κάνει ένας Σύλλογος για να υπερασπίσει τα μέλη του και τους σκοπούς του. ¶λλωστε αυτό το έχεις ήδη ομολογήσει ότι το κάνεις όταν σε νοιάζει αν "προσωπικά" (και όχι σαν Σύλλογος) σου λένε..."Καλημέρα". ΠΟΤΕ ΜΗ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ. Εσύ πρέπει ως "Πρόεδρος" και όχι ως πρόσωπο να κάνεις το σωστό και αυτοί οι άξεστοι έπρεπε να το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ και να σου λένε καλημέρα, όπως κι αν έχει. Δυστυχώς όμως, τα έχεις καταλάβει ανάποδα και

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
3. Είπες ακόμη "...στις Δημοτικές εκλογές ψήφισα 2 φορές Απεραθίτη Δήμαρχο με την πεποίθηση πως θα βοηθήσει το χωριό αλλά έκανα λάθος" Το λάθος καμάρι μου, δεν το έκανες επειδή τελικά οι Απεραθίτες Δήμαρχοι που ψήφισες δεν βοήθησαν το χωριό σου. Το λάθος το έκανες επειδή το μόνο που σε ένοιαζε και τους ψήφισες ήταν ακριβώς να βοηθήσουν το χωριό σου!! Για το υπόλοιπο νησί -από ό,τι φαίνεται- χέστηκες... Μπράβο λοιπόν καμάρι μου. Ωραίος πολιτισμός και ωραίος Πρόεδρος. Ακόμα πιο ωραίοι είναι οι Απεραθίτες που σε ψηφίσανε και μάλιστα τρεις φορές. Ωραία κοινωνική ευαισθησία. Και μετά γκρινιάζετε που σας λένε σοβινιστές και παρτάκηδες. Και μετά θέλετε να μιλάτε για κουλτούρα και πολιτισμό. Για ποιον πολιτισμό να μιλήσετε όταν ο Πρόεδρος του πολιτστικού Συλλόγου δηλώνει εδώ με περηφάνια ότι το μόνο που τον ένοιαξε στις Δημοτικές εκλογές είναι το χωριό του; Φαντάζομαι με τον ίδιο τρόπο σκέφτεσαι και για τον εαυτό σου Πρόεδρε, σωστά; Πρώτα η πάρτη σου; Για πες μας...Μου αρέσουν αυτές οι ομολογίες...

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
2. Είπες "Έχω ψηφίσει στη ζωή μου 2 φορές δεξιά και μια αριστερά...". Μπράβο καμάρι μου. Και εις ανώτερα. Δηλαδή μας λες ότι πάντα ήσουν με τους "πολλούς" ψηφοφόρους, σωστά δεν κατάλαβα; Πάντα ήσουν στους "ΜΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ". Πάντα δηλαδή ψήφιζες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ("τύπου" Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός) και όταν "βγήκε" από το ντέρμπι το ΠΑΣΟΚ και μπήκε ο outsider "ΣΥΡΙΖΑ", είπες να το παίξεις "2" για να νιώσεις ότι είσαι και "ανοιχτόμυαλος" και ότι δεν έχεις πρόβλημα να ψηφίσεις και "αριστερά" για το "καλό της πατρίδας". Λυπάμαι που στο λέω, αλλά οι εκλογές δεν είναι "πάμε στοίχημα" και από ότι βλέπω τα κριτήρια της ψήφου σου δεν είναι πολιτικά και κοινωνικά, όπως θες να νομίζεις, αλλά "προγνωστικά" για το ποιος θα κερδίσει. Δε φταις εσύ. Το ξέρω. Το πολύ ποδόσφαιρο έχει δημιουργήσει αυτή τη "σύγχυση" σε πολλούς ψηφορφόρους. Για αυτό το κράτος αφήνει τον Μάκη Ψωμιάδη (http://www.koutipandoras.gr/8308/ο-ασύλληπτος-μάκης-ψωμιάδης.html) και τους ομοίους του, να κάνουν τα όργια που κάνουν. Γιατί όλοι αυτοί θολώνουν το μυαλό των "ΜΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΩΝ", για να τους καθίζουν στον κανεπέ, να τους ψηφίζουν και ταυτόχρονα να αποκαλούν "Περιθωριακούς", όσους σκέπτονται και σηκώνονται από τον καναπέ. Έτσι είναι όμως: Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
Καλά μην "ορκίζεσαι" ότι θα είναι η πρώτη και τελευταία φορά που περιαυτολογείς. Αν κρίνω από τις "κωλοτούμπες" που έχεις κάνει μέσα σε τρία μόνο σχόλια που έχεις γράψει, προβλέπω να μας ξαναγράφεις "απομνημονεύματα" από το "φοβερό" βιογραφικό σου. Σου αναγνωρίζω ότι προσπαθείς να μαζευτείς, αλλά σε ενημερώνω ότι ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ. Αντίθετα μάλιστα: 1. Γράφεις με περηφάνεια ότι "...συντριπτικά με επέλεξαν οι συγχωριανοί μου με την ψήφο τους". Έχεις ακούσει ποτέ την παροιμία που λέει ότι "Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος"; Για να στο πω και αλλιώς: Με "συντριπτική" πλειοψηφία επιλέχθηκε από τον ελληνικό λαό ο Γιωργάκης Παπαντρέου, που ΟΛΟΙ ξέρουμε πλέον πόσο "σοφή" επιλογή έκανε... Δε σε ξέρω πέρα από τα τρία σχόλια που έχεις γράψει εδώ πέρα. Το ότι οι Απεραθίτες όμως, έχουν επιλέξει για Πρόεδρο του Συλλόγου τους τρεις φορές, έναν άνθρωπο που μέσα σε τρία σχόλια έκανε τέτοιου μεγέθους "κωλοτούμπες" και έχει αυτές τις απόψεις για τη Δημοκρατία και τον τραμπουκισμό, κατά τη γνώμη μου δεν είναι "τιμητικό" για εσένα, αλλά προσβλητικό για αυτούς.

Ο αναγνώστης: Φρατζέσκος Απείρανθος έγραψε: 19/06/2013
Πρώτη και τελευταία φορά που θα περιαυτολογήσω, για να προστατεύσω τον εαυτό μου.Είναι από τα πράγματα που απεχθάνομαι.Είμαι 29 και μένω μόνιμα στην Απείρανθο από επιλογή,ενώ όλοι ξέρουν πως θα μπορούσα κάλλιστα να μένω στη Χώρα ή στην Αθήνα. Έτυχε να σπουδάσω Φιλολογικές επιστήμες και αυτό να με βοηθά να γίνομαι ''παντογνώστης'', ασχολούμενος με τα λαογραφικά και γλωσσικά δεδομένα του χωριού μου.Έχω εκλεγεί 3 φορές Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού συντριπτικά με επέλεξαν οι συγχωριανοί μου με την ψήφο τους.Έχω ψηφίσει στη ζωή μου 2 φορές δεξιά και μια αριστερά, ενώ στις Δημοτικές εκλογές ψήφισα 2 φορές Απεραθίτη Δήμαρχο,με την πεποίθηση πως θα βοηθήσει το χωριό αλλά έκανα λάθος.Έχω καταφέρει μέ την διαχείρηση του προφίλ του Συλλόγου μας στο fb,να φέρω πιο κοντά τους Απεραθίτες όπου γης.Δεν με διόρισε κανείς να το κάνω και δεν εξυπηρετώ κανενός τα συμφέροντα.Προσωπικά καταγγέλω τις πέργκολες,τις ανατινάξεις,τους μόλους και όλα τα άλλα αίσχη που συμβαίνουν και προσβάλλουν τον απεραθίτικο πολιτισμό αλλά σαν Σύλλογος,νομίζω πως δεν έχω το δικαίωμα.Με παρακαλούν ήδη οι νέοι υποψήφιοι Δήμαρχοι των επόμενων Δημοτικών εκλογών, να τεθώ υποψήφιος τους,αλλά αδιαφορώ για την πολιτική.Θα συνεχίσω να προσφέρω από το πόστο αυτό στον τόπο μου για τον οποίο έχω πάθος.Και βγάλτε επιτέλους τις ''κουκούλες'' να δει ο κόσμος τα αληθινά σας πρόσωπα. Γιατί κρύβεστε με ψευδώνυμα; Ευχαριστώ τη Δημοκρατία που μας απέμεινε και μας δίνει το δικαίωμα να εκφραζόμαστε έστω και λασπολογώντας!

Ο αναγνώστης: Μπακάλου Παρασκευή έγραψε: 19/06/2013
Τί θα πεί: "Μας διαβεβαίωσε ο Γιάννης ο Μπαρδάνης στο Συμβούλιο πως θα κατεδαφιστεί ο μώλος"; Κύριε Φρατζέσκο δεν έχω καμμία διάθεση και δεν μου περισσεύει χρόνος για να παίζω με τις λέξεις.Από τη συνομιλία μας προκύπτει εκ μέρους του συλλόγου άλλη στάση από αυτή που διαπιστώνω ότι πρεσβεύετε μετά τη δημοσίευση του κ. Μπαρδάνη. Αρνούμαι να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση όπου η ανωνυμία είναι ένδειξη ανωριμότητας και ευθυνοφοβίας, ενίοτε δε, όπως στην περίπτωση της ξεσκεπασμένης, μπορεί να πάρει και μορφή τραμπουκισμού. Λυπάμαι που με αναγκάζετε να αναλάβω με πράξεις.

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
Επίσης είπες κύριε "Φρατζέσκος Απείρανθος": "Όταν ο Σύλλογος μας αρχίζει να κάνει αυτά, με τί μούρη και με τί πρόσωπο θα βγαίνουμε στην κοινωνία;Πώς θα ανταμώνουμε τους συγχωριανούς μας στον δρόμο και θα τους λέμε καλημέρα;" Αυτά που λες είναι ΜΙΣΟΛΟΓΑ. Αυτό που θες να πεις είναι "με τι μούρη θα ανταμώνουμε τους συγχωριανούς μας ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, που καταστρέφουν τις μαούνες, τα λιμανάκια και χτίζουν όπως γουστάρουν γιατί έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη"; Δηλαδή λες "με τι μούρη θα ανταμώνουμε τους συγχωριανούς μας που ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ"; Πες το ελεύθερα λοιπόν. Μην ντρέπεσαι. Στο είπα και στο πρώτο σχόλιο. Φοβάσαι. Παρ' όλα αυτά εγώ θα σου απαντήσω ευθέως σαν να μην ήξερα ότι φοβάσαι μη δυσαρεστήσεις τους ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ συγχωριανούς σου: "ΘΑ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ΚΑΘΩΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΟΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ". Αντί να ντρέπονται τα λαμόγια, θα ντρεπόμαστε εμείς; Έχετε χάσει τελείως τη λογική σας; Για την ακρίβεια (όπως είπα και στην αρχή) φαίνεται ότι ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ, αυτοί που ψηφίζατε τόσα χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ πιστεύετε πως οι Σύλλογοι (όχι μόνο ο δικός σας) είναι για να αναπαράγουν (και όχι να παράγουν) την παράδοση και τον πολιτισμό, κρατώντας (χαζο)χαρούμενες τις μάζες και βάζοντας

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
Επίσης κ. "Φρατζέσκος Απείρανθος" υπονόησες ότι υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν: "...μίζες από την Πολεοδομία και την Αρχαιολογία προκειμένου να τους καρφώνει αυτά που οι ίδιες οι υπηρεσίες αφήνουν να γίνονται εθελοτυφλώντας;" Από αυτή τη ΛΑΣΠΗ που ρίχνεις, φαίνεται ΠΟΣΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ και πόσο φίλος είσαι με τους πραγματικά ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ και "ΜΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ" για τους οποίους μιλούσα πριν. Για τους ανόητους που τους φαίνεται "λογικό" ένα τέτοιο σενάριο τους θέτω ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: 1. Γιατί να "πληρώνουν" οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ έναν πολίτη να καταγγείλει μία παρανομία; Για να τους μαζεύεται περισσότερη δουλειά; 2. Πώς εξηγείται ότι από τη μία, λέγεται πως οι Υπηρεσίες "λαδώνονται" από απατεώνες για να τους αφήνουν να παρανομούν και από την άλλη (σύμφωνα με τον "φωστήρα" κ. "Φρατζέσκος Απείρανθος") να λαδώνουν πολίτες για να καταγγέλουν αυτούς που τους...λάδωσαν; 3. Γιατί ενώ οι πολίτες καταγγέλουν τις παρανομίες που οι Υπηρεσίες δήθεν "τους έβαλαν να καταγγείλουν", οι παρανομίες παραμένουν ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; Λυπάμαι φίλε σχολιαστή, αλλά η λάσπη που πέταξες ήταν τελείως ξερή και δεν κολλάει με ΤΙΠΟΤΑ. Απλώς δείχνει την "ποιότητα" και τη σκοπιμότητά σου.

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
Μπράβο λοιπόν στον κ. Μπαρδάνη, αν πράγματι έχει καταφέρει να ανήκει στο "περιθώριο" αυτής της σάπιας και διεφθαρμένης κοινωνίας. Σε αυτό το "περιθώριο" πρέπει να πάμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, αλλιώς ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ για το ότι "δεν πάει τίποτα καλά σε αυτή τη χώρα". Αν το κάνει, είναι ένας απλώς υποκριτής, πρώτα από όλα απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό.

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
Δεν είναι επίσης περιθωριακοί όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο (Μάκης Ψωμιάδης, Αλαφούζος, Κόκκαλης κ.λπ.) Το ίδιο "ΜΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΙ" είναι και οι σταθμοί MEGA και ΣΚΑΙ. Περιθωριακός δεν ήταν ούτε ο Κοσκοτάς, ούτε ο Τσοχατζόπουλος, ούτε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ούτε ο Ε. Βενιζέλος, ούτε ο Τσουκάτος, ούτε ο Πάχτας, ούτε ο Χριστοφοράκος (Siemens), ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη που ως Υπ.Εξωτερικών ουσιαστικά επέτρεψε την έξοδό του από τη χώρα. Τέλος το ίδιο "ΜΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΙ" (ως περισσότεροι), είναι και όσοι κάθονται στον καναπέ τους και αφήνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διάφορα λαμόγια να καταστρέφουν την κοινωνία μας. Όπως βλέπεις κύριε "Φρατζέσκος Απείρανθος", το πρόβλημα της κοινωνίας μας δεν είναι οι..."περιθωριακοί", αλλά αυτοί που σήμερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ και τσαλαπατούν τη Νομιμότητα, το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία (που υποτίθεται πως υπερασπίζεσαι), ακόμα και με την ψήφο τους ή τη στάση τους. Επομένως κύριε "Φρατζέσκος Απείρανθος", να πας να κοιταχτείς πουθενά, γιατί από τη μια μιλάς για Δημοκρατία και από την άλλη βρίζεις ως "περιθωριακούς" αυτούς που υπερασπίζονται τη Νομιμότητα, τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα "συνομιλείς με" ή "χειροκροτάς", τους πραγματικά περιθωριακούς που σήμερα καταστρέφουν την οικονομία, την κοινωνία και τη Δημοκρατία στη χώρα σου (και δεν εννοώ μόνο τους κυβερνώντες, αλλά ΟΛΟΥΣ τους παρανομούντες).

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
Κύριε "Φρατζέσκος Απείρανθος" γράφεις επίσης: "... του Μπαρδάνη και των λοιπών περιθωριακών ανθρώπων της ναξιακής υποκουλτούρας." Το θέμα της κουλτούρας και της "υποκουλτούρας" το αφήνω στην άκρη γιατί είναι σχετικό με τις προσλαμβάνουσες που έχει ο καθένας και με τη μόρφωσή του. Το θέμα των "περιθωριακών ανθρώπων" όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό στη σημερινή κοινωνία. Συνήθως αποδίδεται για να "προσβάλλεις" κάποιον. ¶λλωστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ "ψυχολογική" ΑΜΥΝΑ που έχουν οι "κοινωνικές μάζες" για να νιώσουν "πλεονεκτικά", απέναντι σε πραγματικά ξεχωριστούς ανθρώπους ήταν είναι και θα είναι η "περιθωριοποίησή" τους: Περιθωριακός ήταν ο Γαλιλαίος, ο Νεύτωνας, ο Χριστός κ.λπ. Περιθωριακοί είναι όλοι οι "ήρωες" (και όχι μόνο), από τον Ζορό και των Ρομπέν των Δασών μέχρι τον Σούπερ ΜΑΝ, τους οποίους θαυμάζουμε στο σινεμά ή τη λογοτεχνία. Περιθωριακοί ήταν και όσοι έλεγαν το 2009, ότι ο Γιώργος Παπαντρέου έλεγε ψέμματα και πως το μνημόνιο θα μας καταστρέψει. Περιθωριακός ήταν και ο Μ. Γλέζος επί κατοχής. Αντίθετα αυτοί που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΙ, είναι οι Ρωμαίοι κατακτητές, είναι οι "ηλίθιοι" της ιεράς εξέτασης που έκαιγαν τις "μάγισσες", αλλά είναι και όσοι έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όλα αυτά τα χρόνια. Στο περιθώριο επίσης ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ όσοι έχουν αυθαίρετο σπίτι, οι φοροφυγάδες ή τέλος πάντων όσοι έχουν παρανομήσει.

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
Προφανώς δηλαδή, ΑΥΤΟΙ σε "εκβιάζουν", ΑΥΤΟΙ σε "απειλούν" και ΑΥΤΟΙ σε "τρομάζουν" για αυτό ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ να τα βάλεις μαζί τους. Λογικό είναι να "φοβάσαι". Δε χρειάζεται όμως ΕΠΕΙΔΗ "ΦΟΒΑΣΑΙ" τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ, να λές "τραμπούκους" ανθρώπους που απλώς παρέθεσαν ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ γεγονότα, τα οποία φυσικά δε διέψευσες.

Ο αναγνώστης: Περιθωριακός (προς το παρόν) έγραψε: 19/06/2013
Ο σχολιαστής "Φρατζέσκος Απείρανθος" έγραψε σχόλιο το οποίο αποτελεί ΎΜΝΟ της διαστρέβλωσης της "κοινής λογικής", μιας διαστρέβλωσης που χρόνια τώρα προσπαθούν να επιβάλλουν τα δύο κόμματα που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Για το λόγο αυτό, οφείλω να σχολιάσω το σχόλιό του εξηγώντας σε όσους το διαβάζουν "ανάλφρα" τι ισχύει στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα λοιπόν ο "Φρατζέσκος Απείρανθος" γράφει: "Το να δημοσιεύονται οι αρνητικές εισηγήσεις του Δ.Σ του Συλλόγου μας από ένα μέλος του,κατά τη γνώμη μου είναι τρομοκρατικό,απειλητικό,εκβιαστικό,τραμπουκικό." Στην πραγματικότητα, αυτό που "τρομάζει" τον σχολιαστή, είναι η ξεφτίλα που έπαθε ο Σύλλογος που δεν τόλμησε να τα βάλει με τους πραγματικούς ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ, που ανατινάζουν μαούνες, με τους πραγματικούς ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ που παρανομούν με τσαμπουκά γιατί έχουν γράψει στα τελευταία των υποδημάτων τους, τους Νόμους της "Δημοκρατίας" που (κατά τα άλλα) ο ίδιος επικαλείται. ΑΥΤΟΙ είναι οι ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ και όχι όσοι τους αποκαλύπτουν. Είναι μάλιστα τόσο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ κύριε "φραντζέσκο Απείρανθος", που προφανώς επειδή σε ξέρουν (και τους ξέρεις), σε έχουν βάλει (ή προσφέρθηκες μόνος σου για να τους κάνεις εξυπηρέτηση) να λες "τραμπούκους" όσους τολμούν πραγματικά να τα βάλουν μαζί τους.

Ο αναγνώστης: Φρατζέσκος Απείρανθος έγραψε: 19/06/2013
Βίκυ ψεύδεσαι δημόσια. Ουδέποτε σε διαβεβαίωσα πως ο μόλος θα καταδαφιστεί. Σου είπα πως ο Γιάννης ο Μπαρδάνης μας διαβεβαίωσε στο Συμβούλιο πως θα καταδαφιστεί ο μόλος,επειδή έχει κριθεί από τις αρχές καταδαφιστέος. Αν θες δημοσιεύω όλη μας τη συνομιλία για του λόγου το ασφαλές. Και μία διευκρίνηση για αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν εννοούσα στο προηγούμενο σχόλιο μου, πως ο Μπαρδάνης παίρνει μίζες από τις αρχές για να ρουφιανεύει, γιατί μπορεί να γίνει παρερμηνεία.Στο σημείο αυτό εννοούσα τους ''ασφαλίτες'' του χωριού μας, που με αντάλλαγμα χοντρά ποσά, ενημερώνουν την αστυνομία για το ''ριζί και το φιλί'' των Απεραθιτών, περαν από θέματα οικιστικά και περιβαλλοντικά που καταγγέλει ο Γιάννης. Ξέρει ο Γιάννης του Φλώριου άλλωστε, αν εγώ προσωπικά σαν Φρατζέσκος, τον υπερασπίζομαι όταν οι πιότεροι τον κατηγορούν στα καφενεία. Είχαμε την τέλεια συνεργασία όλα τα χρόνια στον Σύλλογο. Έχω τσακωθεί με φίλους και συγγενείς για χάρη του. Όμως αυτή τη φορά έκανε λάθος. Δεν έπρεπε να θέσει τέτοια ζητήματα στον Σύλλογο και μάλιστα να τα δημοσιεύσει αυτά στα κανάλια και να κινδυνεύει ο Σύλλογος, που με νύχια και με δόντια παλεύουμε να τον κρατήσουμε ακμαίο για το καλό του Χωριού.

Ο αναγνώστης: Παρασκευή Μπακάλου έγραψε: 18/06/2013
Σε διαδικτυακή συνομιλία που είχα με τον πολιτιστικό σύλλογο τα φανάρια στις 9 Ιουνίου 2013 υπάρχει η διαβεβαίωση εκ μέρους του προέδρου ότι ο μώλος θα καταδαφιστεί. Μετά τις πρόσφατες δημοσιεύσεις και εξελίξεις διαπίστωσα ότι ο μώλος δεν θα καταδαφιστεί. Έχουμε λοιπόν κατ'αρχήν πρόβλημα ειλικρίνειας και κατά δεύτερον πρόβλημα διαφάνειας, το οποίον δηλώνει ενοχήν. Την παραπάνω συνομιλία έχω κοινοποιήσει σε τρίτους για λόγους ασφαλείας. Όποιος αμφισβητεί ας τη ζητήσει σε μένα ή στον σύλλογο. Δεν είχα σκοπό να είναι ιδιωτική αλλά οι ρυθμίσεις του συλλόγου δεν μου επέτρεπαν να αναρτήσω στον τοίχο του.

Ο αναγνώστης: ολυμπιακος απειρανθου έγραψε: 18/06/2013
τα παράπονά σας στο α.τ. χώρας η φιλωτίου , το σύλλογο του χωριού μας δεν τον ρίχνετε "καλοθελητάδες"... στηρίζεται πλήρως από μας τους λογικούς . υ.γ. ο σύλλογος δεν εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα,δεν μηνύει και δεν βγάζει στις εφημερίδες τις αποφάσεις . αυτό λέω εγώ τρομοκρατία ... θα μπείτε και στα σπίτια μας για να κάνουμε το δικό σας ;;;; ΛΟΞΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ο αναγνώστης: Παρασκευή Μπακάλου έγραψε: 18/06/2013
Κύριε Φρατζέσκο δηλώσατε ότι η διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου είναι ρουφιανιά και όχι υποχρέωση ενός πολιτιστικού συλλόγου. Ε λοιπόν μ' αυτά τα μυαλά σε λίγο θα μας μείνουνε μόνο τα κοτσάκια να κλαίμε τη μοίρα μας, αφού όλα τ'αλλα θα τάχουμε ανατινάξει.

Ο αναγνώστης: Παρασκευή Μπακάλου έγραψε: 18/06/2013
Κύριε Φρατζέσκο, αφού υπεραμύνεσθε των αποφάσεών σας γιατί λέτε ότι απειλείσθε εκ των έσω; Μια δημοσιοποίηση έγινε. Δεν σας συκοφάντησε κανείς. Απλώς γνωρίζουμε τη στάση σας. Σας ενοχλεί αυτό; Γιατί;

Ο αναγνώστης: Παρασκευή Μπακάλου έγραψε: 18/06/2013
Κύριε Xeskep, είστε Απεραθίτης; Μάλλον Xechesm θα έπρεπε να αυτοαποκαλείστε αφού δεν έχετε το θάρρος να εκτεθείτε δημόσια, αλλά έχετε τη θράσυδειλία να μου επιτεθείτε ανώνυμα.

Ο αναγνώστης: Παρασκευή Μπακάλου έγραψε: 18/06/2013
Να υποθέσω κύριε Μανωλά ότι είμαι, κατά τη γνώμη σας, μία από μακριά κουλτουριάρα. Είμαι η από μακριά κουλτουριάρα που από μικρό παιδί παραθερίζει από κοντά στο λιμάνι του Μαραθίτη. Τι να κάνουμε; Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να ζούμε στη Νάξο. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς, οι μονίμως από κοντά, έχετε το δικαίωμα να ιδιοποιείστε τα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία. Εσείς αλήθεια τί σκοπούς εξυπηρετείτε και όχι μόνον θίγεστε από την αποκάλυψη του κ. Μπαρδάνη αλλά αφήνετε και αιχμές εναντίον του για κίνητρα που αφορούν σε προσωπικά συμφέροντα; Προσκαλώ όλους τους αναγνώστες να επισκεφτείτε τη σελίδα μου στο facebook: Paraskevi Vicky Bakalou για τα δύο album φωτογραφιών του Μαραθίτη "πριν" και "μετά". Κοιτάξετε και στο Google earth αν δεν πιστεύετε. Υπάρχει αξιοπιστότερο τεκμήριο από τις φωτογραφίες του δορυφόρου για το πώς ήταν, πριν την επιθετική επέμβαση, το λιμανάκι; Περιμένω λοιπόν ν' ακούσω "όλες τις απόψεις" και να δω "όλες τις θετικές δράσεις" για την αποκατάσταση των μνημείων, φυσικών και πολιτιστικών. Δεν σας κρίνουμε, μόνοι σας κρίνεσθε με τη στάση σας της αδράνειας (δεν μπορώ να το εκφράσω πιο ευγενικά) σε μείζονα θέματα του τόπου. Όσο για τις δραστηριότητες του συλλόγου, νομίζω είναι και στους από μακριά κουλτουριάρηδες γνωστές από τη σελίδα σας στο face book. Εσείς τί σκοπό εξυπηρετείτε κύριε Μανωλά; Μάλλον το σκοπό της αποκριάς.

Ο αναγνώστης: Φρατζέσκος Απείρανθος έγραψε: 18/06/2013
Δυστυχώς η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει μόνο από τους Πολιτικούς αλλά και από τους Πολίτες.Το να σέβεσαι την απόφαση της πλειοψηφίας είτε σχετική είναι είτε ''άσχετη'',είναι δείγμα μιας Δημοκρατικής Κοινωνίας.Το να δημοσιεύονται οι αρνητικές εισηγήσεις του Δ.Σ του Συλλόγου μας από ένα μέλος του,κατά τη γνώμη μου είναι τρομοκρατικό,απειλητικό,εκβιαστικό,τραμπουκικό. Απειλούμεθα εκ των έσω,ότι αν δεν ψηφίζουμε τις προτάσεις του Μπαρδάνη και των λοιπών περιθωριακών ανθρώπων της ναξιακής υποκουλτούρας,θα μας βγάζουν στα ειδησεογραφικά ιντερνετικά μέσα.Αν είναι δυνατόν.Ποιοι ανεγκέφαλοι τύποι πιστεύουν πως σκοπός ενός Πολιτιστικού Συλλόγου,είναι να αστυνομεύει ένα χωριό;Να ψάχνει τις οικιστικές παρεμβάσεις και να τις ρουφιανεύει στο Α.Τ Φιλωτίου;Να παίρνει μίζες από την Πολεοδομία και την Αρχαιολογία προκειμένου να τους καρφώνει αυτά που οι ίδιες οι υπηρεσίες αφήνουν να γίνονται εθελοτυφλώντας;Όταν ο Σύλλογος μας αρχίζει να κάνει αυτά, με τί μούρη και με τί πρόσωπο θα βγαίνουμε στην κοινωνία;Πώς θα ανταμώνουμε τους συγχωριανούς μας στον δρόμο και θα τους λέμε καλημέρα;Δουλειά του Συλλόγου αγαπητοί μου,είναι η διατήρηση των εθίμων τ' Απεραθιού,της τεράστιας κληρονομιάς που βαραίνει τις πλάτες μας και να δώσει και λίγη ζωή τον χειμώνα στο χωριό που την έχει ανάγκη.Για όλα τα άλλα, ας φροντίζουν οι υπηρεσίες από μόνες τους. Οι αρχαιολογικές υπηρεσίες, οι Πολεοδομίες, τα Λιμενικά Ταμεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, οι Προέδροι,οι Δημάρχοι κτλ.Εμείς Ασφαλίτες δεν γινόμαστε!

Ο αναγνώστης: Παρασκευή Μπακάλου έγραψε: 17/06/2013
Στον καταδαφιστέο προβλήτα έγινε αγιασμός υδάτων των Θεοφανείων και μπήκαν καινούριες δέστρες (τις παλιές τις είχαν κόψει πέρυσι οι παραθεριστές). Είναι προφανές ότι η απόφαση να παραμείνει δεν είναι απλά θέμα ωχαδερφισμού δυστυχώς.

Ο αναγνώστης: Γιώργος Α. Μανωλάς έγραψε: 17/06/2013
Καλό θα ήταν πριν κανείς κρίνει και κατακρίνει να ακούσει πρώτα όλες τις απόψεις . Ένας σύλλογος δε μπορεί να κριθεί από μια αναφορά ενός μέλους της που δεν ξέρει κανείς τι σκοπό εξυπηρετεί ενόψει και δημοτικών εκλογών . Επίσης θα ήταν ολοκληρωμένο το άρθρο αν ρωτούσατε για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου συλλόγου ο οποίος ευτυχώς υπάρχει για την Απείρανθο με έργα και όχι με λόγια κουλτουριάρηδων από μακριά .

Ο αναγνώστης: Kilag έγραψε: 16/06/2013
Ωραίος "πολιτιστικός" σύλλογος: Ψηφίζει "ναι" στην αδιαφάνεια (Θέμα 7ο), "ναι" στην ανομία (Θέμα 5ο), "ναι" στον τραμπουκισμό και τα ψευτονταηλίκια ορισμένων θρασύδειλων Απεραθιτών που ξεφτυλίζουν το χωριό τους(Θέμα 4ο), "ναι" στον ωχαδερφισμό (Θέμα 3ο - "Δε βαριέσαι, ασε τον προβλήτα εκεί που είναι. Τι ψάχνεις να βρεις τώρα;) και το χειρότερο...ψήφισε "όχι" στο 1ο Θέμα. Τουλάχιστον αν ψήφιζε και εκεί "ναι", θα πίστευα ότι το "πρόβλημα πολιτισμού, αρχών και ήθους" το έχει μόνο ο Πρόεδρος. Απ' ότι φαίνεται όμως το "πρόβλημα" αφορά περισσότερους και σίγουρα μας αφορά όλους. Ο Σύλλογος "Τα Φανάρια" με αυτά που ψηφίζει μόνο πολιτιστικός δεν είναι. Μήπως τον κ. Μπαρδάνη, τον ανέχονται εκεί μέσα για να έχουν..."πολιτιστικό" άλλοθι; Πείτε τους ότι η "πολιτιστική σαπίλα" δεν καλύπτεται από έναν μόνο άνθρωπο. Τα "κοτσάκια" τους μαράνανε, οι βαρβαροκουλτουριάρηδες...Αίσχος. Όσο για το 6ο Θέμα, ας πει κάποιος, ποιανού είναι το ακίνητο με ανεμόμυλο, για να καταλάβουμε πόσο χαμηλό πολιτιμικό/πολιτιστικό επίπεδο έχει η Απείρανθος και γενικά η Νάξος.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 109


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.