Νοσοκομείο Σύρου - Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε 40 νοσηλευτές

Δημοσίευση: 27.02.2023, 21:00

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο & Πρώιο" ανακοινώνει, την επιτυχή ολοκλήρωση διημέρου εκπαιδευτικού σεμιναρίου σε μέλη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κατά το διήμερο 25-26.2.2023. Κατόπιν εισήγησης της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Αθηνάς Ασλανίδου, σαράντα νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου εκπαιδεύτηκαν και έλαβαν πιστοποίηση στο Basic Life Support (BLS), δηλαδή πιστοποίηση Βασικής Υποστήριξης Ζωής, από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας...

Η πιστοποίηση BLS είναι μια επανάληψη στην εκπαίδευση νοσηλευτών, ώστε να αναγνωρίζουν τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ. πνιγμού, καρδιακής ανακοπής, οποιοδήποτε τραύμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή συνθήκες κ.α.). 

Η πιστοποίηση BLS παρέχει στο Νοσοκομείο τις δεξιότητες για την αξιολόγηση, τη θεραπεία και την άμεση βοήθεια στον ασθενή ή στο θύμα, καθώς και τη σταθεροποίηση και διατήρηση του ασθενούς σε μια κατάσταση  κρίσιμη, που τους αποτρέπει από το θάνατο.

Οι δεξιότητες αυτές περιλαμβάνουν: CPR (καρδιοπνευμονική ανάνηψη) με τα τρέχοντα δεδομένα (Covid-19), τον τρόπο χρησιμοποίησης του αέρα που είναι παγιδευμένος στους πνεύμονες για την απομάκρυνση αντικειμένων που φράζουν τον αεραγωγό του θύματος, τη  χρήση AED (αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή) και τη θέση προστασίας του αεραγωγού.

Η συμμετοχή μελών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στην εκπαίδευση πιστοποίησης BLS ήταν μια παροχή (σε οικονομικό κόστος και σε χρόνο συμμετοχής) του Νοσοκομείου προς τους εργαζομένους του.

Τονίζεται η, για πρώτη φορά, μαζική χορήγηση πιστοποιημένης εκπαίδευσης στο προσωπικό του Νοσοκομείου Σύρου.

"Κατά την τριετία (2020-2023), έχει αυξηθεί η παροχή κινήτρων εκπαίδευσης του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου με γνώμονα την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του. Η εδραίωση παρόμοιων πρωτοβουλιών θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ενίσχυση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των μελών όλων των Υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου", σημειώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλης Ζουλουφός.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 108


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.