Γ. Βρούτσης: “Η δέσμευση έγινε πράξη! Aπομακρύνθηκε από το λιμάνι της Ηρακλειάς η εγκαταλελειμμένη και μη λειτουργική μονάδα αφαλάτωσης «ΥΔΡΙΑΔΑ»”

Δημοσίευση: 14.07.2023, 20:42
Τελευταία Ενημέρωση: 14.07.2023, 20:49

Με αφορμή την απομάκρυνση της επικίνδυνης μονάδας αφαλάτωσης από το λιμάνι της Ηρακλειάς την Πέμπτη 13 Ιουλίου, ο βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης σε δήλωσή του αναφέρει, ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανταποκρινόμενο στις συνεχείς οχλήσεις του, έκανε πράξη τη δέσμευσή του και προχώρησε στην απομάκρυνση της επικίνδυνης Μονάδας Αφαλάτωσης ΥΔΡΙΑΔΑ από το λιμάνι της Ηρακλειάς...

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνει ακόμη τα παρακάτω:

"Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Ηρακλειά μας, αλλά και για τα γύρω νησιά, καθώς η ανενεργή εδώ και αρκετά χρόνια ΥΔΡΙΑΔΑ, εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους τόσο για τη ναυσιπλοΐα, όσο και για το περιβάλλον.  
Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα και την ανησυχία των κατοίκων του νησιού, προσπάθησα με συνεχείς παρεμβάσεις μου στον τότε αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη να συμβάλω στην ασφαλή απομάκρυνση της ΥΔΡΙΑΔΑΣ, ώστε να αποφευχθούν οι οποιοιδήποτε κίνδυνοι μελλοντικά.
Κατέθεσα μάλιστα και Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή (591/29-3-2022), με αποκλειστικό θέμα: «Απομάκρυνση μονάδας αφαλάτωσης νήσου Ηρακλειάς». Ερώτηση, στην οποία απάντησε ο κ. Πλακιωτάκης και δεσμεύτηκε να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημητρίου Λιανού, καθώς και των Αντιδημάρχων και Προέδρων Ηρακλειάς, Κουφονησιών, Σχοινούσας και Δονούσας. 
Σήμερα η δέσμευσή μου προς τους πατριώτες μου κατοίκους της Ηρακλειάς έγινε πράξη και το λιμάνι του νησιού είναι πλήρως απελευθερωμένο!
Ευχαριστώ την Κυβέρνηση συνολικά για τις ενέργειές της, καθώς και τον πρώην Υπουργό κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για τη συνεπεία και την άριστη συνεργασία που είχαμε για την επίλυση αυτού τού τόσο σοβαρού ζητήματος για την Ηρακλειά μας!".

Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Βρούτση προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πλακιωτάκη στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα: 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 126


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.