Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο σύζυγος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Δημοσίευση: 23.02.2023, 21:31

Την αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, συζύγου της Εύας Καϊλή, προφυλακισμένου από τις 9 Δεκεμβρίου όπως και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής από τις 9 Δεκεμβρίου του 2022 στις φυλακές των Βρυξελλών αποφάσισαν την Πέμπτη οι Βέλγοι δικαστές.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση Κατάρ Gate με τον καταγγελλόμενο χρηματισμό ευρωβουλευτών, ισχυρών παραγόντων και επικεφαλής λόμπι όπως ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι για να προωθούν την υπερψήφιση θεμάτων προς όφελος της χώρας του Κόλπου. 

Η αποφυλάκιση του Ιταλού συζύγου της Εύας Καϊλή υπό όρους και με τον περιορισμό να φορά το λεγόμενο βραχιολάκι που επιτρέπει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να ελέγχουν ότι πράγματι βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό θεωρείται ένας ελιγμός που επιτρέπει στους Βέλγους δικαστές να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Βασικό επιχείρημα των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Σβεν Μαρί, ήταν ότι η βελγική δικαιοσύνη θα πρέπει να επιτρέψει την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με βραχιολάκι ώστε να μπορεί να φροντίζει τη δίχρονη κόρη της. Η άρνηση του δικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών στο αίτημα της Εύας Καϊλή σε συνδυασμό με την υφ' όρων αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι αυξάνει την πίεση στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή ενισχύοντας την άποψη που αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο δημοσίευμα του politico ότι ήταν η Εύα Καϊλή μια από τις οργανώτριες του κυκλώματος.

Επιπλέον, βγάζοντας εκτός φυλακής τον σύζυγό της που θα μπορεί να φροντίζει τη δίχρονη κόρη τους, οι Βέλγοι δικαστές αποδομούν την υπερασπιστική γραμμή της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ότι είναι κρίσιμης σημασίας η αποφυλάκισή της με βραχιολάκι για να μπορεί να φροντίζει την μικρή κόρη της.

πηγή: protothema.gr

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 144


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.