Κρίσιμα θέματα για τους Κυκλαδίτες εισηγήθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια Υποεπιτροπή της Βουλής ο Φίλιππος Φόρτωμας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 27.09.2023, 20:01

Στην 1η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής,  συμμετείχε την Τετάρτη ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Φόρτωμας τόνισε την ανάγκη να ενταχθούν στα προς συζήτηση θέματα, στο πλαίσιο προγραμματισμού των εργασιών της Υποεπιτροπής, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των Κυκλαδιτών...

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη ένταξης στην ατζέντα συζήτησης της αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων των νησιών, ώστε να επιλυθεί δομικά το πρόβλημα της λειψυδρίας, της στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ως αντίβαρο στην τουριστική ανάπτυξη και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν σε υφιστάμενους και νέους αγρότες, ώστε να υπάρξει ολιστική ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών καθώς και της ανάγκης μετάβασης σε ένα βιώσιμο ενεργειακά περιβάλλον με ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επίσης, εισηγήθηκε να συζητηθούν στην Υποεπιτροπή τα ζητήματα μεταφορών, οδικού δικτύου και ακτοπλοϊκών συνδέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων ως προς τις υποδομές, τις διασυνδέσεις, και το κόστος μετακίνησης των νησιωτών με αίτημα την περαιτέρω ενίσχυση του Μεταφορικού Ισοδύναμου καθώς και το ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής με έμφαση στην επίλυση του ζητήματος έλλειψης στέγης κυρίως για υπαλλήλους νευραλγικών θέσεων των νησιών μας, όπως ιατρικό και διδακτικό προσωπικό.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης ορισμένων πρακτικών ζητημάτων που αποτελούν προϋπόθεση για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή στις Κυκλάδες, όπως είναι η έλλειψη δικτύου σε πολλές περιοχές και οι «λευκές περιοχές», με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και της λειτουργίας των επιχειρήσεων. 

Επισημαίνεται, ότι σταθερή προτεραιότητα του κ. Φόρτωμα είναι η προώθηση και εμβάθυνση σε όλα τα θέματα που αφορούν το νησιωτικό νομό που εκπροσωπεί και τα συμφέροντα των Κυκλαδιτών.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 84


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.