Αδ. Γεωργιάδης: «Ξεπάγωμα» των τριετιών χωρίς αναδρομική ισχύ

Δημοσίευση: 18.09.2023, 12:40
Τελευταία Ενημέρωση: 18.09.2023, 12:44

Εντός της εβδομάδας, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει το «ξεπάγωμα» των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024 και κάθε επιδόματος προϋπηρεσίας, που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012, χωρίς αναδρομική ισχύ. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη Τύπου.
(πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε, ότι πρακτικά, αυτή η απόφαση φέρνει μπροστά κατά περίπου 1 με 1,5 χρόνο μία διαδικασία που, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, θα «ξεκλείδωνε», όταν η ανεργία έφτανε στο 10% για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα.

Διευκρίνισε δε, ότι η επαναφορά των τριετιών δεν θα έχει αναδρομικότητα από τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2012 έως σήμερα.

Όπως είπε, η ρύθμιση για τις τριετίες είναι ισορροπημένη, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και επιταχύνει τη μισθολογική εξέλιξή τους, αλλά, ταυτόχρονα, λαμβάνει υπόψη την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «η διεθνής ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά και οι καλοί μισθοί, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες, για να έχουμε μία ισορροπημένη ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Προχωράμε μπροστά με σταθερά βήματα υπέρ των πολλών. Επίσης, η ανεργία βαίνει μειούμενη με ταχείς ρυθμούς, η οικονομία πηγαίνει πολύ καλά και η πίεση για εξεύρεση νέων εργαζομένων από τους κλάδους της οικονομίας είναι διαρκώς εντεινόμενη. Επομένως, είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι η καλή πορεία της πτώσης της ανεργίας θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι, με τη ρύθμιση για τις τριετίες, η κυβέρνηση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχει την πραγματική πολιτική βούληση να κάνει πράξη την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα στα 1.500 ευρώ και τόνισε ότι και με το εργασιακό νομοσχέδιο, που ήδη βρίσκεται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και θα είναι νόμος του κράτους, μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, δίνονται πολύ περισσότερες δυνατότητες για νόμιμη εργασία των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους.

«Με όλες αυτές τις πολιτικές, πιστεύω ότι κάνουμε ένα μεγάλο πρώτο βήμα στην επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας για την εφαρμογή των τριετιών.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι οι λόγοι που δίνονται αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους, μετά από πολλά χρόνια, αυξήσεις για δεύτερη φορά στους συνταξιούχους, αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και οι λόγοι που αποφασίστηκε το «ξεπάγωμα» των τριετιών, είναι, γιατί η οικονομία της χώρας έχει μπει σε μία σειρά και τάξη, γιατί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει επανέλθει, οι εξαγωγές αυξάνονται και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 121


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.