Ν. Συρμαλένιος: Επιτέλους η Πολιτεία πρέπει να δώσει ένα τέλος στη Μαφία της Μυκόνου

Δημοσίευση: 11.03.2023, 20:59

"Δυστυχώς διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι η άσκηση καθηκόντων των κρατικών λειτουργών στη Μύκονο δεν είναι αυτονόητη. Με λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε ένα ακόμα περιστατικό βίας με θύμα τον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό που ασκούσε τα καθήκοντά του εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Αρχαιολογικού Νόμου αναφορικά με υποθέσεις επιχειρήσεων στη Μύκονο." Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, έχουμε φέρει επανειλημμένα στη Βουλή τα θέματα της παραβατικότητας στην Μύκονο, αλλά φαίνεται ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για την σοβαρότητα της κατάστασης που βαίνει ανεξέλεγχτη, προσθέτει ο Νίκος Συρμαλένιος και συνεχίζοντας, αναφέρει:

"Με Ερωτήσεις μας στις 31/1/2020 και στις 21/10/22, αναδείξαμε το ζήτημα της άναρχης και παραβατικής δόμησης, της περιβαλλοντικής καταστροφής, του μπαζώματος ρεμάτων, τις καταπατήσεις παραλιών αλλά και τις συνεχείς κατασκευαστικές αυθαιρεσίες που επιβάλλονται στο νησί από ένα παραβατικό προτεκτοράτο σε συνεργασία με αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα που δρούν χωρίς κανένα αποτελεσματικό έλεγχο.

Ακόμα και μέσα στην πανδημία το καλοκαίρι του 2021, μιλήσαμε για τα παράνομα κορονοπάρτυ που εκτίναξαν τα κρούσματα στο νησί και ζητήσαμε από 5 Υπουργούς της κυβέρνησης να ασχοληθούν με τον έλεγχο της οικονομικής αλλά και κάθε είδους παραβατικότητας εφόσον η νέα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας στην Μύκονο, έχει περισσότερες αρμοδιότητες, τεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό ώστε να αντιμετωπίσει τόσο ακραία έκνομες ενέργειες.

Στην ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, στη Μύκονο, σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων με μοναδική πολιτιστική ταυτότητα, ξυλοκοπούνται πολίτες, ξενοδόχοι και δημόσιοι λειτουργοί-αρχαιολόγοι αλλά και όσοι νομοταγείς επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη περιβαλλοντική- ηχητική – αισθητική ρύπανση και  λειτουργία επιχειρήσεων.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σε ανακοίνωσή του τονίζει «ότι μόλις τον περασμένο μήνα, με το Ν. 5021/2023, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, εναρμονιζόμενη με τις πιέσεις οικονομικών παραγόντων των Κυκλάδων, νομοθέτησε για την αλλαγή της σύνθεσης ειδικά του Τοπικού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να μην αποτελείται από αρχαιολόγους η πλειοψηφία στο Συμβούλιο που κρίνει θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και αρχαιοτήτων!»"

"Επιτέλους, η ελληνική πολιτεία θα μπορέσει να προστατεύσει την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά και τους πολίτες στη Μύκονο επιβάλλοντας τον νόμο ή θα συνεχίσει να αποτελεί φέουδο της greek mafia;", τονίζει καταλήγοντας ο κ. Συρμαλένιος.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 152


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.