Συμπεράσματα του 14ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών - Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στα λιμάνια

Δημοσίευση: 13.05.2023, 20:41
Τελευταία Ενημέρωση: 14.05.2023, 18:52

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Σίφνο την Κυριακή 23 Απριλίου το14ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών με τίτλο» Κυκλαδίτισσες και Υγεία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για το Ευ Ζην». Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και τον Σύλλογο Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σίφνου και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Στο συνέδριο αποφασίστηκε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στα λιμάνια των Κυκλάδων, την Κυριακή 14 Μαΐου, την ώρα της πρώτης προσέγγισης συμβατικού επιβατικού πλοίου σε κάθε λιμάνι...

Όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων»:

Εκτός από τις εκπροσώπους των Συλλόγων παρακολούθησαν το Συνέδριο εκδρομείς από τα νησιά και μεγάλος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών της Σίφνου. Τίμησε με την παρουσία της όλες τις ημέρες του Συνεδρίου η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη ενώ την πρώτη ημέρα μήνυμα της Επάρχου ΠΕ Μήλου Έλλης Χωριανοπούλου διάβασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Γεροντής.

Το πάντα επίκαιρο θέμα της Υγείας είχε επιλεγεί με επίκεντρο τις σύγχρονες πρακτικές Ευ Ζην και επιχειρήθηκε να εξεταστούν θέματα  όπως η πανδημία, η κρατική και κοινωνική μέριμνα, και οι ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων σε σχέση με τις υγειονομικές παροχές. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου τιμήθηκε για την προσφορά της η μαία του νησιού Βασιλική Χαστατζέρη-Σουλιώτη.

Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και συνοπτικά παρακάτω θα αναφέρουμε τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την καθηγήτρια Μαρία Τσιροτζίδου και στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Σίφνου για το όμορφο εικαστικό θέμα της αφίσας του Συνεδρίου που δημιούργησαν!

Δίνουμε δυναμικό ραντεβού στο επόμενο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, 15ο στη σειρά, η τελική απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του οποίου θα συζητηθεί τους επόμενους μήνες.

Συμπεράσματα και αποφάσεις 14ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών

Απαιτούμε:

    • την αναβάθμιση και ενίσχυση των Δημοσίων ιατρικών μονάδων των νησιών μας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυδύναμα και περιφερειακά ιατρεία)
    • τη δημιουργία σταθμών ΕΚΑΒ με ελικόπτερα στη Σύρο και στη Νάξο
    • την παροχή στέγης ή/και κρατική επιδότηση ενοικίου του ιατρικού προσωπικού που καλύπτει τις ανάγκες των νησιών μας
    • την ενεργοποίηση και ενίσχυση της λειτουργίας και χρήσης του υγειονομικού σκάφους της Πάρου
    • την ένταξη του Κέντρου Υγείας Μήλου στο ΕΚΑΒ
    • την αντιμετώπιση της υγείας ως το σημαντικότερο αγαθό

Τέλος αποφασίζουμε να πραγματοποιηθεί κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στα λιμάνια των νησιών μας, την Κυριακή 14 Μαΐου, την ώρα της πρώτης προσέγγισης συμβατικού επιβατικού πλοίου σε κάθε λιμάνι. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Συλλόγους και φορείς των νησιών των Κυκλάδων καθώς και στους απλούς συμπολίτες μας να συμμετάσχουν και να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας ώστε να ακουστεί το μήνυμά μας παντού.

Newsroom Cyclades Voice
 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 188


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.