Απομακρύνθηκε η ανενεργή πλωτή μονάδα αφαλάτωσης "Υδριάδα" από το λιμάνι της Ηρακλειάς

Δημοσίευση: 13.07.2023, 18:50
Τελευταία Ενημέρωση: 13.07.2023, 19:00

Μέτα από πολύχρονες ενέργειες σχεδόν πέντε χρόνων σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου απομακρύνθηκε από το λιμάνι της Ηρακλειάς η πρώτη πλωτή μονάδα αφαλάτωσης, με την ονομασία "Υδριάδα". Το γεγονός έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλειάς, Γιάννης Γαβαλάς. Για αρκετά χρόνια η "Υδριάδα" έστεκε ανενεργή και σάπιζε στο λιμάνι της Ηρακλειάς και πέρα από το αισθητικό κομμάτι οι κάτοικοι ανησυχούσαν και για ενδεχόμενη μόλυνση μιας από της δύο παραλίες του νησιού από τη σκουριά!...
Η "Υδριάδα" (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

"Με τις ενέργειες λοιπόν του αξιότιμου Υπουργού μας Ιωάννη Βρούτση σε συνεργασία με το δήμαρχο μας κύριο Δημήτρη Λιανό και τον λιμενάρχη Νάξου κύριο Αποστολόπουλο Αλέξη σήμερα έγινε η μεταφορά της από το λιμάνι μας προς επισκευή και άλλο προορισμό! Να ευχαριστήσουμε θερμά τον υπουργό μας και όλους τους αρμόδιους φορείς που συνετέλεσαν στο να γίνει η απομάκρυνση της από το νησί μας!", αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλειάς, Γιάννης Γαβαλάς.

Υπενθυμίζουμε, ότι η "Υδριάδα"  είχε κατασκευαστεί το 2007 και αποτελούσε ένα πρωτοποριακό έργο αφαλάτωσης, που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το υπουργείο Αιγαίου και το Ανάπτυξης  και μια τεχνική εταιρεία, εγκατέστησαν στην είσοδο του λιμανιού, μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος.

Το έργο έδινε για κάποιο διάστημα νερό στο νησί, με πολύ χαμηλό κόστος μάλιστα αφού λειτουργούσε με ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκά εγκατεστημένα στη μονάδα, αλλά αργότερα εγκαταλείφθηκε. 

Στις 29 Μαρτίου 2022 επίκαιρη ερώτηση είχε καταθέσει ο τότε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, με θέμα: «Απομάκρυνση μονάδας αφαλάτωσης νήσου Ηρακλειάς».

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, είχε δοθεί η διαβεβαίωση από τον τότε αρρμόδιο υπουργό πως θα απομακρυνθεί άμεσα από το λιμάνι της Ηρακλειάς η εγκαταλελειμμένη και μη λειτουργική, εδώ και χρόνια, μονάδα αφαλάτωσης «ΥΔΡΙΑΔΑ».

Τελικά, μετά 16 μήνες από εκείνη τη διαβεβαίωση του κ. Πλακιωτάκη προς τον Γιάννη Βρούτση, η "Υδριάδα" απομακρύνθηκε από το λιμάνι της Ηρακλειάς.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 141


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.