26.000 voucher κοινωνικού τουρισμού ενεργοποιήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου
Δημοσίευση: 16.08.2023, 18:22

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Εύβοια, ενώ ακολούθησαν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα.
Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024.
Όπως επισημαίνει η ΔΥΠΑ, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.
Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.
Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου, αλλά και της Ρόδου, κατόπιν δημοσίευσης της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.
Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%.
Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης
Κατηγορίες
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Ελλάδα
- Εντοπίστηκαν 53 βόμβες μολότοφ και 4 εκρηκτικοί εμπρηστικοί μηχανισμοί
- Κυρ. Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Τ. Ερντογάν: Συμφωνήσαμε να εμβαθύνουμε το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
- Εξώδικο Αχτσιόγλου σε ιστοσελίδα για τα περί SMS στον Τσίπρα
- 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα μέτρα στήριξης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
- Απεργία στο Μετρό την Πέμπτη
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Τουρισμός
- Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων - Marketing Greece | Πολιτισμός & Τουρισμός: Ένα βήμα πιο κοντά
- Διαδικτυακές επαφές του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης με στόχο την προβολή του νησιού
- Με ρεκόρ επισκεπτών και ο Αύγουστος 2023 για τη Σύρο!
- "Τα στατιστικά στοιχεία εσόδων και αφίξεων στην Πάρο, η καλύτερη απόδειξη της επιτυχίας στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού"
- Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια
- Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια. - Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
- Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
- Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
- Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
- Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
- Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
- Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.