Η αεροπορική πτήση στην Ελλάδα που διαρκεί μόλις πέντε λεπτά!

Δημοσίευση: 17.09.2023, 13:43

Είναι γνωστό σε όλους πως τα αεροπορικά ταξίδια έχουν την μαγική ικανότητα να ελαχιστοποιούν δραματικά τις αποστάσεις που μας χωρίζουν, αφού πολλές φορές στη θέση πολύωρων ακτοπλοϊκών η οδικών διαδρομών μπαίνει μόλις μια ώρα στον αέρα για να φτάσεις εκεί που θες. Ένα από τα συντομότερα αεροπορικά ταξίδια του κόσμου γίνεται στα Δωδεκάνησα...

Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού είναι πιο μικρή και από το χρόνο που θα σου πάρει να εκδόσεις το εισιτήριο σου για να επιβιβαστείς, αφού η πτήση από την Κάσο με προορισμό την Κάρπαθο, κρατάει συνολικά περίπου πέντε λεπτά της ώρας!

Η Κάσος και η Κάρπαθος, τα δυο πανέμορφα νησιά των Δωδεκανήσων εκτός από την δυνατότητα να ταξιδέψεις στα υπέροχα εδάφη τους για ώρες με το πλοίο, προσφέρουν και την εναλλακτική λύση των συντομότερων αεροπορικών ταξιδιών αφού και τα δυο διαθέτουν αερολιμένες εδώ και κάμποσες δεκαετίες, ώστε να εξυπηρετούν την αυξανόμενη τουριστική κίνηση, που επιλέγει τον τόπο τους για τις διακοπές της.

Η αεροπορική σύνδεση όμως δεν γίνεται μόνο με τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος αλλά και ανάμεσα τους, παρότι τα δυο νησιά έχουν απόσταση κάτι λιγότερο από είκοσι ναυτικά μίλια, με αποτέλεσμα να καταφέρνεις να φτάνεις από το ένα νησί στο άλλο σε χρόνο μηδέν.

Η τόσο μικρή διάρκεια της εν λόγω πτήσης, την έχει βάλει επάξια μέσα στη λίστα με τις δέκα πιο σύντομες που γίνονται σε παγκόσμια κλίμακα, η κορυφή ανήκει στη Σκωτία που ο χρόνος δεν αγγίζει καν πετώντας το ένα λεπτό, ενώ πολλές φορές ξένα δημοσιογραφικά μέσα έχουν γράψει άρθρα αναφερόμενα στο πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να βρεθεί από το ένα νησί στο άλλο.

Τα Δωδεκάνησα όμως κατέχουν ακόμα μια περίοπτη θέση όσον αφορά την ταχύτητα των πτήσεών τους, αφού στην παραπάνω λίστα ανήκει και η πτήση που καλύπτει την απόσταση μεταξύ του νησιού της Κω με αυτό της Κάλυμνου, η οποία διαρκεί κάτι λιγότερο από τριάντα λεπτά της ώρας, κάνοντάς την άλλη μια μακράν ξεκούραστη διαδρομή.

πηγή: newsit.gr

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 144


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.