Ελεύθερη συμμετοχή των νέων της Αμοργού στην 7η Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας

Δημοσίευση: 06.07.2023, 16:22

Με μεγάλη χαρά η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (www.rhetoricedu.com) προσκαλεί 20 νέους και νέες της Αμοργού, ηλικίας 15-23 ετών, να συμμετάσχουν στην 7η Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αιγιάλη 8-14/7/23. Επιπλέον, στις 13 Ιουλίου θα υποδεχτούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Άννα Συνοδινού” (Αιγιάλη) στις 6.30-8.00 μ.μ. εκπαιδευτικούς και γονείς σε ένα Εργαστήριο Αποτελεσματικής Επικοινωνίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση με παρουσιάσεις των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών της κατασκήνωσης...

H κατασκήνωση είναι μη κερδοσκοπική και στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς και μέλη του Ρητορικού Ομίλου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ. Περιλαμβάνει δραστηριότητες αθλητικές και ψυχαγωγικές, καθώς και βιωματικά εργαστήρια, τα οποία καλύπτουν το τρίπτυχο “Λόγος – Σκέψη – Δράση”, θα προτείνονται κυκλικά κάθε μέρα και θα μπορούν να τα επιλέγουν οι συμμετέχοντες/-ουσες κάθε πρωί.

Δείτε εδώ (www.rhetoricedu.com) σχετικά με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση

Ο στόχος είναι να εξερευνήσουν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, να αναδείξουν ταλέντα και να ανακαλύψουν και άλλες δραστηριότητες που τους εκφράζουν.

Οι νέοι και οι νέες της Αμοργού (15-23 ετών) συμμετέχουν εντελώς δωρεάν  στα εργαστήρια (καθημερινά 5-7.30 μ.μ., ενδέχεται να αλλάξει η ώρα ανάλογα με το πρόγραμμα της ημέρας ή τον καιρό) και μπορούν να παρακολουθούν κάθε μέρα το γενικότερο πρόγραμμα της κατασκήνωσης (αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις) και να προετοιμάζουν με τις ομάδες τους την τελική ανοικτή εκδήλωση.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποστολή ονοματεπώνυμου, ηλικίας, μέιλ και τηλεφώνου επικοινωνίας στο μέιλ enosiritorikis1@gmail.com

Μια μικρή πρόγευση κάποιων από τα εργαστήρια της κατασκήνωσης:

1. Debate Academy (2 τρίωρες συναντήσεις για όσους και όσες θέλουν να μάθουν να επιχειρηματολογούν αποτελεσματικά),
2. Δεξιότητες ζωής (επικοινωνία, ομαδικότητα, δημιουργική σκέψη…) μέσω των Τεχνών (ζωγραφική-χειροτεχνία, θέατρο, χορός, τραγούδι, δημιουργική γραφή, βίντεο – δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, εκφραζόμαστε ελεύθερα!),
3. Escape Room Academy (υπομονή, συγκέντρωση, στρατηγική, συνεργασία και φαντασία χωρίς όρια για να φτιάξουμε το δικό μας δωμάτιο διαφυγής),
4. Δημόσια ομιλία και Εικονικές δίκες “Πρωταγόρας” (όλα τα ρητορικά αγωνίσματα με έμφαση στην ανάδειξη δυνατών σημείων και εξάσκηση αδυναμιών- ένα TEDtalk θα παρουσιαστεί στην τελική εκδήλωση)
5. Συναισθηματική νοημοσύνη και θετική ψυχολογία (γιατί όσο καλύτερα νιώθουμε με τον εαυτό μας τόσο πιο όμορφα περνάμε και εμείς και οι γύρω μας!)
6. Φιλοσοφία – Σύγχρονος προβληματισμός – ΜΜΕ (Όλα όσα θα θέλατε να συζητήσετε ανοικτά και πολιτισμένα – Η κουλτούρα του μη-διαλόγου των σύγχρονων ΜΜΕ και πώς να αποφεύγουμε τα fake news – Ένα δικό μας “Δελτίο Ειδήσεων” θα παρουσιαστεί στο τέλος)… και άλλα ακόμη εργαστήρια που θα προτείνουν οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες!

Περισσότερες πληροφορίες: https://openyourmindcamp.weebly.com/ και 

στην αρμόδια αντιδήμαρχο Δεσποτιδη Καλλιοπη 6939412115

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 172


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.