Ημερίδα στη Σύρο για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ICARIA - Improving Climate Resilience of critical Assets»

Δημοσίευση: 07.09.2023, 19:17
Τελευταία Ενημέρωση: 07.09.2023, 19:27

Στο πλαίσιο του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «HORIZON-MISS-2021-CLIMA-02 - Research and Innovation actions in support of the implementation of the Adaptation to Climate Change Mission», Proposal number: 101093806, με την επωνυμία: ICARIA, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Λεονταρίτης, απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους αρμόδιους φορείς...
(Εικόνα από YouTube)

... (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, Δ.Ε.Υ.Α. Σύρου, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Νοσοκομείο Σύρου, Επιμελητήριο Κυκλάδων, Λιμεναρχείο Σύρου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Αερολιμένας Σύρου, ΔΕΔΔΗΕ) στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στις 10.00 π.μ.

Κύριοι στόχοι του Προγράμματος είναι η δημιουργία και χρήση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου μοντελοποίησης σε επίπεδο υποδομών για την κατανόηση των επιπτώσεων τις κλιματικής αλλαγής σε αυτές, καθώς και η ανάλυση και πρόταση βιώσιμων και οικονομικά αποδοτικών λύσεων για την μείωση του κινδύνου κλιματικών καταστροφών τόσο μεμονωμένων και  σύνθετων (cascading effects).

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα εξειδικευθεί το Πρόγραμμα σε τέσσερα νησιά (Σύρο, Νάξο, Ρόδο και Κω) με έμφαση στην αξιολόγηση και εκτίμηση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, ξηρασία, κλιματική αλλαγή) και τα επαγόμενα από αυτές φαινόμενα (κατολισθήσεις, καταπτώσεις κ.α.) και τις επιπτώσεις που έχουν στο δομημένο, ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον.

Από το πρόγραμμα αυτό θα δημιουργηθούν βάσεις δεδομένων (πληθυσμός, υποδομές, τουριστική κίνηση, καταλύματα και κατανομή τουριστών, κλπ.) και θα χρησιμοποιηθεί και για τη διαχείριση γεωκινδύνων (εκτός των προαναφερθέντων) και επιπλέον θα είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί και για άλλους σκοπούς (π.χ. χρήσεις γης, περιβαλλοντικός σχεδιασμός, κλπ.).

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 126


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.