Φ. Φόρτωμας: «Ενισχύονται τα αθλητικά σωματεία στα νησιά»

Δημοσίευση: 03.02.2023, 23:30

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να συμπεριλάβει προτάσεις των αθλητικών σωματείων των νησιών των Κυκλάδων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου, που πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα...

Ο κ. Φόρτωμας, σε παλαιότερη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υφυπουργό, του είχε τονίσει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των νησιωτικών αθλητικών σωματείων, ειδικά στα μικρότερα νησιά, που είναι εντονότερα τα προβλήματα. Ο κ. Υφυπουργός είχε δεσμευτεί για μια νομοθετική ρύθμιση, που θα αντιμετωπίσει τα ανωτέρω ζητήματα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Μόνιμης Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών, στην οποία είναι μέλος ο κ. Φόρτωμας, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, έχουν ενσωματωθεί ρυθμίσεις που αφορούν τα αθλητικά σωματεία των νησιωτικών περιοχών με λιγότερους από 25.000 κατοίκους, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη βαρύτητα στη νησιωτικότητα και στη δίκαιη και ίση μεταχείριση των νησιωτών με τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε ρυθμίσεις για τα ναυταθλητικά σωματεία και τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεών τους, ενώ τόνισε ότι θα έρθουν ρυθμίσεις για τις πλωτές κολυμβητικές δεξαμενές, τη διαδικασία αδειοδότησής τους και τον καθορισμό των προδιαγραφών λειτουργίας τους.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο κ. Φόρτωμας, δήλωσε: 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Λευτέρη Αυγενάκη, που εισάκουσε τα αιτήματα που του είχα μεταφέρει και απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών και τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έρθουν, θα δώσουν αισιοδοξία στους Κυκλαδίτες αθλητές και θα συμβάλλουν στην ισάξια αντιμετώπισή τους και στν δημιουργία ευκαιριών για την ανέλιξη των αθλητικών σωματείων των νησιών μας».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 116


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.