Κατασκευή νέου φωτοβολταϊκού σταθμού από τη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου

Δημοσίευση: 01.02.2023, 22:55

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου, σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου και της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού 500 kW στο Κρωτήρι, στο οικόπεδο δίπλα στο Βιολογικό Καθαρισμό Παροικιάς. Είναι άξιο αναφοράς ότι o νέος φ/β σταθμός γίνεται με ίδια κεφάλαια της επιχείρησης, και σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας οργανωμένης προσπάθειας για ενεργειακή αυτονομία της Δ.Ε.Υ.Α.Π, επισήμανε σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος...

Το έργο, υπό τον τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Φ/Β Σταθμού ισχύος 500 kW με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering) στο Κρωτήρι Παροικιάς», προϋπολογισμού 477.700,00 € πλέον Φ.Π.Α., θα καλυφθεί με ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Ο χρόνος υλοποίησης ορίζεται στους 10 μήνες, αλλά οι σχετικές εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ο σταθμός θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering). Στόχος είναι να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της γειτονικής ΕΕΛ Παροικιάς, καθώς και μέρος της κατανάλωσης της μονάδος αφαλάτωσης Παρασπόρου.

Η παραγωγή του φωτοβολταϊκού σταθμού αναμένεται να φτάσει τις 850.000 kWh ετησίως, καλύπτοντας πάνω από το 12% των ενεργειακών αναγκών της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές, η εξοικονόμηση ενέργειας αντιστοιχεί σε ένα ποσό ύψους άνω των 250.000 € τον χρόνο.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή ενός μεγάλου έργου, στο επίπεδο των υποδομών, που θα υλοποιήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Π. Είναι άξιο αναφοράς ότι o νέος φ/β σταθμός γίνεται με ίδια κεφάλαια της επιχείρησης, και σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας οργανωμένης προσπάθειας για ενεργειακή αυτονομία της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Παράλληλα, εξασφαλίζεται με τον τρόπο αυτό επάρκεια πολύ καλής ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, σε προσιτές τιμές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη δρομολογηθεί από το Δήμο Πάρου και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες που θα έχουν πολλαπλό όφελος για την Πάρο, καθώς τα ποσά που θα εξοικονομούνται θα μπορέσουν να διατεθούν στην υλοποίηση άλλων κρίσιμων έργων υποδομής στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης. Συνεχίζουμε, σε αγαστή συνεργασία με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης, να απαντάμε στις ανάγκες των πολιτών, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία του νησιού».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 102


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.