Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για το πρόβλημα στέγασης και έξωση φοιτητή του ΤΜΣΠΣ

Δημοσίευση: 14.05.2023, 18:57

Σε συνέχεια του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην Μύκονο άλλο ένα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει το πρόβλημα στέγασης που υπάρχει στα νησιά και αυτή τη φορά στο νησί μας, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σύρου. Η λογική της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας χτύπησε και τη φοιτητική κοινότητα της Σύρου όπου υπάρχουν καταγγελίες πως οι σπιτονοικοκύρηδες στέλνουν αγωγές έξωσης στους φοιτητές για να κάνουν τα σπίτια Airbnb, προσθέτει μεταξύ άλλων...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, αναφέρει:

"Σήμερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που εκδηλώνει τις άδικες κοινωνικές σχέσεις που διέπουν την εποχή μας. Φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γιατροί, και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας, κυριως τους καλοκαιρινους μηνες, για να τα μετατραπουν σε εμπορικά καταλύματα Airbnb. Αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει την καπιταλιστική λογική που απομακρύνεται από τις ανθρώπινες ανάγκες και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Σε συνέχεια του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην Μύκονο άλλο ένα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει το πρόβλημα στέγασης που υπάρχει στα νησιά και αυτή την φορά στο νησί μας, το νησί της Σύρου. Η λογική της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας χτύπησε και την φοιτητική κοινότητα της Σύρου όπου υπάρχουν καταγγελίες πως οι σπιτονοικοκύρηδες στέλνουν αγωγές έξωσης στους φοιτητές για να κανουν τα σπίτια Airbnb.

Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η επιδείνωση της κατάστασης αυτής δεν είναι τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της απληστίας και της αδιαφορίας των κερδοσκόπων και της κυβέρνησης της ΝΔ που εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα. Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της πλατφόρμας Airbnb έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου οι εργαζόμενοι και φοιτητες των νησιών αναγκάζονται να προσαρμοστούν στην λογική της μεροληπτικής αγοράς, αφήνοντας πίσω τους την ασφάλεια και τη σταθερότητα που προσφέρει ένα σπίτι, υποβαθμίζοντας τον πολιτισμό, την γνώση και την έρευνα στη Σύρο που ο πολιτισμός, το νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ζωή των κατοίκων και την ευημερία τους.

Ως Νεολαία Σύριζα στεκόμαστε δίπλα στους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους της Σύρου και όλων των νησιών που αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες και δεσμευόμαστε πως θα αγωνιστούμε για μια κοινωνία που θα εχει ως κέντρο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Σε αυτήν την μάχη, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια κοινωνία όπου οι ανάγκες των ανθρώπων θα έχουν προτεραιότητα έναντι των κερδών των λίγων. Παλεύουμε για μια κοινωνία όπου κανείς δεν θα αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του για να εξυπηρετήσει την κερδοσκοπική λογική του Airbnb.

Καλούμε τους πολίτες και τις πολίτισσες να ενωθούν μαζί μας σε αυτον τον αγώνα για αλληλεγγύη. Να αντισταθούμε στην εκμετάλλευση και στην αδικία που επικρατούν στην κοινωνία μας. Να απαιτήσουμε την επαναφορά των ανθρώπινων αξιών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Όσο κάποιοι θα σκέφτονται τα κερδοι εμείς στεκόμαστε μπροστά τους παλεύοντας για το δικαίωμα στην παιδεία, στην υγεία και στην στέγαση για όλες και όλους!"

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 165


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.