Μ. Πολυκρέτης: Εικόνες ντροπής στο Κουφονήσι - Έκαναν το ΣΜΑ ανεξέλεγκτη χωματερή

Δημοσίευση: 24.09.2023, 14:54

Μόνο ντροπή μπορεί να αισθανθεί κανείς αντικρύζοντας τις εικόνες με τα σωριασμένα σκουπίδια στο Κουφονήσι, στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), υπογραμμίζει ο δημοτικός σύμβουλος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης Πολυκρέτης, παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο...

Ο κ. Πολυκρέτης, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κουφονήσι, έκρινε σκόπιμο να επισκεφτεί μεταξύ άλλων το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Κουφονησίων καθώς θεωρούσε ότι μέχρι σήμερα θα παρέμενε ένα στολίδι για το νησί και θα λειτουργούσε όπως προβλέπεται από το σχεδιασμό διαχείρισης. 

"Φτάνοντας εκεί, αντίκρισα εικόνες που δεν περιγράφονται, εικόνες ντροπής που δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους (βλ. φωτογραφίες). Πόρτα ανοιχτή, σοροί διαφόρων απορριμμάτων όπως οικιακές συσκευές, οικιακά απορρίμματα, λάδια σε δοχεία… και γενικότερα μια αποκρουστική εικόνα που δεν αξίζει σε κανένα τόπο, πόσο μάλλον στο πανέμορφο και τουριστικό Κουφονήσι. Στην ουσία, έχει δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη χωματερή", επισημαίνει και συνεχίζει:

"Ρωτώ λοιπόν το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Σιδερή και τον πρόεδρο του Κουφονησίου Αντώνη Κωβαίο:

Σύμφωνα με ποια νομοθεσία και βάση ποιας αδειοδότησης, κύριοι, έχετε μετατρέψει το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Κουφονησίου (ΣΜΑ) σε ένα χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ);
Τόση είναι η αγάπη σας για το νησί που πάτε να το μετατρέψετε σε μια απέραντη χωματερή; 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε (αν το γνωρίζετε ή μπήκατε στον κόπο να το μάθετε) η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και ο ΣΜΑ στο Κουφονήσι έχουν πληρωθεί με Ευρωπαϊκά χρήματα. 

κ.κ. Λιανέ, Σιδερή και Κωβαίο:

Σας καλώ άμεσα να ενημερώσετε τους κατοίκους του Κουφονησίου και όλους τους δημότες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για ποιο λόγο και αιτία δημιουργήσατε αυτή την ανεξέλεγκτη χωματερή, που είναι κατάντια και προσβολή για το πανέμορφο Κουφονήσι. 
Επίσης απαιτώ την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων, την αποκατάσταση της περιοχής και την ορθή λειτουργία του ΣΜΑ. 

Τέλος, επειδή τα παραπάνω αποτελούν εστία ρύπανσης και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, καλούμε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να παρέμβουν άμεσα."

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 158


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.