Γ. Βρούτσης: "Για πρώτη φορά στοχευμένα κίνητρα για τα Αθλητικά Σωματεία των Νησιών μας!"

Δημοσίευση: 03.02.2023, 15:07

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον οποίο συζήτησαν σειρά θεμάτων που αφορούν τα Αθλητικά Σωματεία των νησιών του Νομού Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Γ. Βρούτσης, στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί το Φεβρουάριο στη Βουλή, περιλαμβάνονται για πρώτη φορά στοχευμένες διατάξεις που λαμβάνουν υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Αθλητικά Σωματεία των νησιών μας, εξαιτίας της νησιωτικότητας...

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, με συνέπεια, αποδεικνύει για μια φορά ακόμη την ευαισθησία της απέναντι στους νησιώτες της πατρίδας μας. 
Αυτή τη φορά, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναγνωρίζοντας τις αντίξοες συνθήκες που προκαλούνται λόγω νησιωτικότητας, αλλά και την τεράστια συμβολή των Αθλητικών Συλλόγων στα νησιά μας, κάνει πράξη ένα σημαντικό αίτημα τους, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας, που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή εντός του μηνός Φεβρουαρίου.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται κατά παρέκκλιση για τα Αθλητικά Σωματεία που εδρεύουν σε νησιωτικές περιφερειακές ενότητες με πληθυσμό κατώτερο των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) κατοίκων, ότι μπορούν να απασχολούν προπονητές με σύμβαση πλήρους, μερικής ή περιοδικής απασχόλησης, εξαρτημένης εργασίας ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών διάρκειας τουλάχιστον 3 μηνών με αμοιβή, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 150 ευρώ ανά μήνα, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης που έχει υπογραφεί.

Επίσης, προβλέπεται και ένα πιο ευέλικτο καθεστώς στα κριτήρια που απαιτούνται για την πρόσληψη προπονητών.
Οι διατάξεις αυτές, αφορούν 1.011 Αθλητικά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στη νησιωτική Ελλάδα -εκ των οποίων τα 217 στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) - έρχονται να προστεθούν και μετά τη συνάντηση που είχα τον Σεπτέμβριο του 2022, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων στη Σύρο, κ. Ειρηναίο Φρέρη, όπου συζητήσαμε την ανάγκη η Πολιτεία να αναγνωρίζει τη νησιωτικότητα και στον Αθλητισμό, μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις. 
Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τους συνεργάτες του για την πολύτιμη συμβολή τους, καθώς και για τη συνέπεια και στήριξη τους απέναντι στο σύνολο των Αθλητικών Σωματείων του Νομού Κυκλάδων. 
Ευχαριστώ, επίσης, όλους τους παράγοντες των Αθλητικών Σωματείων του Νομού μας που με ανιδιοτέλεια συμβάλλουν και φροντίζουν για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της αθλητικής παιδείας στα νησιά μας».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 61


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.