Δήλωση Ν. Συρμαλένιου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Δημοσίευση: 22.05.2023, 20:55

Ο επανεκλεγείς βουλευτής Κυκλάδων με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος, σε γραπτή δήλωσή του ευχαριστεί από καρδιάς, όλες και όλους τους ψηφοφόρους των Κυκλάδων που τους ψήφισαν και τους καλεί να δώσουν ενωμένοι την επερχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση για την απόκρουση του οδοστρωτήρα της δεξιάς!...

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Συρμαλένιου:

"Χαιρετίζουμε καταρχήν τους χιλιάδες κυκλαδίτες και κυκλαδίτισσες που μας στήριξαν και μας ψήφισαν στις χθεσινές εκλογές. Χαιρετίζω τους συνυποψήφιους/συνυποψήφιες μου και τα εκατοντάδες μέλη και στελέχη μας, που έδωσαν τη μάχη από την πρώτη γραμμή για να φέρουν το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σε όλες τις γωνιές των Κυκλάδων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και στις Κυκλάδες, συνιστά μια σοβαρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και παράλληλα ακυρώνει την προοπτική να μπεί η χώρα σε τροχιά δημοκρατίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα αυτό θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην εκχώρηση δημόσιων και κοινωνικών αγαθών σε πολύ ισχυρά συμφέροντα, σε περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού κράτους και του οικολογικού αποτυπώματος ειδικά στις Κυκλάδες, σε καταρράκωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Το εκλογικό μας αποτέλεσμα ειδικότερα στις Κυκλάδες, διεύρυνε το χάσμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. από τη ΝΔ σε σχέση και με το 2019. Ανέδειξε όμως και ένα ισχυρό ποσοστό αποχής ακόμα και 50 % σε κάποια νησιά, την ίδια ώρα που πολύ μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων που εργάζονται στον τουρισμό και στην εστίαση, δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν για να ψηφίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., παρά την οργανωτική του ανάπτυξη υπέστη μεγάλη εκλογική μείωση και στις Κυκλάδες, ελαφρώς μεγαλύτερη από την μείωση που υπέστη στο σύνολο χώρας. Η προσωπική μου εκλογή για μια ακόμη φορά, παρά την υπονόμευση που δέχτηκα τα τελευταία δύο χρόνια από οικονομικά συμφέροντα και προσωπικούς εσωκομματικούς μικροϋπολογισμούς, αποτελεί προσωπική πολιτική και ηθική μου δικαίωση, όπως και όλων των ανθρώπων εντός και εκτός κόμματος που με στήριξαν, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της αριστεράς, για τις οποίες πολλά χρόνια αγωνιζόμαστε.

Αυτά όλα πιστεύω ότι θα συζητηθούν με νηφαλιότητα μετά τη νέα εκλογική αναμέτρηση που ακολουθεί. Στόχος μας είναι και παραμένει η Δεξιά και τα συμφέροντα που υπηρετεί. Ο πολιτικός ανταγωνισμός ανάμεσα στις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί σε επίπεδο πολιτικού και ιδεολογικού διαλόγου, αλλά δεν είναι η ώρα για μηδενιστικά και ισοπεδωτικά ρεσάλτο με την προσδοκία της αλλαγής της ηγεμονίας του προοδευτικού χώρου.

Είναι η ώρα της απόκρουσης της πολιτικής και ιδεολογικής ηγεμονίας της δεξιάς και της ΝΔ, που επέρχεται ως οδοστρωτήρας των κοινωνικών κατακτήσεων και των δικαιωμάτων του λαού. Αυτός είναι ο στόχος μας στις επερχόμενες εκλογές.  

Με αυτές τις σκέψεις, ευχαριστώ από καρδιάς, όλους και όλες τους ψηφοφόρους των Κυκλάδων που μας ψήφισαν και τους καλώ να δώσουμε ενωμένοι την επερχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση για την απόκρουση του οδοστρωτήρα της δεξιάς!!!"

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 163


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.