Υπεγράφη σύμβαση για μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Οικισμού Λάρδου Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δημοσίευση: 07.09.2023, 10:07

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα νησιά ευθύνης της, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «A.D.T. Ωμέγα Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΤΕ », Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος, υπέγραψαν την σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης «Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμού Λάρδου Ρόδου», συνολικού ύψους 499.585,45 ευρώ. Έχουν ήδη υπογραφεί ανάλογες συμβάσεις και εκπονούνται μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών Αρχαγγέλου και Ιαλυσού...

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να καλύψει με αντιπλημμυρικά έργα όλους τους οικισμούς, ξεκινώντας από τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας, έχει ήδη δημοπρατήσει και υπογράψει ανάλογες συμβάσεις για σύνταξη μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας για τον Αρχάγγελο, το Σεπτέμβριο του 2022 και για την Ιαλυσό, τον Νοέμβριο του 2022. Παράλληλα, “τρέχει” τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού ρεμάτων στην ιστορία των νησιών, με την εγκατάσταση αναδόχων  για πρώτη φορά, σε 12μηνη βάση και σε βάθος 3ετίας, σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Αντικείμενο της σύμβασης για την αντιπλημμυρική προστασία της Λάρδου είναι η εκπόνηση των παρακάτω μελετών:  

    1. Σύνταξη τοπογραφικής αποτύπωσης στις θέσεις των προτεινομένων νέων έργων. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί η αποτύπωση ζώνης της κοίτης του ρέματος Μεριδιάτης , της κοίτης του ρέματος Φονιάς  και της κοίτης του ρέματος Βλυχός (Αγ. Νικόλαος).  Θα συνταχθεί επίσης αποτύπωση της επιφάνειας ανάντη της επαρχιακής οδού μέχρι και τα GO-KARTS Λάρδου. Η μελέτη θα περιλαμβάνει και την  αποτύπωση περίπου ζώνης 220 μέτρων για την χάραξη της παραποτάμιας οδού στο βόρειο άκρο της, διότι το υπόλοιπο τμήμα της βρίσκεται μέσα στην κοίτη του Μεριδιάτη.

    2. Σύνταξη προμελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Λάρδου και των εκατέρωθεν της κοίτης των ρεμάτων Μεριδιάτης και Φονιάς εκτάσεων μέχρι την εκβολή του ρ. Φονιάς στην θάλασσα με τουλάχιστον δύο εναλλακτικές λύσεις. Στα προτεινόμενα έργα θα περιλαμβάνονται και τα αναμορφωμένα έργα της μελέτης ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΛΑΡΔΟΥ. 

    3. Σύνταξη προμελέτης παραποτάμιας οδού στην δεξιά όχθη του ποταμού Μεριδιάτη για την συντήρηση των έργων επένδυσης της κοίτης, αλλά και την εκτροπή της κυκλοφορίας Λάρδου-φράγματος Γαδουρά-Λαέρμων-μονής Θάρρι περιμετρικά του οικισμού Λάρδου. Στην μελέτη θα περιλαμβάνεται η μελέτη αποχέτευσης του οδοστρώματος της οδού καθώς και οι μελέτες σήμανσης και ασφάλισής της.

    4. Σύνταξη φακέλου οριοθέτησης ή επαναοριοθέτησης στα τμήματα της κοίτης των ρεμάτων Μεριδιάτης και Φονιάς στα οποία θα εκτελεσθούν έργα.

    5. Σύνταξη γεωτεχνικής έρευνας και μελέτης στις θέσεις εκτελέσεως των έργων

    6. Σύνταξη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των προτεινομένων έργων.

    7. Σύνταξη της οριστικής μελέτης των προτεινομένων έργων. Θα προβλέπεται η κατασκευή των έργων σε φάσεις με ιεράρχηση της σειράς κατασκευής τους. 

    8. Σύνταξη οριστικής μελέτης παραποτάμιας οδού στην δεξιά όχθη του ποταμού Μεριδιάτη για την συντήρηση των έργων επένδυσης της κοίτης, αλλά και την εκτροπή της κυκλοφορίας Λάρδου-φράγματος Γαδουρά-Λαέρμων-μονής Θάρρι περιμετρικά του οικισμού Λάρδου. Στην μελέτη θα περιλαμβάνεται η μελέτη αποχέτευσης του οδοστρώματος της οδού καθώς και οι μελέτες σήμανσης και ασφάλισής της.

    9. Σύνταξη μελέτης σημάνσεως παραποτάμιας οδού 

    10. Σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης.

    11. Σύνταξη ΣΑΥ-ΦΑΥ.

Η σύμβαση, συνολικού ύψους 499.585,45 €. ευρώ (με ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του αντικειμένου της σύμβασης ανέρχεται σε 14 μήνες από την υπογραφή της.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 159


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.