Κ. Μπιζάς: «Παραμονή του Δημοτικού Ωδείου στη σημερινή του θέση»

Δημοσίευση: 13.03.2023, 20:40

Με την απόφαση 99/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου (κατά πλειοψηφία) ανατέθηκε εντολή στην Κ.Δ.Ε.Π.Α. Πάρου να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για την εξεύρεση και μίσθωση ακινήτου, προκειμένου να μεταφερθεί και να στεγαστεί το Δημοτικό Ωδείο. Με αφορμή το έγγραφο (10 Μαρτίου 2023) του υπό σύσταση σώματος «Γονέων Δημοτικού Ωδείου Πάρου», ο Δημοτικός Συνδυασμός «Πάρος με ευθύνη και ενότητα» με επικεφαλής τον Κώστα Μπιζά, δηλώνει ότι αντιτίθεται στη μετεγκατάσταση του Δημοτικού Ωδείου σε νέα από την υπάρχουσα τοποθεσία και παραθέτει τους λόγους...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Οι λόγοι που ο Δημοτικός Συνδυασμός «Πάρος με ευθύνη και ενότητα» που αντιτίθεται στη μετεγκατάσταση του Δημοτικού Ωδείου σε νέα θέση, είναι:

1) Το Δημοτικό Ωδείο Πάρου βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία από τη στιγμή της δημιουργίας του, αρχικά ως Σχολή Μουσικής και αργότερα ως Ωδείο. Ως εκ τούτου είναι συνυφασμένο με την ιστορία του. Χωρίς κανένα προφανή λόγο, χωρίς τεκμηριωμένη αιτιολογία από ειδικούς, και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονέων σε αυτό αποφασίζεται η μεταφορά του σε μια άλλη τοποθεσία. Επιπλέον, η σημερινή θέση του Δημοτικού Ωδείου Πάρου είναι εύκολα προσβάσιμη και ασφαλής για μικρά παιδιά.

2) Το καινούργιο κτήριο που έχει προκριθεί για τη μετεγκατάσταση του Δημοτικού Ωδείου Πάρου, μπορεί να είναι σύγχρονο, μπορεί να ανταποκρίνεται στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Ωδείων αλλά εγκυμονεί κινδύνους ως προς την ασφάλεια μικρών παιδιών. Βρίσκεται σε ένα σημείο όπου η διέλευση οχημάτων είναι πολύ συχνή και θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή πρόσβαση μικρών παιδιών σε αυτό. Επίσης δεν υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης. Όλα αυτά κατά την εκτίμησή μας το καθιστούν ακατάλληλο για τη στέγαση του Δημοτικού Ωδείου Πάρου.

3) Το μισθωμένο από τον Δήμο ακίνητο να χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει κάποια άλλη υπηρεσία του Δήμου Πάρου, π.χ. την Πολεοδομία

4) Κατά την άποψή μας ορθώς κινήθηκε από τον Δήμο Πάρου, η διαδικασία για τη λειτουργία γραφείου Πολεοδομίας στην Πάρο. Εφόσον όμως υπάρχει πρόβλημα κτηριακό θα έπρεπε να κινηθεί νομίμως η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος, με σχετική προκήρυξη για εξεύρεση και στέγασή του σε όσον το δυνατό πλησιέστερη προς τον Δήμο τοποθεσία για ευνόητους λόγους.

Από πλευράς μας δεσμευόμαστε ότι θα επανεξετάσουμε την παραπάνω απόφαση της νυν Δημοτικής Αρχής, εφόσον ο Παριανός λαός μας τιμήσει τον Οκτώβριο του 2023, αναφέρει καταλήγοντας το Γραφείο Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Πάρος με ευθύνη και ενότητα».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 165


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.