Δράσεις για την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα των μονοπατιών της Τήνου

Δημοσίευση: 13.05.2023, 19:20

Με καμπάνια και ειδικές δράσεις πραγματοποιείται η ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα των μονοπατιών της Τήνου. «Τα παραδοσιακά μονοπάτια είναι η περιουσία που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Έχουμε καθήκον να τα προστατεύσουμε και να τα συντηρήσουμε για να τα παραδώσουμε και στη νέα γενιά. Επιπλέον, θέλουμε να προσκαλέσουμε και όλους τους φίλους της Τήνου και της πεζοπορίας να έρθουν να γνωρίσουν το νησί μας μέσα από αυτές τις πολιτιστικές διαδρομές». Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, έδωσε το στίγμα της δημοτικής αρχής στην ομάδα που έχει αναλάβει τον καθαρισμό και τη συντήρηση του πεζοπορικού δικτύου της Τήνου...
(πηγή φωτό: tinostrails.gr)

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε εντατικούς ρυθμούς, με παράλληλους επιτόπιους ελέγχους για την υποδοχή των πεζοπόρων, αλλά και όσων θέλουν να έρθουν σε επαφή με το φυσικό τοπίο του νησιού. 

Τα μονοπάτια της Τήνου εντάσσονται στις πολιτιστικές διαδρομές εμπειρίες, στις οποίες επικεντρώνεται η καμπάνια που θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα. 

Η πολιτιστική κληρονομία είναι υπόθεση όλων μας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιάννης Σιώτος, και γι' αυτό το λόγο έχει συσταθεί ομάδα με εκπροσώπους από όλους τους φορείς του νησιού για την καλύτερη διαχείριση και προβολή του φυσικού, αλλά και του χειροποίητου πλούτου της Τήνου. 

Στις πρώτες ενέργειες που σχεδιάζονται, κύριος στόχος είναι η βιωματική εμπειρία που πρέπει να έχουν οι μικροί μαθητές της Τήνου που σύντομα θα προσκληθούν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα μονοπάτια, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι «υπερασπιστές» τους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 126


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.