Στην Κύθνο ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, στην ονοματοδοσία του δημοτικού γηπέδου στο Μέριχα σε «Ιωάννης Κωστάκης»

Δημοσίευση: 25.08.2023, 16:14
Τελευταία Ενημέρωση: 25.08.2023, 16:46

Στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του δημοτικού γηπέδου στον Μέριχα Κύθνου σε «Ιωάννης Κωστάκης» παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. «Στο πρόσωπο του Γιάννη Κωστάκη, ο οποίος δοξάζει την Κύθνο, τις Κυκλάδες, όλη την Ελλάδα, τιμάμε κάθε αθλητή ΑμεΑ. Αυτές και αυτούς που είναι ζωντανά παραδείγματα ζωής για όλους μας και μας διδάσκουν το μεγάλο μήνυμά της “όσες φορές κι αν πέσεις, οφείλεις να προσπαθείς να σηκωθείς» τόνισε ο κ. Βρούτσης, συγχαίροντας το Δήμαρχο Κύθνου, Σταμάτη Γαρδέρη, για την εξαιρετική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να τιμήσει τον Θερμιώτη ΠαραΟλυμπιονίκη μας με την ονοματοδοσία του δημοτικού γηπέδου...

Ο κολυμβητής Γιάννης Κωστάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, έκτοτε συμμετείχε σε όλους τους επόμενους ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016, Τόκιο 2021) και έχει στεφθεί πολλές φορές Πρωταθλητής Κόσμου και Ευρώπης, όντας από τους σημαντικότερους αθλητές ΑμεΑ της τελευταίας 20ετίας στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στις πολιτικές κοινωνικής ευαισθησίας της Κυβέρνησης και στα δεκάδες μέτρα που ελήφθησαν από το 2019 για την στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, τη συμπερίληψη, τη συμμετοχή και τα ίσα δικαιώματα σε κάθε κοινωνική έκφανση.

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε, ειδικότερα, ότι στον Αθλητισμό ενισχύθηκε με κάθε τρόπο η ενασχόληση ολοένα και περισσότερων ΑμεΑ με τα σπορ, καθώς προωθήθηκαν και διαδόθηκαν με πληθώρα δράσεων η κουλτούρα συμμετοχής και αύξησής τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Επιπλέον, υπογράμμισε ο Υπουργός πως βρίσκεται στην τελική ευθεία η έναρξη της κατασκευής του μεγάλου έργου – οράματος, του ΠαραΟλυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα, προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον οικείο Δήμο, που θα είναι το μοναδικό στα Βαλκάνια και φυσικά θα παίξει σπουδαιότατο ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού των ΑμεΑ.

«Αφουγκραζόμαστε όλο τον χώρο του Αθλητισμού, που πρέπει να αναπτύσσεται ισόρροπα, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στην περιφέρεια και τα νησιά. 

Ειδικά στα νησιά μας, οφείλουμε να ενθαρρύνουμε και να βοηθούμε ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή των νέων παιδιών στον Αθλητισμό. Να τους εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες με την υπόλοιπη χώρα, να συμβάλλουμε ως Πολιτεία ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα λόγω της εδαφικής ασυνέχειας. Είναι προτεραιότητα στην πολιτική μας, εργαζόμαστε γι’ αυτό και θα το επιτύχουμε», προσέθεσε ο κ. Βρούτσης.

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 153


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.