Ένταξη της Πράξης «Ψηφιακός πολιτιστικός ξεναγός Σαντορίνης και Νάξου»

Δημοσίευση: 23.03.2023, 22:15
Τελευταία Ενημέρωση: 23.03.2023, 22:27

Ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, ενημερώνει, ότι με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 767/7.3.2023 απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε η Πράξη «Ψηφιακός πολιτιστικός ξεναγός Σαντορίνης και Νάξου», με Κωδικό ΟΠΣ 6000120, στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021-2027», συνολικής δημόσιας δαπάνης 233.148,10 ευρώ. Η κατανομή της δημόσιας δαπάνης ανά συνδικαιούχο είναι: Για το Δήμο Θήρας 114.885,60 ευρώ. Για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων 47.300,00 ευρώ. Για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 70.962,50 ευρώ...

Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31/12/2023.

Ο Δήμαρχος Θήρας ενημερώνει, ότι το αντικείμενο της Πράξης για το Δήμο Θήρας αφορά: 

(α) Ανάπτυξη ψηφιακής «mobile» εφαρμογής (με ακουστική ξενάγηση) για την προβολή του Ηφαιστείου της Σαντορίνης και του νησιού της Νέας Καμένης, το οποίο έχει κηρυχθεί ως τόπος «ιστορικού και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους», καθώς και διαφόρων πολιτιστικών σημείων του νησιού και ενδεικτικά του Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου, της Αρχαίας Θήρας, του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας, της Εκκλησιαστικής Συλλογής Πύργου, της Συλλογής Εκκλησιαστικών Κειμηλίων και Εικόνων Αγίας Τριάδος Πύργου, της Εκκλησίας Παναγίας Επισκοπής Γωνιάς, της Αγίας Ειρήνης Περίσσας και των Μύλων Γαβρήλου Εμπορείου.

(β) Δημιουργία πλατφόρμας/ ημερολογίου πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablet, μέσω της οποίας θα παρέχεται ολοκληρωμένη και αναλυτική πληροφόρηση για τα ετήσια δρώμενα στο νησί, αλλά και του συνόλου των πολιτιστικών γεγονότων και φεστιβάλ. Η πλατφόρμα θα τροφοδοτείται από πολιτιστικούς φορείς, αλλά και στελέχη του Δήμου Θήρας και επιπλέον θα λειτουργεί και ως κεντρικό αποθετήριο με ιστορικά δεδομένα και με προτάσεις σε επισκέπτες του νησιού. 

(γ) Υποστήριξη, προβολή και διάχυση της πράξης, με συνεχή εργασία συλλογής και εισαγωγής δεδομένων στις δύο ψηφιακές εφαρμογές, για την προβολή των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων, καθώς και των εκδηλώσεων της νήσου Θήρας.
Στοιχεία για τη συγγραφή και τεκμηρίωση των κειμένων για τα μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καθώς και ο έλεγχος του έγγραφου, έντυπου, οπτικοακουστικού και ψηφιακού υλικού, απαραίτητου για την υλοποίηση του έργου, θα γίνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, λόγω αρμοδιότητας.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 122


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.