Δ. Λάσκαρης: "Η αλήθεια για τη φοροδιαφυγή στην Άνδρο"

Δημοσίευση: 20.08.2023, 18:39
Τελευταία Ενημέρωση: 20.08.2023, 18:47

Ο Έπαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λάσκαρης, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και αναφέρει ως υπερβολικά, "τα δημοσιεύματα έγκυρων (κατά τα άλλα) δημοσιογραφικών sites όπου επικαλούμενα ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΑΔΕ), αναφέρουν πως "έπεσαν βροχή τα λουκέτα στην Άνδρο" και πως Άνδρος και Πάρος είναι πρωταθλήτριες στη φοροδιαφυγή"...

Επί της ουσίας και προς ενημέρωση όλων, σημειώνει ο κ. Λάσκαρης, το διάστημα 11 με 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στην Άνδρο.

Στην Άνδρο, προσθέτει, "βάση στοιχείων των επιμελητηρίων, δραστηριοποιούνται περί τις 1400 επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καταλογίστηκαν φορολογικές παραβάσεις μόνο σε πέντε (5) επιχειρήσεις όπου και τους επιβλήθηκε πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες. Στην πλειοψηφία τους οι παραβάσεις αφορούσαν πρόβλημα επικοινωνίας λόγω τεχνικού προβλήματος(ίντερνετ) των ταμειακών μηχανών με την πύλη της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να μην έχουν μεταφερθεί φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων."

Σαφώς ως Έλληνες πολίτες,  θεωρούμε πως ορθώς πράττει  το Υπουργείο Οικονομικών  με εντεταμένους ελέγχους, αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ελέγχων και επιβολής προστίμων για την υπόλοιπη επικράτεια,  και λόγω του ελάχιστου ποσοστού παραβάσεων που βεβαιώθηκαν στην Άνδρο σε σχέση με το πλήθος επιχειρήσεων, θεωρούμε πως οι δημοσιογραφικές αναρτήσεις είναι τουλάχιστον άστοχες και υπερβολικές και εκθέτουν την επιχειρηματικότητα στο νησί μας, υπογραμμίζει καταλήγοντας ο Έπαρχος Άνδρου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 126


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.