Εκπαιδευτικές δράσεις στην Αμοργό από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Δημοσίευση: 11.05.2023, 23:19

« Η Μαγεία της Φυσικής συναντά την Μαγεία του Εγκεφάλου» και όλα αυτά, στην Αμοργό. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δήμο Αμοργού πραγματοποιεί μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση σε όλα τα σχολεία του νησιού το διάστημα 9-12 Μαΐου...

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ενισχυθεί στους μαθητές η κριτική σκέψη και να αποκαλυφθεί ο επιστημονικός τρόπος εργασίας. Έτσι βοηθιούνται οι μαθητές στην καθημερινότητα τους σαν αυριανοί πολίτες στην υπευθυνότητα και στη λήψη αποφάσεων.

Η φετινή δράση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Αμοργό  εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Brain Awareness Week 2023 (Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο) η οποία είναι μια Διεθνής δράση που έχει στόχο την ενημέρωση μαθητών και ευρέος κοινού για τις λειτουργίες του Εγκεφάλου και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Καθώς και στο πλαίσιο των δράσεων της Βραδιάς του Ερευνητή 2023, όπου ερευνητές πηγαίνουν στα σχολεία και συναντούν παιδιά για να δείξουν τα θαύματα της επιστήμης.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε: «Υποδεχόμαστε με χαρά την Ένωση Ελλήνων Φυσικών & το Πανεπιστήμιο Πατρών .Οι μαθητές της Αμοργού μέσα από τις μοναδικές εκπαιδευτικές δράσεις θα ταξιδέψουν με κατανοητό και ταυτόχρονα συναρπαστικό τρόπο στα μονοπάτια της επιστήμης. Ο Δήμος Αμοργού προκρίνει και στηρίζει όλες τις δράσεις εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα και βρίσκεται πάντα δίπλα στο μέλλον του νησιού, την νεολαία.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 82


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.