Δ. Καπούνης στον ΑΝΤ1: «Προσοχή, να είναι Νάξου το αρνί και το κατσίκι!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 26.03.2023, 19:34
Τελευταία Ενημέρωση: 26.03.2023, 19:39

Μιλώντας στο «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, εν όψει Πάσχα αναφέρθηκε στο πεντανόστιμο αρνί και κατσίκι του νησιού μας και ζήτησε… προσοχή! Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς τόνισε πως πρέπει να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους για τον εντοπισμό των παράνομων «βαπτισμάτων» προϊόντων (πρακτική που προξενεί μεγάλη ζημιά στο ίδιο το προϊόν και στους παραγωγούς του), ενώ επεσήμανε πως πρέπει και οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα βγουν για ψώνια και να σιγουρευτούν (με συγκεκριμένους τρόπους) ότι «το αρνί και το κατσίκι θα είναι Νάξου»...

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δ. Καπούνης επανέλαβε και ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου προσπαθεί να κατοχυρώσει ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης το αρνί και το κατσίκι της Νάξου, των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού ώστε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα – προσπάθεια, που «τέλος του χρόνου» περιμένει να ευοδωθεί.

Στην κάμερα της δημοφιλούς εκπομπής μίλησε και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Ηλίας Μανιός, ο οποίος στάθηκε στην τιμή που θα έχουν φέτος το αρνί και το κατσίκι της Νάξου.

Αν και, όπως διευκρίνισε ο Δ. Καπούνης, οι τιμές δεν έχουν βγει ακόμα, ο Η. Μανιός επεσήμανε πως «πρέπει να πουλήσουμε το προϊόν τουλάχιστον 9 ευρώ» καθώς το κόστος παραγωγής έχει δραματικά αυξηθεί («οι ζωοτροφές είναι 70% πάνω σε σχέση με πέρυσι, ψώνιζα 10 ευρώ το σακί, τώρα δίνω 16-17», είπε χαρακτηριστικά).

Σχετικά με το αυξημένο κόστος, πάντως, τοποθετήθηκε και ο Δ. Καπούνης, υπογραμμίζοντας, γι’ άλλη μια φορά, με νόημα, ότι «υπάρχει η νησιωτικότητα, αλλά δεν εφαρμόζεται. Έχουν διπλασιαστεί τα μεταφορικά»…

Τέλος, σε ερώτηση της παρουσιάστριας της εκπομπής, Φαίης Μαυραγάνη, για το πόσο κόσμο αναμένουμε φέτος το Πάσχα στη Νάξο, ο Δ. Καπούνης ήταν κατηγορηματικός: «Η Νάξος θα βουλιάξει το Πάσχα!».

Δείτε το απόσπασμα:

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 106


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.