Γ. Πολυχρονάκος: «Σε αυτές τις εκλογές, όλοι εμείς, πρέπει να γίνουμε η Δύναμη Αλλαγής για τα νησιά μας»
Δημοσίευση: 29.03.2023, 20:25

Ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πολυχρονάκος, αναλυτικά έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφερόμενος στην προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου:
«Ο κ. Μητσοτάκης μετά από παλινωδίες και υπολογισμούς, προκήρυξε τελικά εκλογές για τις 21 Μαΐου.
Σε αυτές τις εκλογές, όλοι εμείς, οι πολίτες των Κυκλάδων πρέπει να γίνουμε η Δύναμη Αλλαγής για τα νησιά μας.
Είδαμε πως εννοούν τη νησιωτική πολιτική τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες ότι αυτή τη φορά θα πετύχουν εκεί που απέτυχαν.
Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας που σχηματίζονται στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και συγκεκριμένου προγράμματος διακυβέρνησης.
Μόνο εδώ κάποιοι επιμένουν στην αυτοδυναμία που στο μυαλό τους ισοδυναμεί με πλήρη ασυδοσία, για να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να υπολογίζουν τους πολίτες, χωρίς να υπάρχει έλεγχος, λογοδοσία.
Είναι καιρός να κοιτάξουμε μπροστά.
Η εποχή της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων, ήρθε η ώρα να δώσει τη θέση της στην εποχή της καθαρότητας και της διαφάνειας. Κάθε Έλληνας πολίτης, αξίζει να νιώθει ασφαλής και να απολαμβάνει τα κοινωνικά αγαθά που δικαιούται χωρίς εκπτώσεις. Κάθε νησιώτης, πρέπει να αισθάνεται πως η πολιτεία συμμερίζεται τις ανάγκες του και αντιλαμβάνεται τη γεωγραφική διαφορετικότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αφήσει ακυβέρνητη τη χώρα, δεν εκβιάζεται.
Η χώρα θα έχει κυβέρνηση και πρέπει να έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει δημόσια την πρόταση του για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που δεν θα μοιράζει τα υπουργεία αλλά θα έχει σαφείς και συγκεκριμένους στόχους, όπως:
-Η εφαρμογή μιας πραγματικής νησιωτικής πολιτικής.
-Ο έλεγχος της αγοράς και η ενεργοποίηση ουσιαστικών μέτρων για να χτυπηθεί αποτελεσματικά η ακρίβεια.
-Η προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των οικονομικά αδύναμων.
-Ένα νέο πλαίσιο ρεαλιστικών ρυθμίσεων για το ιδιωτικό χρέος.
-Η ενίσχυση των δημόσιων υποδομών στην Υγεία, στην Παιδεία, στις Μεταφορές.
-Ένα ειδικό πρόγραμμα που θα δίνει ελπίδα και προοπτική στους νέους ανθρώπους, προοπτική για δουλειά, για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση , τη δική τους οικογένεια.
-Η διαφάνεια, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στο πολίτη.
Σε αυτά θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι αυτοί και κυρίως εκείνοι που το μοναδικό που τους ενδιαφέρει είναι πως θα παραμείνουν Πρωθυπουργοί, ή πως θα ξαναγίνουν Πρωθυπουργοί.
Οι Κυκλαδίτες και οι Κυκλαδίτισσες, πρέπει να σταματήσουν να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, να κοιτάξουν μπροστά και η 21η Μαΐου 2023 να καταστεί ημερομηνία ορόσημο για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.
Στις εκλογές συμμετέχω και εγώ, ως υπ. Βουλευτής στο Νομό Κυκλάδων με όπλα τις προτάσεις μου, την όρεξη για σκληρή δουλειά και προσπάθεια αλλά και απέραντη αγάπη για τα νησιά μας και τους περήφανους ανθρώπους που ζουν εδώ».
Newsroom Cyclades Voice
Δείτε επίσης
Κατηγορίες
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Κυκλάδες
- Οι χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό για τον τουρισμό φέρνουν παραιτήσεις και «παζάρι» στους μισθούς
- Διήμερη περιοδεία Γιάννη Βρούτση σε Κίμωλο και Μήλο
- Γ. Βλασερός: Επιτακτική ανάγκη η αναγέννηση του ΕΣΥ για να πάψουμε να θρηνούμε κόσμο στα νησιά μας
- Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Άνδρο, Τήνο και Σύρο
- Κυκλάδες επιλέγουν οι Σουηδοί - Στην κορυφή της λίστας η Νάξος
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Πολιτική
- Αλ. Τσίπρας: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα του Κυρ. Μητσοτάκη για την υγεία, διάλυση του ΕΣΥ υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων»
- Δημ. Κουτσούμπας: «Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση και να πρωτοστατήσει στους αγώνες για κάθε λαϊκό πρόβλημα»
- Ν. Ανδρουλάκης: «Στον ελληνικό λαό αξίζουν περισσότερα»
- Περιοδεία Αλέξη Τσίπρα στο νομό Μαγνησίας
- Κυρ. Μητσοτάκης: Στη Β Θεσσαλονίκης μπορούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και να συμπιέσουμε κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ
- Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια. - Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
- Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
- Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
- Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
- Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
- Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
- Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.