Ρ. Σβίγκου: «Μέτωπο απέναντι στη Δεξιά»
Δημοσίευση: 26.05.2023, 18:57

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εσωστρέφεια. Από σήμερα ξεκινάει η αντεπίθεση. Προφανώς αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τους αρνητικούς εκλογικούς συσχετισμούς που αποτυπώθηκαν στις κάλπες της 21ης Μαΐου, αλλά εμείς πάμε να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά και να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο», πρόσθεσε η Ράνια Σβίγκου.
Σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «σεβόμαστε απόλυτα την ψήφο των πολιτών. Είναι δική μας ευθύνη που δεν μας ψήφισαν και είναι μεγαλύτερή μας ευθύνη τώρα, να τους πείσουμε να μας ψηφίσουν. Όχι απλώς δεν θα κατηγορήσουμε κανέναν, αλλά τώρα είναι η ώρα να ακούσουμε ακόμη περισσότερο τους πολίτες».
Αναφορικά με τα λάθη που έγιναν, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «είδαμε τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να έχουν ένα μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρα η δική μας πρόταση περί προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, κρίθηκε ως μη ρεαλιστική από τους πολίτες». Και συνέχισε, λέγοντας ότι «το βράδυ των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πανηγύριζαν για τα δικά τους ποσοστά, όταν τα αποτελέσματα συνολικά για τον αριστερό και προοδευτικό χώρο ήταν συντριπτικά. Είδαμε να αξιολογούν υπέρτερα τη δική τους μικρή αύξηση ποσοστών, όταν η Ν.Δ. πέτυχε τέτοια αύξηση».
Όμως, υπογράμμισε, «το μέτωπό μας είναι η Δεξιά και η πολιτική της και όχι οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις». «Αυτό που φοβόμαστε είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα κυβέρνησε με αλαζονεία και αυταρχισμό, να γίνει ακόμα πιο αλαζόνας και ανεξέλεγκτος, γιατί αυτό θα συνεπάγεται επίθεση στα δημόσια αγαθά, στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο κοινωνικό κράτος, αφού μια πλειοψηφία στη Βουλή, που θα του επιτρέπει συνταγματική αναθεώρηση, θα σημαίνει ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων του κοινωνικού κράτους» σημείωσε τονίζοντας ότι «όλα αυτά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν και γι' αυτό διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών».
Αναφορικά με τις συζητήσεις περί του τι θα πρέπει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει των νέων εκλογών, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «είναι μονόδρομος η ενιαία εικόνα του κόμματός μας, γιατί δεν μπορεί να έχουμε άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, οι οποίες θολώνουν το στίγμα και τον προσανατολισμό μας. Θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και σοβαρότητα». Και κατέληξε, λέγοντας ότι οι αλλαγές «θα τονώσουν ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμμα το οποίο ακούει την κοινωνία, την υπηρετεί και ταυτόχρονα μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματά της κι έτσι να αλλάζει εν κινήσει, ώστε να εμπνεύσει μεγαλύτερη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στις θέσεις του και το πρόγραμμά του».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης
Κατηγορίες
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Ελλάδα
- Πέθανε ο κορυφαίος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος
- Εμπρηστική επίθεση από ένοπλους σε πρατήριο υγρών καυσίμων
- Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
- Δημ. Κουτσούμπας: «Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση και να πρωτοστατήσει στους αγώνες για κάθε λαϊκό πρόβλημα»
- Ν. Ανδρουλάκης: «Στον ελληνικό λαό αξίζουν περισσότερα»
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Πολιτική
- Αλ. Τσίπρας: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα του Κυρ. Μητσοτάκη για την υγεία, διάλυση του ΕΣΥ υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων»
- Δημ. Κουτσούμπας: «Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση και να πρωτοστατήσει στους αγώνες για κάθε λαϊκό πρόβλημα»
- Ν. Ανδρουλάκης: «Στον ελληνικό λαό αξίζουν περισσότερα»
- Περιοδεία Αλέξη Τσίπρα στο νομό Μαγνησίας
- Κυρ. Μητσοτάκης: Στη Β Θεσσαλονίκης μπορούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και να συμπιέσουμε κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ
- Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια. - Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
- Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
- Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
- Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
- Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
- Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
- Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.