Επέστρεψε στην ΠτΔ την εντολή ο Ν. Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια κυβερνητικών συγκλίσεων

Δημοσίευση: 23.05.2023, 19:10

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε το απόγευμα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο παρέδωσε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων, για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή».
(πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τόνισε, επίσης, ότι «όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο ελληνικός Λαός ανέδειξε μια πολύ μεγάλη ανάγκη: να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που να μπορεί να είναι φρουρός του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - ιδιαίτερα μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια - να διασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας, που να μπορεί να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, που έχουν κλιμακωθεί και, βέβαια, να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Και σ' αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνάει απ' τα χέρια μου για να ανταποκριθώ, διότι είναι πραγματικά εθνικό καθήκον να υπάρχει αυτή η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη».

Απαντώντας, η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι « 'Αρα θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 120


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.