Γ. Βρούτσης: “Έγινε πράξη το αίτημα των Επαγγελματιών ΤΑΞΙ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου”

Δημοσίευση: 30.03.2023, 21:12

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την ψήφιση διάταξης που ικανοποιεί το επείγον αίτημα των Επαγγελματιών ΤΑΞΙ στα νησιά, σχετικά με την αντικατάσταση των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με καινούργια ή μεταχειρισμένα -έως 3ετών- επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι έως εννέα θέσεων, μεταξύ άλλων, σε σχετική δήλωσή του επισημαίνει, ότι την Πέμπτη 30 Μαρτίου στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ψηφίστηκε σχετική διάταξη (άρθρο 80, Κεφάλαιο Ε΄, Ρυθμίσεις Επιβατικών Μεταφορών), που επιλύει οριστικά το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Επαγγελματίες ΤΑΞΙ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, σχετικά με την αντικατάσταση των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τους...

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στην ίδια δήλωση ο κ. Βρούτσης, η νέα διάταξη που τροποποιεί την παρ.1 του αρθ. 68 ν.4850/2021, προβλέπει ότι: 

«Επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) τα επιβατηγά οχήματα να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα έως τριών (3) ετών από την αρχική θέση αυτών σε κυκλοφορία στην Ελλάδα ή διεθνώς, β) τα οχήματα τα οποία τίθενται σε κυκλοφορία σύμφωνα με την παρούσα, να μην δύναται να αντικατασταθούν ξανά με οχήματα πέντε (5) θέσεων πριν από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία θέσης αυτών σε κυκλοφορία». 

Η συγκεκριμένη διάταξη, σημειώνει ο Γιάννης Βρούτσης, υπήρξε αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος σε συνάντηση που είχαμε στις 21 Φεβρουαρίου 2023, παρουσία του Προέδρου ΤΑΞΙ Σαντορίνης κ. Γεωργίου Πελεκάνου και του Γενικού Γραμματέα ΤΑΞΙ Σαντορίνης κ. Νικολάου Δαμίγου, αναγνώρισε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Επαγγελματίες ΤΑΞΙ στα νησιά του Νομού Κυκλάδων και Δωδεκανήσων και δεσμεύτηκε να φέρει άμεσα διάταξη στη βουλή, που να επιλύει οριστικά το θέμα.

Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του για την αμεσότητα των ενεργειών τους, καθώς και για τη συνέπεια και στήριξη τους απέναντι στο δίκαιο αίτημα των Επαγγελματιών ΤΑΞΙ του Νομού Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, τονίζει καταλήγοντας ο κ. Βρούτσης.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 59


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.