Ν. Συρμαλένιος: Η παραίτηση του γιατρού από το Π.Π.Ι. Σερίφου αναδεικνύει την εικόνα διάλυσης του ΕΣΥ

Δημοσίευση: 20.04.2023, 21:08

Η παραίτηση του Γενικού Γιατρού, επιμελητή Α’ Θανάση Κοντάρη από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Σερίφου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι διάλυσης του νησιωτικού ΕΣΥ, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος. Προσθέτει δε, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γιατρός προειδοποιούσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ...

Είχαν προηγηθεί επανειλημμένα διαβήματα διαμαρτυρίας, καθώς και η περσινή στάση εργασίας σε όλα τα Π.Π.Ι. των νησιών μας, για την ανάγκη άμεσης στελέχωσης τους, ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου, σημειώνει ο κ. Συρμαλένιος και προσθλετει ακόμη, τα εξής:

"Η κυβέρνηση όμως πιστή στο δόγμα της ιδιωτικοποίησης, όχι μόνο συνέχισε να κωφεύει, αλλά νόμιζε ότι θα ρίξει στάχτη στα μάτια των νησιωτών, με σπασμωδικές εμβαλωματικές κινήσεις του τύπου της περιστασιακής μετακίνησης γιατρών για λίγες μέρες, ακόμα και για δύο βδομάδες, ενώ το τελευταίο δόγμα της, είναι η κατ’ αποκοπή χορήγηση αυξημένου μισθού για την αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πήρε κανένα μάθημα απο την πανδημία και την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, δεν πήρε κανένα μάθημα απο τη συνεχιζόμενη μετανάστευση των νέων γιατρών στο εξωτερικό.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία όλα τα νησιωτικά Π.Π.Ι. παραμένουν χωρίς ειδικευμένο γιατρό και χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, τα νοσοκομεία Σύρου, Σαντορίνης και Νάξου πνέουν τα λοίσθια, το ίδιο και τα Κέντρα Υγείας.

Καιρός λοιπόν είναι να πάρει ένα γερό μάθημα στις 21 του Μάη με μια ηχηρή απόφαση πολιτικής ανατροπής. Η νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., απέδειξε κατά το δυνατόν στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια ότι πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας, ότι πιστεύει σε ένα ΕΣΥ που παρέχει καθολικά δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες που ζουν σε αυτή τη χώρα, ότι θα ανατάξει με γενναία μέτρα και ειδικά κίνητρα το νησιωτικό ΕΣΥ."

Οι προγραμματικές δεσμεύσεις μας για το ΕΣΥ έχουν δημόσια κατατεθεί και θα αρχίσουν άμεσα να υλοποιούνται απο τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης, αναφέρει καταλήγοντας ο Νίκος Συρμαλένιος.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 44


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.