Ο Ν. Συρμαλένιος στην Κέα - "Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα παρόλη τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη του νησιού"

Δημοσίευση: 12.02.2023, 21:22
Τελευταία Ενημέρωση: 12.02.2023, 21:30

Με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της Κέας Αγίου Χαραλάμπους, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος, επισκέφθηκε την Κέα από 10-12/2. Την Παρασκευή το πρωί 10/2, παρακολούθησε τις θρησκευτικές εορτές και μετά συμμετείχε στην καθιερωμένη σύσκεψη που γίνεται κάθε χρόνο παρουσία των βουλευτών, της Δημάρχου Ρένας Βελισσαροπούλου, του Επάρχου Γιάννη Ευαγγέλου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων του νησιού....

Στην τοποθέτηση του ο Ν. Συρμαλένιος, μετά και τις παρεμβάσεις των αντίστοιχων φορέων, επεσήμανε ότι "είναι ντροπή μας ως Πολιτεία, έχοντας ήδη διανύσει το ¼ του 21ου αιώνα, να παραμένουν όλες οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, παιδείας, ΕΦΚΑ, αστυνομίας, λιμεναρχείου, πυροσβεστικής κλπ. υποστελεχωμένες ή η έδρα τους να βρίσκεται εκτός Κυκλάδων, όπως στην Ανατολική Αττική".

Σε ότι αφορά τα ζητήματα που έθεσε η Δήμαρχος για τη μελέτη για την περιοχή Natura, είναι προφανές ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε περιορισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και μάλιστα σε ένα νησί στο οποίο ο πρωτογενής τομέας αποτελεί επί δεκαετίες έναν από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης. Επίσης τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού που τα τελευταία χρόνια στη Τζιά είναι ραγδαία, θα πρέπει να ενταχθεί στο συνολικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό καθώς και στη λογική της φέρουσας ικανότητας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ισορροπία όλων των βασικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

Επίσης άλλα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση, όπως η μεταφορά των μαθητών, η στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων, η αυτονόμηση του Λιμενικού Ταμείου, αποτελούν σοβαρά θέματα νησιωτικότητας, για τα οποία θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια το απόγευμα μαζί με την Άννα Μαυρουδή μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., συναντήθηκαν με το προεδρείο του Συλλόγου Στήριξης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι) «Ερασίστρατος» και συζήτησαν αναλυτικά τα διαχρονικά προβλήματα του Ιατρείου, τα οποία οξύνονται λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης βασικών γιατρών ειδικοτήτων, όπως γενικός γιατρός ή παθολόγος, παιδίατρος κλπ.

"Από την πλευρά του Συλλόγου, μάς καταγγέλθηκε ότι παρότι διορίστηκε και δεύτερος ειδικευμένος γιατρός ως γενικός γιατρός, το συγκεκριμένο πρόσωπο τύποις καλύπτει τη θέση, αφού στην πραγματικότητα παραμένει επί μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός νησιού,  προ μηνών αποχώρησε και η παιδίατρος."

"Από την πλευρά μας αναφέραμε ότι, ήδη για το Π.Π.Ι τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στη Βουλή (Αναφορά, Ερώτηση κλπ.), χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά και τώρα πρόθεση μας είναι να προχωρήσουμε και σε νέα παρέμβαση. Επίσης τονίσαμε ότι η επιλογή στήριξης της δημόσιας υγείας, είναι καθαρά θέμα πολιτικής επιλογής και είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της έχει αποδείξει ότι τάσσεται καθαρά υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Στον αντίποδα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και το κυβερνητικό του πρόγραμμα προκρίνουν τη γενναία ενίσχυση του δημόσιου ΕΣΥ με μονιμοποιήσεις – προσλήψεις χιλιάδων γιατρών και λοιπού προσωπικού, με μεγάλη αύξηση του μισθολογίου και κίνητρα εξειδικευμένα και στις νησιωτικές περιοχές, με ένταξη στα βαρέα, με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας κ.α."

Την επόμενη μέρα το πρωί ο Νίκος Συρμαλένιος συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κ. Βελισσαροπούλου, όπου συζήτησε εκτενώς τα προβλήματα του νησιού και τις παρεμβάσεις τα δημοτικής αρχής. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν τα ζητήματα της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού, της ανάγκης στήριξης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού, της προώθησης των βασικών υποδομών, όπως η υδροδότηση και η ανάγκη εγκατάστασης νέων αφαλατώσεων, η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου, η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και η δημιουργία ΧΥΤΑ, τα ζητήματα της αγροτικής οδοποιΐας κλπ, αλλά και για πολλοστή φορά την ανάγκη στήριξης του Π.Π.Ι.

Από την πλευρά μας δηλώσαμε για άλλη μια φορά – όπως κάναμε μέχρι σήμερα - τη διαθεσιμότητά μας στην προώθηση λύσεων για όλα τα κρίσιμα θέματα του νησιού, με όλα τα πρόσφορα μέσα, επισημαίνει ο Νίκος Συρμαλένιος.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 125


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.