"Πρωτοβουλίες και ενέργειες για να φτιάξουμε από κοινού μια Πάρο εξωστρεφή και ευημερούσα"

Δημοσίευση: 13.02.2023, 21:02

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάρου, συνάντηση του Δημάρχου, Μάρκου Κωβαίου, με επαγγελματίες του νησιού στο χώρο της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων, με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων. Έγινε ένας γόνιμος διάλογος και συζητήθηκε διεξοδικά, τόσο η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων που έχει βάλει την Πάρο ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, όσο και οι προκλήσεις των επόμενων χρόνων για να έχουμε στην Πάρο ένα βιώσιμο μοντέλο Ανάπτυξης με όρια και κανόνες, αναφέρει ο Δήμαρχος...
Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος

Τέθηκαν προς συζήτηση σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της φέρουσας ικανότητας του νησιού. Το θέμα, της ανάπτυξης του αγροτουριστικού τομέα, της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με ταυτόχρονη ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Πολιτικές και δράσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και τον πολιτισμό του τόπου και θα βοηθήσουν να μη χάσουμνε την ταυτότητά μας, ως παραδοσιακό κυκλαδονήσι, σημειώνει ο Μ. Κωβαίος. 

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση Ομάδας Εργασίας που θα έχει ως σκοπό τη στενότερη συνεργασία όλων των μερών που συμμετείχαν σε αυτή.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί σειρά πρωτοβουλιών και ένας συνολικός οδικός χάρτης ενεργειών για να φτιάξουμε από κοινού μια Πάρο εξωστρεφή και ευημερούσα, τονίζει ο Δήμαρχος Πάρου. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους επαγγελματικούς φορείς και συναποφασίστηκε η σύσταση ομάδα εργασίας, η οποία θα αποτελείται από τους εξής: Μάνια Αμπατζή – Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου, ΄Ολγα Μοίρα – Πρόεδρο Συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων Πάρου, Σπύρο Μητρογιάννη – μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος», Πετρόπουλο Δημήτρη – Εκπρόσωπο Τουριστικών Πρακτόρων, Θωμά Παντελαίο -Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου, Γιαννάκο Μουρλά, Γιώργο Παπανικολάου – Επιστημονικά Υπεύθυνο Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 187


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.