Η "ανοικοδόμηση" θα ξεκινήσει από τις φυλακές;

Δημοσίευση: 02.09.2012, 14:24
Τελευταία Ενημέρωση: 02.09.2012, 15:20

Λίγο πριν ο "αναπτυξιακός" σχεδιασμός της συγκυβέρνησης ταυτιστεί με την ψήφιση των νέων μέτρων εξαθλίωσης και ξεπουλήματος, η είδηση που λέει ότι αν δεν έχεις να πληρώσεις την εφορία θα οδηγείσαι στη φυλακή, δίνει νέα διάσταση και προοπτική στην "ανάπτυξη" που επικαλούνται ότι σύντομα θα έρθει. Η αναγκαιότητα που αναπόφευκτα θα προκύψει στην περίπτωση εφαρμογής του "ή πληρώνεις ή πας φυλακή", "θα δώσει νέα ώθηση" στα οικοδομικά επαγγέλματα που έχουν οδηγηθεί προ πολλού στον αφανισμό, αφού είναι βέβαιο ότι θα ζήσουν και πάλι ένδοξες μέρες!

Εκτός και αν... για την αντιμετώπιση του φαινομένου που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσουν -γιατί τι να εισπράξεις από εκείνους που δεν έχουν- επικαλεστούν για μια ακόμη φορά τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας -ξεχνώντας βέβαια όπως πάντα και μη λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ίδιοι έχουν τη μοναδική ευθύνη- και στήσουν σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό και γειτονιά "Αμυγδαλέζες".

Έτσι κι αλλιώς, την ίδια μοίρα με τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις χώρες τους μας επιυλάσσουν οι πολιτικές που ακολουθούν.

Φορολογική ασυλία για τους οικονομικά ισχυρούς επενδυτές με έξτρα δώρο μισθούς-ψίχουλα στους εξαθλιωμένους Έλληνες...

Αλλά για να φτάσει η εξεθλίωση στα "επιθυμητά" επίπεδα ώστε να παρακαλούν για εργασία με αμοιβή ένα πιάτο φαί, πρέπει πρώτα να έχεις φροντίσει σαν κυβέρνηση υποταγμένη στα υπερκέρδη, αυτός ο λαός να έχει χάσει τα πάντα.

Να του έχει πάρει ό,τι έχει και δεν έχει ή το κράτος ή οι τράπεζες.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρισκόμαστε.

Γιατί, όταν η ανεργία έχει μπει πλέον σε κάθε σπίτι, όταν οι μισθοί δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά σε μια Ελλάδα που ενώ έχει πτωχεύσει όλα είναι πανάκριβα, ακόμη και όσοι μέχρι χθες ή σήμερα θα μπορούσαν να πληρώσουν τα απανωτά χαράτσια που σκαρφίζονται καθημερινά πέρα από τα όρια κάθε λογικής, που αλλού οδηγείται ο λαός, παρά στο επίπεδο εξαθλίωσης, που είναι αναγκαία προύπόθεση για την "ανάπτυξη" που επικαλούνται και οπωσδήποτε δεν είναι η ανάπτυξη που θα οφελήσει τους Έλληνες.

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 151


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.