Το νέο Τυροκομείο της ΕΑΣ Νάξου στο Γλινάδο, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 16.03.2023, 20:52

Το ολοκαίνουργιο -και επισκέψιμο- Τυροκομείο της στο Γλινάδο της Νάξου παρουσίασε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Στην κάμερα μίλησαν ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για την διαμόρφωση του Τυροκομείου, Γιάννης Πολίτης. Οκ. Καπούνης εξέφρασε την ελπίδα, ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού και όλης της χώρας, με το έργο αυτό και σε συνδυασμό με το Τυροκομείο το οποίο η Ε.Α.Σ. θα δημιουργήσει στα ορεινά της Νάξου «θα πάμε πολύ καλά όσον αφορά στην παραγωγή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και των υπόλοιπων προϊόντων μας»...

Από την πλευρά του, ο κ. Πολίτης υπογράμμισε πως «το νέο Τυροκομείο αποτελεί μια μεγάλη αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων της ΕΑΣ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί ένα τυροκομείο ελβετικού τύπου. Η Ελβετία είναι μια χώρα με μεγάλη παράδοση στον χώρο της τυροκομίας και έχει και άλλες αρετές, όπως αποτελεσματικότητα και σωστή οργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα αναβαθμίσουμε το προϊόν της Γραβιέρας Νάξου».

Επίσης, ο Δ. Καπούνης αναφέρθηκε ακόμη στις ενέργειες της Ε.Α.Σ. Νάξου να στηρίξει τους κτηνοτρόφους του νησιού, καθώς και στο πρόσφατο ταξίδι της στο Μόναχο και στις τιμές των τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων που συνάντησε εκεί.

Τέλος, ο Δ. Καπούνης στάθηκε ξανά στο ζήτημα του φράγματος του Τσικαλαριού, τονίζοντας επιτακτικά ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για να ξεκινήσει να φτιάχνεται καθώς, όπως επεσήμανε, το νησί μας θα χτυπηθεί από την ανομβρία φέτος και «θα καταστραφούμε».

Δείτε το απόσπασμα:

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 115


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.