"Στις αοριστολογίες απαντούμε με την παρουσίαση έργου"

Δημοσίευση: 13.07.2012, 11:57

Απάντηση στην κριτική που άσκησε η μείζων μειοψηφία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανακοίνωσή της και με δηλώσεις του επικεφαλής της, Νίκου Μαράκη σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου για παραχώρηση χώρου επί της πλατείας και όχι μόνο, δίνει η δημοτική πλειοψηφία. Στην παραχώρηση χώρου επί της πλατείας, αντιπαραθέτει τις άδειες από αυτοκίνητα αυλές των σχολείων, που η Συμπαράταξη χρησιμοποιούσε ως πάρκινγκ, ενώ "αδειάζει" τον πρώην δήμαρχο Νάξου για το θέμα της αδειοδότησης-χωροθέτησης του περιπτέρου επί της πλατείας στο σημείο που ξεκινά ο περιφερειακός, αφού οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν επί των ημερών του. Παράλληλα, παρουσιάζει το έργο που έχει επιτελέσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου επί θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής.
Ο δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης
Bookmark and Share

Αναλυτικά, η απάντηση του δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:

 
     
     Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Μαράκης, αποπειράθηκε, με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις και δελτίο τύπου, να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, προσπαθώντας να κάνει το άσπρο μαύρο περί του έργου και των αποφάσεων της δημοτικής αρχής.
     Από τον προφορικό και από το γραπτό λόγο του, γίνεται πάνω από πρόδηλη η άγνοιά του σε θέματα, των οποίων ήταν διαχειριστής ο ίδιος κατά τη θητεία του ως δήμαρχος του Δήμου Νάξου. Σε συνέντευξή του, εγκάλεσε τη δημοτική αρχή για αστοχία στην αδειοδότηση και χωροθέτηση του περιπτέρου, ιδιοκτησίας του κου Σκάρκου, στην παραλία, ξεχνώντας ή αποκρύπτοντας ότι η χωροθέτηση του εν λόγω περιπτέρου έγινε επί των ημερών του και, συγκεκριμένα, με απόφαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 (αρ. απόφ. 125).
     Ο κ. Μαράκης παρουσιάστηκε ως υπερασπιστής των ελεύθερων χώρων, όταν επί δημαρχίας του μετέτρεπε τα προαύλια των σχολείων σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, αποκλείοντας τα παιδιά από τους φυσικούς χώρους παιχνιδιού. Κάλεσε το δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη, να παρέμβει στις αποφάσεις των μελών του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, προφανώς αγνοώντας και παρακάμπτοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, γεγονός συχνότατο επί των ημερών του.
     Η παρούσα δημοτική αρχή απαντάει με παραγωγή έργου από το Λιμενικό Ταμείο:
Αναμόρφωση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου της χερσαίας ζώνης, καλλωπισμός με φυτά, καθαρισμός τόσο της χερσαίας όσο και της θαλάσσιας ζώνης, αποκατάσταση πεζοδρόμων και δημιουργία υποδομών για ΑΜΕΑ στο Βίντσι, τοποθέτηση pillars περιμετρικά του λιμανιού και της παραλίας, βελτίωση παροχών νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στη μαρίνα, νομιμοποίηση της μαρίνας, μελέτες για αποκατάσταση του λιμένος και για την κατασκευή νέου εμπορικού λιμένα, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε όλη την έκταση του λιμανιού, ολοκλήρωση του φακέλου για νομιμοποίηση και εξομοίωση 52 περιοχών στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Αναπτυξιακή Κυκλάδων για την αναμόρφωση όλης της χερσαίας ζώνης και πολλές ακόμα μικρότερες και μεγαλύτερες παρεμβάσεις, που έχουν αλλάξει προς το βέλτιστο την όψη στις περιοχές ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
     Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει προχωρήσει από της εποχή της στασιμότητας στην εποχή των έργων! 
     Ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, δημοσίως δήλωσε την επιθυμία και πρόθεσή του για προάσπιση των ελεύθερων χώρων. Άλλωστε, μετά από πολλά χρόνια, οι προαύλιοι χώροι των σχολίων παραμένουν ελεύθεροι από αυτοκίνητα κατά τη θερινή περίοδο, προκειμένου να παίζουν τα παιδιά μας, παρά τις όποιες αντιδράσεις δημοτών. Επίσης, είναι έκδηλο το ενδιαφέρον, που γίνεται πράξη, για τις κοινωνικές δομές και τη στήριξη των κοινωνικά αδυνάμων από τη δημοτική αρχή.
     Η δημοτική αρχή απαντά στις αοριστολογίες με την παρουσίαση έργου!
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.