Ισραήλ: Κατάφεραν να «κολλήσουν» το κεφάλι αγοριού μετά από τροχαίο

Δημοσίευση: 15.07.2023, 19:30

Γιατροί στο Ισραήλ κατάφεραν να επανασυνδέσουν με επιτυχία το κεφάλι ενός αγοριού που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα ενώ έκανε ποδήλατο...
(Instagram/@hadassah_medical_center)

... επιτυγχάνοντας έναν αξιοσημείωτο χειρουργικό άθλο. Την πρωτοποριακή επέμβαση ανακοίνωσε το νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ. Χάρη σε αυτήν σώθηκε η ζωή του 12χρονου Σουλεϊμάν Χασάν.

Το παιδί υπέστη εσωτερικό αποκεφαλισμό, μια κατάσταση που είναι γνωστή ως διμερές εξάρθρημα της ατλαντοϊνιακής άρθρωσης, κατά την οποία το κρανίο αποκολλάται από τους ανώτερους σπονδύλους της σπονδυλικής στήλης. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη μονάδα τραύματος.

Είχε αποκολληθεί σχεδόν πλήρως το κεφάλι από τη βάση του λαιμού του

Το έργο που είχε να αντιμετωπίσει η ιατρική ομάδα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς ανακάλυψε ότι το κεφάλι του Χασάν είχε σχεδόν πλήρως αποκολληθεί από τη βάση του λαιμού του. Ο Δρ Ohad Einav, κορυφαίος ορθοπεδικός που ήταν υπεύθυνος για την επέμβαση, εξήγησε ότι η επέμβαση διήρκεσε αρκετές ώρες και απαιτούσε τη χρήση καινοτόμου τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων νέων πλακών και στερεώσεων στην κατεστραμμένη περιοχή.

Η τεχνογνωσία της ομάδας αλλά και η προηγμένη τεχνολογία στο χειρουργείο, ωστόσο, έσωσαν, τελικά τη ζωή του παιδιού. Οι πιθανότητες επιβίωσης του Χασάν υπολογίζονταν μόλις στο 50%, ενώ οι γιατροί έδωσαν γενναία μάχη, με αποτέλεσμα η ανάρρωση του παιδιού να χαιρετίζεται ως κάτι λιγότερο από θαύμα.

Το νοσοκομείο περίμενε ένα μήνα για να ανακοινώσει την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο. Ο Χασάν πρόσφατα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο φορώντας έναν αυχενικό νάρθηκα και η πρόοδός του θα συνεχίσει να παρακολουθείται.

πηγή: ethnos.gr

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 112


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.