Μ. Κωβαίος: Αναβαθμίζεται η λειτουργικότητα του Δημοτικού Ωδείου - Μνημείο λαϊκισμού η ανακοίνωση Μπιζά

Δημοσίευση: 14.03.2023, 21:15
Τελευταία Ενημέρωση: 14.03.2023, 21:40

"Είναι λυπηρό να χρησιμοποιούνται θέματα που αφορούν τα παιδιά μας, προκειμένου κάποιοι να υπηρετήσουν παραταξιακά τους συμφέροντα. Πολύ περισσότερο, όταν χρησιμοποιούν ανακρίβειες και κινδυνολογούν, σε ανακοινώσεις που αποτελούν μνημείο λαϊκισμού." Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, "Πάρος - Επιμένουμε στην πράξη", απαντώντας στην ανακοίνωση του Επάρχου Πάρου και υποψηφίου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, προσθέτοντας ότι η μεταφορά του Ωδείου αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, μετά από σύμφωνη γνώμη και των δύο παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Γνώμονας για τη μεταφορά του Δημοτικού Ωδείου, ήταν, όπως επισημαίνεται, αφενός, η διασφάλιση χώρου που προσφέρει αναβαθμισμένες δυνατότητες και επιτρέπει τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων και αφ’ ετέρου, η  ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και η συμμόρφωση με τις προδιαγραφές που ισχύουν για ένα τέτοιο χώρο.

Στην επιλογή της νέας θέσης, εκτιμήθηκε ως σημαντική παράμετρος και το ότι διευκολύνει  τα παιδιά της Νάουσας,  των Λευκών και των γύρω χωριών να προσεγγίσουν το χώρο, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

"Σε ότι αφορά την ασφάλεια, υπενθυμίζουμε στον κύριο Μπιζά ότι για τον συγκεκριμένο δρόμο αρμοδιότητα και  ευθύνη έχει ο ίδιος, χωρίς – δυστυχώς – να την ασκεί, όπως θα έπρεπε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν προστάτευσε την προϋπάρχουσα διέλευση που χτίστηκε πρόσφατα", καυτηριάζει η δημοτική πλειοψηφία. 

Τέλος, σημειώνεται, πως μόνο έκπληξη προκαλεί το επιχείρημα πως το Ωδείο δεν έπρεπε να μετακινηθεί γιατί βρίσκεται εκεί από την ίδρυσή του και «ως εκ τούτου είναι συνυφασμένο με την ιστορία του».

"Στη ζωή υπάρχει και πρέπει να υπάρχει κινητικότητα, με στόχο την επιδίωξη του καλύτερου. Γι’ αυτό τα περισσότερα και μεγαλύτερα Ιδρύματα της χώρας μας έχουν αναζητήσει τα τελευταία χρόνια νέα, σύγχρονων προδιαγραφών στέγη  (Από την Εθνική Βιβλιοθήκη έως την Εθνική Λυρική Σκηνή). Αυτό το στόχο υπηρετεί και η μετακίνηση του Ωδείου", απαντά η δημοτική πλειοψηφία και καταλήγοντας, αναφέρει:.  

"Πάγια θέση μας είναι ότι για το καλό του τόπου μας, ο δημόσιος διάλογος πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα, ειλικρίνεια, γνώση και σοβαρά επιχειρήματα.  Αυτή τη θέση υπηρετήσαμε και υπηρετούμε με συνέπεια, όσο και αν άλλοι επιχειρούν να παραπλανήσουν τους πολίτες με  ανακρίβειες, κινδυνολογία και λαϊκίστικες προσεγγίσεις."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 127


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.