Ένα ακόμη ακριβό χαράτσι η υποχρεωτική ασφάλιση

Δημοσίευση: 26.08.2012, 15:34
Τελευταία Ενημέρωση: 28.08.2012, 02:43

Με την αγωνία αν θα χρειαστεί να πληρώσουν τα φάρμακά τους, τις εξετάσεις τους, ακόμη κι αν θα πάρουν σύνταξη, ζουν πλέον οι περισσότεροι ασφαλισμένοι. Η ασφάλιση των εργαζομένων και των επαγγελματιών είναι υποχρεωτική, όμως τα ασφαλιστικά ταμεία για τους γνωστούς και κατακριτέους λόγους, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να παρέχουν τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνονται επί χρόνια αδρά, αλλά έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και τους φαρμακοποιούς που παίζουν επί πολύ καιρό το ρόλο των πιστωτών τους!

Τη στιγμή που τα λουκέτα σε επιχειρήσεις μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, οι επαγγελματίες υποχρεώνονται να καταβάλλουν υψηλά ποσά στον ΟΑΕΕ, όμως όταν χρειαστούν μια μικροβιολογική εξέταση πρέπει να καταβάλουν το τίμημα, αφού και οι μικροβιολόγοι έμεναν επί μήνες απλήρωτοι, ενώ οι ίδιοι είχαν καταβάλει όχι μόνο τους αντίστοιχους φόρους, αλλά και το ΦΠΑ με αποτέλεσμα να διακόψουν την πίστωση.

Τα στοιχεία των γιατρών των συμβεβλημένων με τον ελλειμματικό από το ξεκίνημά του ΕΟΠΥΥ, τραγικά:
Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. ευρώ για το 2012 καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011.  
 
Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις βρέθηκαν σε τραγική κατάσταση όταν έπρεπε να καταβάλουν οι ίδιοι την αξία των φαρμάκων τους. 

Τώρα, θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους και τις ιατρικές επισκέψεις...
 
Κι όλα αυτά ενώ οι μισθοί συρρικνώθηκαν, οι συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραστικά, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, εμφανίζεται πρόταση για νέες μειώσεις συντάξεων, ακόμη και σε αυτές των 600 ευρώ.
 
Όσοι υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για να συνταξιοδοτηθούν, δεν μπορούν πλέον να γνωρίζουν με βεβαιότητα, πόση ακριβώς σύνταξη θα πάρουν, ενώ οι περισσότεροι των νεότερων Ελλήνων πιστεύουν ότι όταν θα έρθει η ώρα για τη δική τους σύνταξη δεν θα υπάρχουν χρήματα ή θα πάρουν τη χαμηλότερη.
 
Από την άλλη, το δημόσιο σύστημα υγείας, μετά τις συνεχείς περικοπές, μόνο "ασφάλεια" δεν δίνει, ενώ αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις που ασθενείς θα είχαν πεθάνει αν δεν είχαν τη δυνατότητα να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα.
 
Αυτό που παλαιότερα μόνο καυτηριαζόταν ως ακολουθούμενη πολιτική, σήμερα αποτελεί την τραγική πραγματικότητα στην Ελλάδα.
 
Όποιος μπορεί να πληρώσει μπορεί και να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή.
 
Γιατί θα πρέπει να πληρώνει λοιπόν και τα ασφαλιστικά ταμεία;
 
Μήπως τελικά, η υποχρεωτική ασφάλιση δεν είναι πλέον παρά ένα ακόμη ακριβό χαράτσι με μηδαμινή ανταποδοτικότητα;

Με τα χρήματα που δίνει κάθε ασφαλισμένος στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούσε να είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την καλύτερη παροχή υγείας όταν θα τη χρειαζόταν.

 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Αρχάγγελος έγραψε: 19/12/2013
NOYΔΟΥ-ΠΑΣΟΚ δεν ψηφισες? πλήρωνε τώρα λαλάκα Ελληνα και κατσε σπίτι να χαζεύεις το κουτί με τους πρετεντέρηδες και τη φατμαγκιούλ και αντε μέχρι το καφενείο να τσακωθείς για τον γαύρο και τον βάζελο.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 126


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.