Δράσεις Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάρου

Δημοσίευση: 05.06.2012, 16:38

Τις δραστηριότητες που είχε τους μήνες, Μάρτιο, Απρίλιο και Μάϊο και αυτές που πρόκειται να έχει το αμέσως επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου. Δηλώστε εθελοντές σε δυο εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 30 Ιουνίου και 15 ιουλίου...
Bookmark and Share

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ: ΜΑΡΤΙΟ – ΑΠΡΙΛΙΟ – ΜΑΪΟ
 
Η συμμετοχή της βιβλιοθήκης μας στην πρώτη δράση της Future Library είχε ως θετικό αποτέλεσμα την υλοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας για παιδιά και στον τόπο μας. Το βιωματικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στη Βέροια είχε σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων από 80 βιβλιοθήκες της χώρας σε καινοτόμες δράσεις και υπηρεσίες.
 
Η φιλοδοξία μας να συμμετέχει η βιβλιοθήκη μας και στη δεύτερη δράση της Future Library, την εκπαίδευση πρωτοπόρων υπαλλήλων βιβλιοθηκών σε θέματα ηγετικών δεξιοτήτων και διαχείρισης αλλαγών, ικανοποιήθηκε. Εννέα βιβλιοθηκονόμοι επιλέχθηκαν από όλη τη χώρα και επτά άτομα που εργάζονται σε πολιτιστικά κέντρα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σύνολο δεκαέξι άτομα, με στόχο την ανάληψη αποφασιστικού ρόλου στο εξελιγμένο περιβάλλον της πληροφόρησης και συντονιστικού ρόλου για τις βιβλιοθήκες και τους πολιτιστικούς οργανισμούς της περιφέρειάς τους. Στην κα. Αλέγκρε Εσκαλονή, που επιλέχθηκε ως μία εκ των εννέα από όλους τους βιβλιοθηκονόμους της χώρας,  έχει ανατεθεί η περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.
 
Την Πέμπτη 1 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Ο επαγγελματικός προσανατολισμός : δυνατότητες, προβληματισμοί, προκλήσεις» στον Αρχίλοχο. Ο κ. Γιώργος Τσατσάς μίλησε για το τι επιδιώκει ο προσανατολισμός, πώς εφαρμόζεται και ποιες είναι οι δυνατότητές του και παρουσίασε το τεστ προσωπικότητας που βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν τον εαυτό τους και να επιλέξουν τη σταδιοδρομία τους.
 
Την Παρασκευή 19 Μαΐου αν και έγιναν όλες οι προετοιμασίες για τη φιλοξενία της παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «Ιστορίες για να ονειρεύεσαι» η εκδήλωση τελικά μεταφέρθηκε στο κτίριο του Δημητρακόπουλου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
 
Πρώτη εκδήλωση της καλοκαιρινής εκστρατείας για τη δική μας βιβλιοθήκη αποτέλεσε η δράση «Παριανός κήπος» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου στη βιβλιοθήκη. Πάνω από 60 εθελοντές συγκεντρώθηκαν με σκοπό τη δημιουργία κήπου και στόχο την εκπαίδευση των παιδιών τόσο στην τοπική χλωρίδα όσο και στην ενεργό δράση και στον εθελοντισμό.
 
Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε ως εθελοντές στις επόμενες δύο εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης που θα πραγματοποιηθούν στις 30/6 και 15/7 επικοινωνήστε στο 22840-28233 για να δηλώσετε συμμετοχή και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.
 
Μιας και μιλάμε για εθελοντισμό να σημειώσουμε ιδιαίτερα την προσφορά του κ. Γιάννη Γεωργούση που από τον περασμένο Ιούλιο προσφέρει τις υπηρεσίες του στη βιβλιοθήκη. Ο Γιάννης συμμετέχει τόσο στον σχεδιασμό των δράσεων όσο και στην υλοποίησή τους και στέκεται στο πλευρό μας κάθε φορά που τον χρειαζόμαστε.
 
Η βιβλιοθήκη απέκτησε τους τίτλους των κόμικ (Αστερίξ – Λούκυ Λουκ – Τεν Τεν) και ακόμη περισσότερα τεύχη, που καταφέραμε να μαζέψουμε από φίλους.
 
Έχει ήδη εγκριθεί από τον Δήμο το ποσό των 2.000 ευρώ για αγορά βιβλίων για το τρέχον έτος και η παραγγελία μας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
 
Οι τίτλοι των περιοδικών στους οποίους είμαστε φέτος συνδρομητές είναι: 
 
Vita: υγεία, ψυχολογία, διατροφή, ομορφιά και fitness
Science Illustrated: εκλαϊκευμένη επιστήμη
Ram Kid: εκπαιδευτικό περιοδικό ποικίλης ύλης για παιδιά βασισμένο στη γνώση και τη χρήση υπολογιστών 
Περιβάλλον 21: περιβάλλον, οικονομία και αειφόρος ανάπτυξη στον αιώνα μας
Άβατον: αναζήτηση νοήματος στον σύγχρονο κόσμο.
 
Τα σχολεία που μας επισκέφθηκαν:
 
28/3/12 Γ’ τάξη, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας, κα. Μίνα Σκανδάλη
2/4/12 Δ1 και Δ2 τάξεις, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας, κα. Μαρίνα Σαρρή  και κα. Αγγελική Χατζημανώλη
3/4/12 3ο Νηπιαγωγείο Παροικίας, κα. Ελισάβετ Μεντεσίδου
4/4/12 Lingua Active Montessori Program, κα. Νατάσα Ποδάρα
24/5/12 Α2 τάξη, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας, κα. Κατερίνα Τσιμόγλου. 
 
Η βιβλιοθήκη μας σε αριθμούς:
 
Δανεισμοί 917
Διαδανεισμοί 7
Ερωτήσεις που απαντήθηκαν 308
Χρήστες 1992.

 
 
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.