Επίσκεψη Ν. Ανδρουλάκη στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης

Δημοσίευση: 17.03.2023, 18:30

Συνεχίζοντας τις επαφές που έχει στην Ανατολική Κρήτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή τις εγκαταστάσεις της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) στον Άγιο Νικόλαο, όπου είχε συνάντηση με τη Διεύθυνση, τους καθηγητές αλλά και σπουδαστές της Σχολής, με επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
(πηγή φωτό: pasok.gr)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «εθνικό παραλογισμό» αφού όπως εξήγησε «από τη μία έχουμε κάνει τα πάντα για τον τουρισμό, με αποτέλεσμα να έχουμε 20 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και από την άλλη ενώ υπάρχει τεράστια έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό, να μην επενδύουμε στις σπουδές της νέας γενιάς που αφορούν αυτό τον τομέα ανάπτυξης της χώρας».

Σπουδαστές της σχολής τού έθεσαν ζητήματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, και με το καθεστώς που διέπει τις σχολές τους, που «δεν είναι ξεκάθαρο» όπως τόνισαν, καθώς μπαίνουν στη Σχολή μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και λόγω του προγράμματος, δεν αναγνωρίζονται ως ισότιμες με τα ΑΤΕΙ με αποτέλεσμα να παραμένουν σε ένα «μετέωρο» όπως χαρακτήρισαν καθεστώς.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας να το αντιμετωπίσει νομοθετικά, υποστηρίζοντας το αίτημα τους, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης και του κόστους -κυρίως- σε τουριστικές περιοχές, δίνοντας ως παράδειγμα πώς έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, που έχουν επίσης μεγάλες τουριστικές ροές.

«Βάζουν περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση στα αστικά κέντρα», σημείωσε, αναφερόμενος στις μεγάλες εταιρείες που εκμεταλλεύονται μεγάλο αριθμό ακινήτων, τα οποία ως επί το πλείστον έχουν πάρει από τα funds. «Επίσης, χρησιμοποιούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και χτίζουν εστίες για φοιτητές. Συγχρόνως δίνουν κίνητρα σε περιοχές, χαμηλώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και δίνοντας ευρωπαϊκά προγράμματα για ανακατασκευή σπιτιών», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσέθεσε ότι σε αυτή τη «δεξαμενή» με τα σπίτια «νέα ζευγάρια και φοιτητές να μπορούν να ενοικιάσουν με χαμηλό κόστος».

«Είμαστε πρώτοι με τεράστια διαφορά στο κόστους στέγασης» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης που επισήμανε ότι την ώρα που οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα όπως το Erasmus και έχουν ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο μια σειρά από αποφάσεις για να έχουν οι νέοι περισσότερες ευκαιρίες δεν είναι δυνατόν «ένα κράτος μέλος και δη η χώρα μας να μην επιλύει θέματα, ώστε να αξιοποιούνται αυτές οι ευκαιρίες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που συνοδευόταν από τοπικά στελέχη της παράταξης, το απόγευμα θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Λασιθίου, όπου θα έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 174


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.